coax signaal splitten

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

cheetah

Hey everybody,

allereerst iedereen een gelukkig nieuwjaar.
En dan nu mijn vraag over een interne UPC kabel connectie.
Ik zal eerst even de situatie beschrijven:
Ik heb een verdelerkast voor COAX Radio en TV kabel.
Die staat beneden in de meterkast. Dankzij deze verdeler kan ik in veel kamers direkt TV en radio aansluiten. Behalve aftakken, kan je ook de signaalsterkte regelen. Dit werkt OK.

De COAX kabel die uit de grond komt, gaat niet direkt naar die verdelerkast.
Hij komt eerst in een splitterkastje. Deze splitst het signaal in TV en UPC-modem frequentie zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel kennen. Vanuit de splitter gaat een kabel naar de verdelerkast, en een andere kabel direkt in mijn kabelmodem (Motorola). Dit werkt ook goed, maar..... daardoor kan ik mijn kabelmodem niet in een andere kamer neerzetten.

Omdat ik dat laatste wel wil, dacht ik dat eenvoudig te doen door het splitterkastje tussen de grond-coax kabel en de verdelerkast uit te halen.
De grond-coax kabel heb ik direkt op de verdelerkast aangesloten en vervolgens heb ik het splitterkastje neergezet in de kamer waar ik mijn kabelmodem wil neerzetten, en aangesloten op de wandcontaktdoos voor TV. Leek me een logische stap.

Maar mijn kabelmodem wil in deze nieuwe situatie niet werken.
Het receive lampje brandt constant, het send-lampje blijft knipperen.
Het connectlampje met de PC blijft uit.
TV werkt met deze aansluiting wel door het hele huis.

Heeft iemand een idee wat ik nog kan doen?
Zo niet, is ergens een website waar je meer info hierover kan opdoen, of vragen kan stellen?

Thanks.
 
De verdelerkast van jou ondersteunt waarschijnlijk geen retoursignaal oid:
je modem moet ook gegevens terug kunnen verzenden, en dat kan alleen als jouw verdelerkast een poortje 'TERUG' heeft (retoursignaal).

Correct me if I'm wrong
 
ALs ik jou was, zou ik de splitter op de oude plek terug zetten. Des te minder splitters er tussen jouw modem en het "isra" punt zitten, des te beter signaal en betere verbinding je hebt.

Wat je wel kunt doen is een (extra) coax kabel leggen vanaf de splitter in de meterkast naar de kamer waar je het modem wilt hebben. Maar je moet deze alleen voor het modem gebruiken, niet voor andere toepassingen, anders is het effect weg.

Oja, gebruik wel fatsoenlijke coax dat ongeveer even dik is als de coax kabel tussen de splitter en het modem dat je van UPC kreeg. Het gebruik van duurdere kabel levert minder verliezen op en dus een betere verbinding. En dat wil je echt.

Vroeger kon je van UPC (ongeveer) 10 meter coax kabel krijgen om het modem op een door jouw gewenste plek neer te zetten. Tegenwoordig doet men dat niet meer ivm de vele storingen (zegt men).

Ps, die kabel kun je bij de betere TV zaak zo kopen (gewoon 75Ohm) en het zelfde geldt voor die stekkers.

Succes!
 
sylvester(rr) zei:
De verdelerkast van jou ondersteunt waarschijnlijk geen retoursignaal oid:
je modem moet ook gegevens terug kunnen verzenden, en dat kan alleen als jouw verdelerkast een poortje 'TERUG' heeft (retoursignaal).

Daar lijkt het helemaal op Sylvester. Ik zal 'm er eens op laten doormeten.
Als blijkt dat dit het is, zal dus of een nieuwe verdelerkast moeten gaan worden (eentje die wel retoursignalen kan versturen), of een kabel trekken zoals de RatjesKat hieronder zegt...
Dat laatste is eigenlijk een beetje een probleem omdat ik in een oud huis zit. Enne ja, die splitter heb ik gelijk weer teruggehangen. Geen Internet is een stuk erger als geen TV.....

Allebei bedankt voor je commentaar, guys.
 
Je kunt beter geen lange coaxkabel tussen splitter en modem zetten.
De meeste antenneversterkers met regelbare uitgangen (verdeler) ondersteunen geen 2 weg verkeer. Diegene die het wel doen, zijn vaak behoorlijk aan de prijs.
Houd dus de situatie zoals hij is. Dus modem in de meterkast.
Wil je je pc op een andere kamer gebruiken, zonder kabel(s) te trekken kun je overwegen om met een draadloze verbinding te gaan werken. Dus draadloze router of accesspoint.
 
Johnny54 zei:
Houd dus de situatie zoals hij is. Dus modem in de meterkast.
Wil je je pc op een andere kamer gebruiken, zonder kabel(s) te trekken kun je overwegen om met een draadloze verbinding te gaan werken. Dus draadloze router of accesspoint.

;D
Johnny,
dat is eigenlijk de hele reden waarom ik deze topic heb gestart.
Beneden, in de meterkast staat naast het kabelmodem ook een router met wireless accesspoint.
Maar voor een wireless AP is dat eigenlijk niet zo'n beste plek.
Ik wil samen met de kabelmodem de router/AP naar boven verplaatsen, zodat ik een beter uitzendbereik heb voor het wireless LAN, ook naar de tuin toe.
Verse kabels trekken (dus ook evt. UTP) is een crime omdat ik in een oud huis zit.
Ik heb ook nog gedacht aan het plaatsen van een wireless bridge.
Het gaat er dus even op hangen wat duurder is: een bridge of een betere kabelversterker.

Bedankt voor je antwoord.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan