CI+ module kapot

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

downforce

Na 3 jaar heeft mijn CI+ module het begeven. Ziggo gebeld en TV compleet gereset. Zender NL1 werd niet digitaal ontvangen en authenticatie van de CI+ blijft in beeld. Op advies van Ziggo ben ik naar de winkel gegaan en na uitvoerig testen tussen een nieuwe en de oude module blijkt dat de oude CI+ module geen authenticatie geeft.

De conclusie is dus dat een CI+ module weldegelijk kapot kan gaan. Maar is het wel terecht dat ik na 3 jaar een compleet nieuwe module moet kopen voor 80 euro? De smartcard is en blijft eigendom van Ziggo, maar zonder De CI+ module heb ik daar niets aan. Is deze nieuwe module dan niet op rekening van Ziggo?
 
Maar als jij zelf de oude module hebt gekocht dan is het toch ook logisch dat jij zelf de nieuwe module moet betalen?

Zolang Ziggo geen huurmodel heeft voor decoders/ci+ modules (gelukkig maar en ik hoop dat wij dat ook niet gaan krijgen) en je buiten je garantie zit van waar je hem heb gekocht, dan moet je zelf gewoon de nieuwe betalen.
 
Het is maar hoe je het bekijkt. De internetkabel loopt tot in de meterkast. Toch levert Ziggo het modem zodat je ook daadwerkelijk iets kunt met de gegevens die van het kabeltje komen. Ziggo levert dus de dienst om de data te splitsen en de goede kant op te leiden. Met digitale TV is dat dan ook zo lijkt mij. Ze leveren dus de smartcard (is en blijft eigendom van Ziggo), maar zonder CI+ module kan ik er niets mee. Wat is dan het verschil tussen het modem en de CI+ module waardoor ik wel voor de CI+ module moet betalen en niet voor het modem?
 
In de winkel getest op de oude en op de nieuwe frequentie. Nieuwe frequentie was mij niet bekend, volgens Ziggo mag dit geen verschil maken omdat oude frequentie nog steeds in de lucht is. Wat ik in deze wel slecht vind is dat bij het frequentie overzicht bij Ziggo de oude waardes er nog in staan en dat er ook geen melding van wordt gemaakt. Dat gaat nog leuk worden als de rest van Nederland over moet stappen! Nu ik een nieuwe module heb gekocht de nieuwe instellingen overgenomen, dit dankzij de verkoper in de winkel. En wat betreft de oude module, die deed op zowel de oude als de nieuwe frequentie niets.
 
Ze leveren dus de smartcard (is en blijft eigendom van Ziggo), maar zonder CI+ module kan ik er niets mee. Wat is dan het verschil tussen het modem en de CI+ module waardoor ik wel voor de CI+ module moet betalen en niet voor het modem?
Met die beredenering zou Ziggo hier bij mij ook een tv aan de muur moeten hangen. Want zonder dat ding kan ik ook niet van hun service genieten :) Tevens kan de smartcard ook in een digitaal kastje (ook niet verhuurd of eigendom van Ziggo). Dus sommige mensen hebben wel een ci+ nodig en andere weer niet. Wat zou jij extra aan huur willen betalen voor een ci+?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan