• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Com21

B

Blue-Leader

Hallo Forummers

Ik zelf heb een Com21 ( dat groote ding)

Nu heef mijn buurman vorige week een nieuwe Com21 gekregen en die is 3x kleiner, maar hij moet 4 tot 5x zijn adaptor uit het stopcontact trekken omdat deze in de stress raakt.

Heeft hij alleen dit probleem of zijn er meer nieuwe Chello klanten die dit probleem onder vinden,

Chris,
 
Ik kan me er iets bijvoorstellen als dat door oververhitting komt, misschien kan hij proberen om het modem op een "koele" plaats neer te zetten, bijvoorkeur niet op de grond en niet tegen een object aan (tussen objecten in) ?
 
Regio Rotterdam ?
Bekend probleem .. de software die in de (nieuwe) kabelmodems zitten die schijnt niet goed te werken op de 1 of andere manier ..
Waarschijnlijk heeft je buurman een mac adres waarvan de laatste 6 cijfers 8Dxxxx zijn ..
Daar zijn inderdaad problemen mee die deze week opgelost zouden moeten worden .. omdat er in deze week alle nieuwe modems een software update wordt geregelt ... mocht je nog steeds dezelfde problemen hebben dan moet je inderdaad even bellen .. want dan kunnen ze nagaan of de nieuwe software in het modem zit... mocht het daarna nog steeds niet werken .. formatteer de zooi .. zorg voor een schone pc ... laat evt. een storingsmonteur komen door upc .. die controleert dan oa. het modem/nic/kabel ...
en kijkt waar het probleem aan ligt.
Zie ook hier:
https://gathering.tweakers.net/showtopic.php/507579
https://ziggoforum.nl/topics/473/
En ik had nog ergens wat gepost maar dat kan ik zo 1/2/3 niet meer tevoorschijn toveren ..
Wat je ook kan doen dat is even jouw modem bij je buurman aansluiten (let wel op de voeding!!! die van jouw is nl. 15v en die van die nieuwe is 9v!) en kijken of die persoon dan nog steeds problemen heeft, als dit het geval is dan ligt het dus niet aan het modem.
Het kan zo zijn dat het beveiligt is, dus zodra jij probeert de pc te gebruiken van je buurman op jouw kabelmodem dan kan het zijn dat het niet werkt omdat het mac adres van de oude nic (van jezelf dus) nog steeds in de database van upc staat wat eerst moet worden vrijgegeven... maarja, proberen kan geen kwaad.
Suc6! En mocht je na ut weekend nog steeds dezelfde problemen hebben .. format je pc en evt. bellen is de enigste mogelijkheid....
Het is nou eenmaal zo dat die "oude" modems niet meer uitgeleverd mogen worden .. en tsja.. als iets nieuw is kunnen er altijd nog 'bugs' in zitten ... zo ook dus bij die nieuwe modems... tis net windows :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Terug
Bovenaan