• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Classic: Linux vs Windowz

T

TeStIcLe

Voordeel wat ik op M'n AMD 2600+XP heb is dat beschadigde of vet gecomprimeerde videofiles hier met m'n Mannendraakje 9.2 smoothless en nog belangrijker realtime-scrolling(in de tijdlijn sliden , heen en terug in vet gecomprimeerde en/of beschadigde bestand, waarin winmediaplayer(win32 based videoplayers) het niet openen kan (kunnen) of videofreeze.

Echt. Neem de "Totem videospeler" of Xine. Geeneen lost frame , hoe gek ik ook met de bediening doe.Fantastisch 8)
 
Wat ook wel telt, althans hier , hehe is dat ik zo veel mogelijk kan , met zo min mogelijk zgn systeembronnen , geheugen dat gebruikt wordt etc. Ook hierom loopt Linux beter.(Mandrake 9.2 kan in tegenstelling tot andere Linux distru's niet lager dan I586 machine.) Maar da's helemaal niet erg , als je ziet wat je voor die drie 9.2 iso's krijgt.(tevens tip dus voor 9.1 gebruikers , updaten naar 9.2 is de moeite waard.

Niet dan ?
 
Wat ook telt is dat ik een paar programma's gebruik die alleen maar op linux/unix draaien. Dan is linux toch ietsje goedkoper dan linux.
Ik kocht een computer zonder OS, en ik wilde er geen illegale software op. Wat heb je met windows voor 100 Euro? alleen windows en IE. Linux is kei gratis, hartstikke legaal, heeft veel applicaties, ontwikkelt zich razendsnel, is van nature veiliger op het net en werkt perfect.
Ik moest even wennen met 'de overstap' maar nu gaat het me gemakkelijker af dan windows.
 
How about spellen? Zijn nieuwe spellen (Need for Speed Underground, Call of Duty, XIII) beschikbaar voor linux (zonder zo'n baggeroplossing als Wine oid)?
Hebben videodrivers voor linux überhaupt wel pixel shader 2.0 ondersteuning e.d.?
 
Remboooo zei:
How about spellen? Zijn nieuwe spellen (Need for Speed Underground, Call of Duty, XIII) beschikbaar voor linux.
Videodrivers voor linux hebben pixel shader 2.0 ondersteuning e.d.!

Ja voorbeeld:
als eerste de games op de cd's zelf.
https://www.demo-files.com/linuxlist.php3
 
Als ik nou linux wil proberen he, wat is dan de beste oplossing. Ik heb geen 2e pc dus het zal met een multi boot sys worden.

Ik heb 2 hd's in me pc, 1 is voor data (120 gig ) de andere (80) is voor windows(c:) en games(d:). Voor linux heb je toch minimaal 3 partities nodig?

root/swap en nog 1 ....

Ik wil er gewoon een keer mee werken/werkend zien te krijgen.
Gewoon om kennis te maken, welke versie is dan het beste ?
 
t3q zei:
Als ik nou linux wil proberen he, wat is dan de beste oplossing. Ik heb geen 2e pc dus het zal met een multi boot sys worden.

Ik heb 2 hd's in me pc, 1 is voor data (120 gig ) de andere (80) is voor windows(c:) en games(d:). Voor linux heb je toch minimaal 3 partities nodig?

root/swap en nog 1 ....

Ik wil er gewoon een keer mee werken/werkend zien te krijgen.
Gewoon om kennis te maken, welke versie is dan het beste ?

Het lastige is bij een werkende windows, dat je eerst je harddisk zover moet krijgen dat er zo'n 6 a 10 Gig vrije ruimte is (partitie vrij dus).
Als dit gelukt is dan reboot je met de 1e Linux cdrom. Dan start de installeer gui. Bij de partities laat je linux de nietgebruikte schijfruimte gebruiken (die 6 a 10 gig). (hij zal zelf,als je dat aangeeft de swap en / partitie aanmaken op de vrije harddiskruimte)
Je kan bv swap=128MB /=5GB /home=5GB kunnen doen.
Maar als start is swap en / ook genoeg.

Tip: zet de bestanden die op je data disc staan effe over op de game disc. Dan in windows je data partitie (waarschijnlijk ntfs) wegkeilen.
computer reboten , en linux laten starten. Dan in Linux (Mandrake= configuratie-uw computer configureren-koppelpunten-diskdrake)
en daar wer de nietgebruikte ruimte zoeken(je voorheen data disc).
Daar maak je nu in Linux een fat32 partitie van. Met als koppelpunt Data.

Nu herstart je de compu , om weer naar windows te gaan. En voila in windows zie je de Fat32 schijf (misschien nog effe data naam geven ipv localdisc).Een linux koppelpunt (Data) is nl geen windows schijfnaam ;) , vandaar nog 1x die data naam geven.
Dan zet je alle data weer terug van je gameschijf naar die fat32 data schijf.

Nu heb je een data schijf die lees en schrijfbaar is onder Windows & Linux ! Wel zo handig als je daar bv my documents en downloads neerzet.

succes.

oh ja je schijf (mocht je em kwijt zijn ;D ) vind je in Linux onder
/mnt/ (/mnt/Data)
 
ja, en je mp3's.. ik wil ook al een tijdje met linux bezig gaan maar heb nooit tijd voor linux >:(... okee tijd maak je maar m'n andere dingen gaan vaak voor ;)
 
Syn zei:
komt bij dat mijn windows xp systeempje gewoon lekker werkt
Het is ook niet de bedoeling dat je winXP eraf gooit (kan altijd nog).
Maar een dualboot met bv Lilo.(tijdens opstarten een scherm van welk os je wilt) Je zet dus Linux naast WinXP. (zelf gebruik ik winXP voor inderdaad 3d games ivm NvidiaGeforce4 support,is ook te doen onder Linux maar installeren van Nvidia driver is niet bepaald newbee werk, geen rpm). En eax support. De rest is aan Linux (browsen,mail,audio&video editen/rec etc. Alleen die games(3D) & eax(environment audio) dus.

Verder werkt m'n pc snller op Lin dan op Win (ik vind em zelfs traag in WinXppro, vergeleken met Mandrake 9.2)
 
Terug
Bovenaan