• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Cisco 3925 modem router probleem

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

ram5

Hallo,

ik heb het volgende probleem. Ik heb het cisco 3925 modem van Ziggo. Al mijn apparatuur is hier wireless op aangesloten: laptop, tv, PS3, mediaspeler. Op mijn laptop heb ik een mediaserver draaien. Deze kan ik vanaf de tv, de ps3 en de mediaspeler bereiken en op deze wijze draadloos muziek en video streamen. Dit werkt perfect.
Nu het probleem. Vorige week heb ik een receiver aangeschaft welke ook media streaming via LAN ondersteund. Deze eceiver heb ik middels een UTP kabel aan het modem aangesloten. Het probleem is dat de receiver de mediaserver op de laptop soms wel en soms niet ziet (vaker niet dan wel). Om uit te sluiten dat het aan de receiver ligt heb ik deze bij een kennis aangesloten welke een soort gelijke setup heeft (wel andere provider en modem). Hier werkt het perfect. Ik heb dus sterk het vermoeden dat dit aan het bekabelde deel van de router ligt. Iemand een idee?

PS: ik heb de firewalls op de router en van de software op de laptop al uitgeschakeld. Dit lost niks op. Verder is het wifi ontvang prima en heeft ieder apparaat keurig een eigen IP-adres toegewezen gekregen van het modem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan