• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

cisco en/of humax icm beamer

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

dandewi

Hallo Alle ,

Omdat ik een lang gekoesterde wens had en omdat het WK voor de deur staat heb ik een beamer aangeschaft.
Het merk van de beamer is Epson EMP822hd.
Tevens heb ik een Cisco 8485dvb decoder ( huiskamer ) en een Humax IRHD5000 decoder ( slaapkamer ).
Nu heb ik getracht beide decoders met de beamer te verbinden maar beide geven geen 720 en/of 1080 signaal door naar de beamer.
Een mediaplayer ( ACRYAN ) en een Little black box doen dit wel.
De verbinding bestaat uit een Hdmi naar VGA adapter die achter in de hdmi van de decoders gaat, Hierop gaat het VGA snoer die vanaf de adapter achter in de decoders via VGA naar de beamer gaat.
Dit werkt op beide mediaplayers dus die verbinding klopt.
Als ik mijn Cisco decoder op 576 zet geeft de decoder ook signaal door via deze verbinding naar de beamer en heb ik beeld.
Als ik echter hoger in resolutie ga pakt de beamer dus beide decoders niet( handmatige of automatische scan van de beamer)
Uiteraard wil ik beamen in HD kwaliteit.
De beamer kan het signaal verwerken en mede doordat de mediaplayers wel werken via de beamer denk ik dat dit een Ziggo probleempje is.
Heeft ziggo deze functie,s dicht gemetseld of ligt het ergens anders aan en/of zijn er nog meer forum leden die dit probleem hebben onder vonden.

Alvast bedankt voor jullie mee denken en graag tot horens :cry:
 
Ja, dat ondersteunt de hdmi-vga adapter......
 
Update,

Heb inmiddels een tweede beamer geprobeerd en deze geeft ook geen signaal door in de eerder genoemde resoluties .
zou het aan de versterker (tratec via ziggo installatie pakket)kunnen liggen?
Vervalt het dhcp protocol bij 576 signaal?,dit omdat beide beamers en beide decoders dit wel doorgeven.
:cry::cry::cry:
 
zou het aan de versterker (tratec via ziggo installatie pakket)kunnen liggen?
Nee, als het daaraan ligt heb je blokken in beeld en een oplopende BER.
Als je met lage resolutie alle zenders blokjesvrij kunt bekijken is het volgens mij een communicatie-issue tussen de decoder en de adapter. Helaas zou ik niet weten hoe dit is op te lossen.
pvd
 
Hallo Alle ,

Omdat ik een lang gekoesterde wens had en omdat het WK voor de deur staat heb ik een beamer aangeschaft.
Het merk van de beamer is Epson EMP822hd.
Tevens heb ik een Cisco 8485dvb decoder ( huiskamer ) en een Humax IRHD5000 decoder ( slaapkamer ).
Nu heb ik getracht beide decoders met de beamer te verbinden maar beide geven geen 720 en/of 1080 signaal door naar de beamer.
Een mediaplayer ( ACRYAN ) en een Little black box doen dit wel.
De verbinding bestaat uit een Hdmi naar VGA adapter die achter in de hdmi van de decoders gaat, Hierop gaat het VGA snoer die vanaf de adapter achter in de decoders via VGA naar de beamer gaat.
Dit werkt op beide mediaplayers dus die verbinding klopt.
Als ik mijn Cisco decoder op 576 zet geeft de decoder ook signaal door via deze verbinding naar de beamer en heb ik beeld.
Als ik echter hoger in resolutie ga pakt de beamer dus beide decoders niet( handmatige of automatische scan van de beamer)
Uiteraard wil ik beamen in HD kwaliteit.
De beamer kan het signaal verwerken en mede doordat de mediaplayers wel werken via de beamer denk ik dat dit een ziggo probleempje is.
Heeft ziggo deze functie,s dicht gemetseld of ligt het ergens anders aan en/of zijn er nog meer forum leden die dit probleem hebben onder vonden.

Alvast bedankt voor jullie mee denken en graag tot horens :cry:

Ik kan jouw beamer bij epson niet vinden onder HD beamers.
met deze beamer zal het wel lukken Epson EH-TW5200
En ja bij Ziggo werken volgens mij geen metselaars.
 
Ik sluit mijn Acer beamer (geen HD), via hdmi nu rechtstreeks aan op mijn Humax 5200. Heb ik destijds toen ik de beamer kocht bij het vorige WK extra op gelet. De beamer zorgt zelf voor het downscalen.

Toen (wk2010) had ik nog geen Humax, maar een setopbox met een analoge video uitgang. Gele tulpstekker.

Jouw beamer heeft beide aansluitingen niet? Ik weet niet of je boxen een analoge video uitgang hebben, maar als ze scart hebben is het een kwestie van een kabeltje kopen.

Jan
 
Update......

Als ik de versterker er tussen uit haal , dus met coax rechtstreeks vanuit de wanddoos naar de decoder werkt het ook niet...

@Jan , dat is geen optie omdat ik juist een full hd beamer heb aan geschaft om in een van die resoluties te kunnen kijken....

Het gekke is dat als ik de decoders op resolutie 576 zet deze de wel te zien zijn op de beamer maar zodra ik hoger ga in resolutie valt het signaal eruit.....

ook inmiddels een konig versteker kastje hdmi-vga met dhcp geprobeerd maar zonder resultaat.

Waarom werkt het met twee veschillende decoders en twee verschillende beamers niet:cry::cry::cry:
 
Maar als je een full-hd beamer hebt, heeft die toch zeker ook een hdmi ingang? Waarom dan niet rechtstreeks van de settopbox via hdmi naar de beamer?

Zo sluit ik hem ook aan. Geluid gaat mij nog steeds via de versterker.

Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan