Cisco modem Ziggo icm Linksys router

Status
Niet open voor verdere reacties.
S

SimaFox

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem : Ik heb sinds kort een nieuwe Cisco modem van Ziggo ontvangen, deze wil ik gaan gebruiken icm mijn " oude" Linksys E3200 router aangezien het draadloze signaal van de ziggo modem niet optimaal is. Op de Linksys router staat de standaard software van Linksys. Daarnaast heb ik boven nog een Linksys WRT54G router staan met DD-WRT erop. Dit draaide tot voor kort altijd perfect en had ik in het gehele huis prima ontvangst. Echter nu ik de nieuwe modem van Ziggo heb gaat er iets niet goed.
Heb al diverse zaken gedaan en getest echter ik kom er niet meer uit en zou heel graag van jullie advies willen hebben.

Hoe kan/moet ik in iedergeval de CISCO modem en de Linksys E3200 router instellen om in iedergeval beneden weer goed signaal te mogen ontvangen?

Wat ik nu gedaan heb, nadat ik alles weer gereset heb, is de WIFI op de cisco uitgeschakeld, de E3200 aangesloten aan beide kanten op een lan poort, echter het lijkt net alsof hij geen adres krijgt o.i.d. ik kan namelijk wel mijn draadloze netwerk zien, maar dan houdt het gewoon op.

Help aub wat doe ik verkeerd???

Mijn excuses als ik deze post op een verkeerde plaats gezet heb, maar ben nieuw hier.
 
1 kabel van het modem op lan, de ander op de wan poort aan te sluiten(3200). Tenzij je hem als accespoint gaat gebruiken.(ander verhaal):wink:

Vergeet niet om alles eef uit te zetten.( eerst de router onder spanning en dan het modem).

Succes
 
Bedankt voor jullie reactie, heb inderdaad getest met de kabel in de LAN poort van de modem en de WAN poort van de Linksys, echter zonder succes. De Linksys krijgt op de een of andere manier geen IP adres.:x:x:x

Ik zal de Linksys nog eens resetten en weer van voren af aan gaan proberen, wat is jullie ervaring als je er bijvoorbeeld Tomato of DD-WRT op zet, zou dat nog een optie zijn?
 
Als je het alleen om het WiFi signaal te doen is, zet dan de Linksys in access point mode. Dat is een veel betere methode als de router achter router methode.
 
Bedankt allemaal, :thumb up::thumb up:

Ik ben bang dat mijn linksys het aan het begeven is, ik heb nu alleen de modem van ziggo aangesloten en heb beneden prima bereik, daarnaast heb ik twee WIFI repeaters die het signaal voor boven weer oppakken.

Bedankt allemaal voor de support, maar ik laat het eerst even zo, wanneer ik weer een momentje heb, ga ik de linksys weer eens bekijken en hopen dat ik er weer wat leven in kan krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan