• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Cisco modem 3928

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

Medegebruiker

Hallo,

Ik heb via de inlogpagina mijn netwerknaam veranderd van het Ziggo plus nummers naar een eigen naam, tot zover allemaal prima en meteen zie ik de verandering op mijn laptop en telefoon.
Maar zodra ik de kabel aansluit om via de kabel op internet te gaan zie ik nog steeds de ''oude'' naam die ik had gemaakt. ( had de naam al eens eerder veranderd en toen was de naam voor wifi internet en wlan internet hetzelfde)
Dus nu heb ik met wifi de naam wel veranderd maar via de kabel nog steeds de oude naam.
Hoe verander ik dat en moet dat ook via het modem instellingen of via de laptop zelf?
Graag enige hulp want hoewel het niets uitmaakt, wil ik het graag weer hetzelfde hebben zoals het was en als ik dan ooit nog eens de naam verander ik die dan ook meteen voor wifi en met draad hetzelfde heb.

groet en dank jullie wel alvast
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je hebt waarschijnlijk niet de netwerknaam, maar het Wifi SSID veranderd. Het SSID is de naam waaronder je verbinding maakt met de Wifi van de router.
Als je bekabeld werkt is SSID dus niet van toepassing.

Wel vind windows het nodig om een netwerknaam toe te kennen aan alle verbindingen. Dat is vaak een willekeurige naam en per verbinding verschillend. Het nut van die naam is niet erg groot.
 
Dat klopt, het is het SSID netwerk.
Maar dan nog als ik voorheen de kabel erin stak om via de kabel internet te gebruiken, had die dezelfde naam en nu niet meer en dat is wat ik vreemd vind.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan