• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ci+ 1.3 ?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Er zijn al tv's uit 2010 die connected zijn... dus in deze vreemd dat er geen backward ondersteuning is.


Een 1.3 TV is wel backward compatibel ( naar 1.2) maar dat betekent niet dat het andersom ook werkt.
Het is bij de TV-fabrikanten niet gebruikelijk om functies toe te voegen op bestaande platformen.
 
Een 1.3 TV is wel backward compatibel ( naar 1.2) maar dat betekent niet dat het andersom ook werkt. Het is bij de TV-fabrikanten niet gebruikelijk om functies toe te voegen op bestaande platformen.

Waarom zorgt Ziggo dan niet voor een APP op deze tv's die VOD mogelijk maakt?
 
Wil je aan de andere kant wel een app op een tv uit 2010? Eer dat een app eenmaal opgestart is heb ik het meestal al gezien. Zelfs een 2013 model tv is langzamer dan een iPhone/Samsung S3.
Ik zou me niet druk maken en lekker wachten op Netflix. Kan Ziggo gewoon gaan doen waar ze wel goed in zijn: doorgeven van tv signaal en internet aanbieden.
 
Inmiddels heeft Ziggo op hun website bekendgemaakt dat de CI+ 1.3 modules vanaf nu leverbaar zijn en dat dit najaar gebruik gemaakt kan worden van interactieve TV via deze modules en daarvoor geschikte TV's.

Oranje%20sticker_tcm14-39277.pngZie deze link
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ziggo introduceert interactieve ci+ module

Ziggo heeft als eerste Nederlandse kabelaanbieder een CI+ module op de markt gebracht waarmee rechtstreeks via de televisie zonder gebruik van decoder van interactieve tv mogelijk is.

Onder de naam Interactieve CI+ Module hebben de fabrikanten Quantis en Smit de nieuwe CI+ module – die van de CI+ 1.3 technologie gebruikmaakt – op de markt gebracht. Deze is vanaf vandaag bij de Ziggo-winkels en de vakhandel te koop. Men kan echter nog niet direct van de interactieve diensten op het Ziggo-netwerk gebruiken. Ziggo woordvoerder Erik van Doeselaar laat Totaal TV weten dat dit naar verwachting in het najaar na een software-update het geval is.

Het hele bericht is op TotaalTv te lezen.
 
Gaaf, deze module ga ik kopen. Wat kost ie?

Let op dat de interactieve mogelijkheid alleen werkt als je deze module gebruikt in een TV die daarvoor geschikt is. Dat is in elk geval niet een TV die voor 2013 op de markt kwam. Er zijn nog maar enkele geschikte TV's hiervoor waar je dus deze nieuwe module moet gebruiken.

Zie ook dit topic wat al even loopt waarin meer uitleg staat en deze pagina bij Ziggo voor meer info over de modules.
 
Info van Panasonic:
===================================
Onze 2013 modellen zijn allen Ziggo gecertificeerd.
Gebruikerstests hebben uitgewezen dat ten gevolge van diverse technologische ontwikkelingen de Common Acces Modules (CI+ CAM's) uit 2009, 2010 en 2011 niet uitwisselbaar zijn met de huidige 2013 Panasonic Plasma- en LED/LCD tv's. Wij raden u aan onderstaande CAM's te gebruiken.

Neotion/Quantis uit 2012
productnummer begint met P/N: PRD MCIZ-16xx

Smit
blauwe uitvoering 1660 / het nummer onder de streepjescode begint met OAF. Van andere DVB-C modules voor digitale televisie kan de werking op de 2013 tv's niet worden gegarandeerd.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
===================================
 
Kortom, iemand die al drie jaar CI+ heeft, heeft hier niets aan. Kan ik als trouwe Ziggo-klant nog geen gebruik maken van VOD.
 
Ik blijf het vreemd vinden dat de oude CAMS in een internet-tv niet dezelfde functionaliteit kunnen bieden.... ook niet na een update. Ik heb nu al twee jaar een nieuwe tv. Wat denkt Ziggo? Dat ik voor VOD opeens een nieuwe tv ga kopen? Ik had al lang verwacht dat Ziggo er voor zou zorgen dat ook de oude CI+ klanten VOD ter beschikking krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan