CI+ Quantis 1 zender doet t niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

Ansj71

Ik heb sinds kort een ci module, werkt perfect, behalve 1 zender, BBC Entertainment, Ziggo krijgt deze zender niet goed, signaalsterkte is 94, ziggo zegt t ligt aan de ci module, dat de communicatie tussen de module en tv niet goed is. Aan de smartcard ligt t niet, want op twee kaart zelfde probleem. Zou t idd aan de ci module liggen of zou t ook nog de kabel of zelfs wandcontactdoos kunnen zijn, want die is ook vervangen, internet en de rest van de zenders werken perfect. Zal iemand me hier kunnen helpen? Groet Angela
 
Als de andere kanalen wel goed werken kan het niet aan de CI+ module liggen. Wat is de Bit Error Rate (BER) van het kanaal wat niet werkt bij je ? De BER hoort nul te blijven. Ik vermoed dat je last hebt van storing van buitenaf, die het signaal van BBC entertainment stoort. Dat kan inderdaad door de kabel komen. Heb je meer TV's in huis waar je BBC entertainment kunt zien ?
Werken BBC 3 en 4 wel ?
 
De bit error rate flits van 50 tm 600 van hot naar her, de rest van bbc is goed.
Zou het ook aan de wandcontactdoos kunnen liggen of kan ik beter eerst een nieuwe kabel kopen? Heb verder geen tv in huis.
 
CeeS, het was inderdaad de kabel, wist niet dat ie zo in een keer problemen konden veroorzaken en vooral maar bij 1 zender, maar heb net met n korte kabel uit geprobeerd en was een stuk beter. Bedankt voor je snelle reactie.
Groet angela.:thumb up:
 
Kun je ook zien op welke frequentie de transportstream zit waar het kanaal in zit ? Ik vermoed dat dit 802.75 MHz is, daar zit Tele2 en Vodafone ook op met 4G.

Je hebt dan vermoedelijk ook storing op de andere kanalen in dezelfde transportstream, dat zijn als mijn lijstje klopt: 24Kitchen, SBS9, Fox, TV538, BabyTV (allemaal SD kanalen, dus niet de HD versies controleren), en Animal Planet HD.

Begin eens met een kabelkeur gecertificeerde kabel en kijk of het dan beter wordt. 1 plastic stekkertje kan dit al veroorzaken.

Edit:
Ik zie dat je al geantwoord had en dat je al verbetering had met een kortere kabel, als je nog niet helemaal een BER hebt die op nul blijft staan (want dat hoort zo zonder storing) dan moet je een 'kabelkeur' keurmerk kabel kopen. Die worden tegenwoordig ook bij bouwmarkten verkocht.
 
Op de module heb ik maar op een zender storing maar vanmiddag op mn oude ontvanger had ik ook storing op fox, ik zal kijken voor een keurmerkkabel, nogmaals bedankt.:grin:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan