CI CI+ op Sharp lc-42sb55e

hapé

Forum Gebruiker
Berichten
7
Gisteren nam ik een ander Ziggo-abonnement. Daarvoor bleek een CI+ (plus) module nodig. Mijn tv, Sharp lc-42sb55e, heeft een ingang waar "CI" bij staat, zonder "+". De verkoper zei dat dat niet uitmaakte, maar ik lees hierover allerlei verwarrende berichten. Kan iemand mij bevestigen dat CI+ gaat werken op deze tv, of waar ik dat kan vinden? In bestaande lijsten vind ik niets. Meer informatie nodig? Verkeerd forum? Sorry, ik ben een leek op dit gebied en op fora kom ik zelden.
 
Klopt, maar volgens dezelfde Datasheet heeft deze TV alleen een analoge en DVB-T / DVB-T2 tuner.
Voor Ziggo heb je een TV nodig met een DVB-C tuner.
hapé kan je nu wel al de vrije digitale zenders ontvangen van Ziggo? Bv de Nederlandse zenders.
Nee, dan heb je niets aan een CI+ module, maar moet je een mediabox gebruiken.
 
Klopt, maar volgens dezelfde Datasheet heeft deze TV alleen een analoge en DVB-T / DVB-T2 tuner.
Voor Ziggo heb je een TV nodig met een DVB-C tuner.
hapé kan je nu wel al de vrije digitale zenders ontvangen van Ziggo? Bv de Nederlandse zenders.
Nee, dan heb je niets aan een CI+ module, maar moet je een mediabox gebruiken.

Dank voor het uitzoeken allemaal. DVB etcetera zijn voor mij nieuwe begrippen. Ik kom nog uit de tijd van antennes op het dak en één kanaal. Johnny54, momenteel ontvangen we alle door Ziggo vrij geleverde zenders uitstekend via een humax digitale ontvanger. Het nieuwe abonnement met CI+ komt uit een aanbieding om voor een habbekrats extra internet en telefoon bij Ziggo onder te brengen. Ik heb nog tijd om ervan af te zien. Hoe kan ik bij Ziggo zelf uitsluitsel krijgen?
 
Laatst bewerkt:
Het pakket dat ik bestelde is een aanbieding "alles-in-1", bedoeld om abonnees met alleen tv voor geen geld over te halen ook telefoon en internet erbij te nemen: "Internet 25Mbps met Tel. en TV Start (CI+ Module)". 25 Mbps schijnt tegenwoordig niet veel te zijn, maar vijfmaal sneller dan het voormalig staatsbedrijf in onze woning kan leveren; dat gaf, naast de kostenbesparing, de doorslag. Dat van die CI+ stond niet in de aanbiedingsfolder, maar kreeg ik van de verkoper te horen. Ik begreep dat ik de Humax bij dat abo niet kan gebruiken.
Tot nu toe gebruikte ik Ziggo TV standaard met een (eigen) Humax-kastje.
 
Laatst bewerkt:
Volgens dit document wordt zowel CI als CI+ ondersteunt

Juist niet, het staat er wat onduidelijk, maar er staat een kruisje bij CI+ en een vinkje bij CI. Enkel CI dus. Met een oude Alphacrypt kaart kan je geluk hebben dat CI nog werkt in irdeto gebied, maar Ziggo heeft dit volgens mij nooit officieel ondersteund. Maar goed, Ziggo levert enkel CI+ 1.3, en dat gaat dus niet werken. Wat wél vaak werkt zijn de ongecodeerde kanalen, maar daar heb je geen module voor nodig.

Ik zou vooral aanraden bij de Humax te blijven (5300c? Want dat is een heel fijn apparaatje), voordat ze je de Mediabox XL proberen aan te smeren. Mocht je willen opnemen, dan kan je tweedehands een 5200c op de kop tikken.
 
"Jammer. Dit toestel is niet geschikt voor Digitale TV van Ziggo" vond ik inderdaad op de ziggosite via de link van Dynabite, dank! Zal de bestelling dus moeten annuleren... Wellicht heet Ziggo een aardig alternatief zonder CI+, of wie weet vind ik een CI plus-toestel, dat minder kost dan de besparing (en was de aanbieding verkapte toestelpromotie).
 
Terug
Bovenaan