Cisco EPC naar standaard firmware?

Status
Niet open voor verdere reacties.

AlexR

Forum Gebruiker
Berichten
1
Hoi allen, ik ben hier nieuw en heb eventjes gezocht, maar ik kon dit onderwerp niet echt vinden. Dus mijn excuses als dit een cross-post is :)

Mijn vraag is in het kort wat er in het onderwerp staat: hoe kan ik met mijn Ziggo EPC modem naar een standaard Cisco firmware.

Het waarom (wat de eerste weder vraag zou zijn):

De ziggo firmware lijkt erg afknijpend qua features. Een van de belangrijkste zaken die ik zou willen instellen is het kanaal van m'n wireless verbinding. Iedereen heeft hier zo'n beetje ziggo en allemaal de zelfde modem, dus ik kan me voorstellen dat het wireless kanaal redelijk vol loopt. Ik ben eigenlijk de flexibiliteit van m'n eigen router kwijt die dd-wrt draaide op UPC. Persoonlijk vind ik zo'n wireless router/modem mooi, maar het is niet echt voor mij. Ik weet dat ik er zelf nog een eigen router aan kan knopen, maar daar zit ik toch ook weer niet op te wachten aangezien dat weer een beetje zonde is. Daarnaast vind ik het gewoon tè lelijk dat er overal ziggo meuk over m'n routertje z'n interface is geplakt die ook nog eens slecht werkt (zie alleen al het login scherm waar je niet op enter kan drukken etc.)

Ik vroeg me dus af of iemand er in is geslaagd om standaard of custom firmware te installeren over dit ziggo geval?

P.S. Ik weet wat de risico's zijn van dit soort operaties en dat het 'un-supported' is, maar dat risico wil ik best nemen en heeft in het verleden altijd goed uitgepakt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan