• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Cisco modem timeouts

Status
Niet open voor verdere reacties.
F

frankj91

Hallo,

Ik had laatst problemen met mijn internet- en telefoonverbinding en televisie (zie mijn posthistory). Had helpdesk gebeld en er is maandag een monteur geweest.

Deze heeft alle kabels en splitters in de meterkast vervangen (AOP vervangen naar AOP met ingebouwde splitter, modem vervangen (22miljoen correctables en 7miljoen uncorrectables in 4 dagen tijd lagen volgens hem aan ruis in de Ubee modem zelf, zijn af en toe slechtere types van de Ubee's)).
Ook had hij het signaal opgemeten in de woonkamer en bij de AOP, deze waren volgens hem in orde (70dB ofzo). Hij zag wel op zijn computerscherm in het Ziggo systeem dat ik met de Ubee ook heel wat T3 timeouts had, dat klopt stond ook op modem zelf. En door die hoge correctables en uncorrectables stoorde telefoon ook ontzettend en haalde ik mijn internetsnelheid niet. De TV had ook ontzettend veel BER's maar dat is nu ineens over (weet niet of dit een combo was).

Wat me nu opvalt zijn dat de T3 timeouts ook in deze modem na 4 dagen op 9 stuks staan. Ook zijn de dB waarden lager dan de Ubee aangaf. Ubee had waarden van 0 tot -2dBmV, de Cisco die ik nu heb zit tussen de -2,5 en de -5dBmV.
Dit lijkt me wat vreemd, of de Ubee was kapot en was verkeerd aan het meten, of de Cisco meet verkeerd nu. Ik merk verder niks aan de verbindingsstabiliteit, maar snap niet waarom de dB waarden juist nog slechter zijn nu alle kabels vernieuwd zijn. En de T3-timeouts blijven maar oplopen?

De totale correctables van de Cisco EPC3925 zijn nu: 16.339 bij 17 uncorrectables, dat is wel een enorm verschil met de Ubee die in de miljoenen zat.

Iemand een idee?
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Goedemiddag,

De waardes die je noemt zijn keurig. Waarschijnlijk bedoel je met de dB waarden de downstream. Deze ligt bij voorkeur tussen -5dB en +5dB. T3's zijn niet erg, tenzij ze met een paar honderd per uur oplopen. Wat je noemt klinkt dus goed. Ervaar je nog steeds problemen?
 
Hallo,

Njaa vond het gewoon vreemd dat de Ubee met de downstream waarden dichter bij de 0 zat, en de Cisco zit ver boven 0, en dat terwijl juist alle kabels en de AOP rondom zijn vervangen. In de praktijk zijn de problemen wel opgelost, alleen snap niet dat de dB van de downstreams dan verhoogd zijn.

Ik ervaar geen problemen met de verbinding, wat ik dus wel met mijn oude Ubee had, maar wou even weten hoe dat kan. De T3's zijn inderdaad maar een paar per dag, valt dus wel mee volgens u.

Ik laat het dan zo, heb alleen af en toe problemen met de TV nog met de BER's op de 256QAM zenders, maar verdenk mijn Humax IR Fox C ontvanger daar een beetje van, wat de monteur ook zei, omdat de binnenbekabeling volgens hem wel goed was en het ook op de AOP gebeurde, alleen niet altijd, bepaalde momenten...

Bedankt iig.
 
Waarom de downstream veranderd is durf ik niet te zeggen. Dit zal waarschijnlijk te maken hebben met de vervanging van de hoofdaansluiting. Maar goed om te horen dat de verbinding weer naar behoren werkt!
 
Bestaat dat ook al ? Nog nooit van gehoord ? Heb je daar een fotootje van ?
Ik denk dat hij die twist&lock splitter bedoeld. Eenmaal gemonteerd lijkt het dan inderdaad op een AOP met ingebouwde splitter.
 
De UMU01 heeft dan waarschijnlijk een andere demping als de ETE01.
Vandaar het verschil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan