CI+1.4

janos

Forum Gebruiker
Berichten
626
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Vorig jaar een LG tv gekocht die CI+1.4 zou ondersteunen. is er al iets meer bekent wanneer de CI+ 1.4 modules op de markt komen ?
 
Ik denk wel snel, alleen heb je er niets aan bij Ziggo. Die hebben alleen ci+ op huurbasis waaraan de kaart gekoppeld is aan de ci+ module.
Of je moet nog een geactiveerde kaart hebben van oud ziggo, maar daarmee benut je ook niet de meerwaarde van de ci+ 1.4.
 
Bij aankoop nieuwe tv heb ik CI+ 1.2 module vervangen door CI+ 1.3 module. Module bij BCC gekocht en kaart werkte gewoon. Dan zal hij in nieuwe 1.4 versie toch ook wel werken ? Heb nog 3 werkende kaarten in mijn bezit. Ik wacht wel af.
 
Misschien moet je er bij vertellen waarom je een CI+ 1.4 module wilt. Ik neem aan dat het is omdat deze tegelijk 2 zenders kunnen decoderen en het dus mogelijk wordt om 1 zender te kijken en 1 zender op te nemen.
 
Dat is een reden, andere is een moeilijker teletekst verhaal.
Beeld van teletekst vervaagt na een paar minuten als er niet van pagina gewisseld wordt.
Allerlei eco instellingen getest en geen verbetering.
Geen probleem tijdens "gewoon" teletekst kijken.
Maar dat gebeurt ook als er ondertiteling via pagina 888 aanstaat.
Ondertitels zijn dan na een paar minuten bijna niet meer te lezen.
Contact gehad met LG en zij hebben hier geen oplossing voor. Probleem ligt volgens LG niet bij TV.
Zij gaven wel aan dat probleem met CI+ 1.4 misschien wel zou verdwijnen.
Vandaar
 
Laat ik je alvast uit die droom helpen. Een CI+ module heeft niks met teletekst te maken. De TV fabrikant weet waarschijnlijk heel goed dat er een bug in hun software zit maar schuift het liever af.
 
Misschien moet je er bij vertellen waarom je een CI+ 1.4 module wilt. Ik neem aan dat het is omdat deze tegelijk 2 zenders kunnen decoderen en het dus mogelijk wordt om 1 zender te kijken en 1 zender op te nemen.
bedoel je dan niet "de zenders van 2 frequenties tegelijk kan decoderen"? een module/decoder decodeert niet per zender maar per frequentie.
 
Nee, per zender.
En die 1.4 module gaat er niet komen.
En heeft idd ook niets met teletekst te maken.
 
Als die 1.4 module er niet gaat komen, waarom brengen da fabrikanten tv uit die al wel 1.4 compatibel zijn. lijkt mij ook verspilde moeite.
 
Terug
Bovenaan