• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chromecast aansluiten op Humax iHDR5200

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hkpost

Nog steeds in het bezit van een analoge B&O TV. Even voorstellen hoe mijn installatie eruit ziet:
1.: [Ubee EVW3200 Wi-Fi modem] – <coax kabel> – [LG recorder] - <coax> - [Humax-iHDR-5200C] - <coax> - [TV];
2.: [LG recorder] - <scart> - [TV];
3.: [Humax] - <scart> - [TV];
Het resultaat is analoge TV èn opnamemogelijkheid & digitale TV èn opnamemogelijkheid; werking goed, spaarzame sneeuwmomenten.
4.: op de USB-poort van de [Humax] een [USB vierwegstekker] met daarin een [WLAN USB-dongle]; de [Humax] hangt dus keurig in het netwerk;
5.: op de [USB vierwegstekker] een [USB harddisk met EXT3-format] aangesloten; werkt prima maar de oplossing is ietwat gebruiksonvriendelijk.
Vervolgens heb ik geprobeerd om e.e.a. SMART te maken door een [Chromecast] aan te sluiten op de HDMI-poort van de [Humax]; het netwerk ziet de [Chromecast] wel maar de [TV] ontvangt na installatie geen signaal.
Wie weet de oplossing?
 
1.: [Ubee EVW3200 Wi-Fi modem] – <coax kabel> – [LG recorder]

Dit betwijfel ik.

Vervolgens heb ik geprobeerd om e.e.a. SMART te maken door een [Chromecast] aan te sluiten op de HDMI-poort van de [Humax]; het netwerk ziet de [Chromecast] wel maar de [TV] ontvangt na installatie geen signaal.
Wie weet de oplossing?

De hdmi-poort van de humax is een uitgang en geen ingang voor een chromecast.
Dat je netwerk de CC ziet komt doordat de CC op spanning komt vanuit de hdmi-poort, maar deze constructie kan niet gaan werken.
 
Chromecast

Dank voor de supersnelle reactie; ik was er al bang voor dat het een in/out probleem zou zijn; 'k hoef in ieder geval niet verder te zoeken.
 
We geven de moed nog niet op

Bij allekabels.nl bestaat de [HDMI NAAR SCART OMVORMER] met de volgende beschrijving/specificatie:
Deze converter is ontworpen om HDMI-naar-Scart signaal(inclusief Composiet-video en Audio L / R) om te vormen. Hiermee kunt u high definition films en games genieten met de oudere Scart TV of projector die geen ondersteuning bieden voor HDMI. Let op, werkt niet met alle generaties Apple TV! Getest en werkend op Apple TV 3e Generatie Model A1469 met de laatste update.

HDMI naar Scart omvormer, Ingang: - HDMI Female, Uitgang: - Scart Female, Ingebouwde versterkerfunctie, Ondersteund: PAL/NTSC Maximale Video Output Resolutie: 480p
Ondersteunt geen RGB!”

Met de [Chromecast] in de HDMI Female, hoe groot acht je dan de kans dat dit gaat werken i.c.m. een [Veripart Scart 75] (3x scart-in en 1 x scart-out aangesloten op de [TV]??
 
Laatst bewerkt door een moderator:
1 je wilt nog steeds voor tv1 lekker doorlussen zoals je bij analoog gewent bent. daar eerst maar eens mee stoppen voor goede digitale tv.

2 je wilt met allerlei kunstgrepen; oude en nieuwe techniek combineren, kunstmatig meer aansluitingen maken waarbij verschillende soorten techniek van dezelfde aansluiting gebruik maken, een uitgang als ingang gebruiken...

sorry hoor....maar dit is vragen om problemen.
tip; stap nu eerst eens over op digitaal.
en wil je perse chromecast aansluiten, doe dit dan op usb ingang van een juiste tv.

wil je toch blijven knoeien...succes. het komt wellicht wat cru over, maar wel het beste advies.
 
Geknoei

Heerlijke reactie; bedankt! Ik heb goede digitale TV op een analoge B&O; tevens een beperkt aantal zenders analoog. Ik wil ook beslist mee in de vaart der volkeren, maar weiger om daarvoor de huidige goede apparatuur (integrale installatie met TV, Audio etc.) naar “het stort” te brengen. :no: Vandaar mijn “geknoei”. Voel je echter niet aangesproken: ik vind de reactie geenszins cru en een goed advies, maar te gemakkelijk in mijn ogen.
 
Jij wil je er juist te makkelijk van af maken.

De chromecast is ontworpen om op een hdmi ingang van een moderne tv aan te sluiten.
Heb je die niet of wil je die niet aanschaffen, dan kun je geen gebruik maken van de chromecast.

Misschien moet je ook het energieverbruik van die ouderwetse tv eens afzetten tegen het energieverbruik van moderne tv's.
 
Ik heb goede digitale TV op een analoge B&O

nee, dat denk je, maar je praat nu al over sneeuw soms.
dan kun je goede digitale tv echt wel vergeten, want je kunt met digitale tv niet meer zo ver doorlussen.
bij een voldoende hard signaal misschien 1x voor een decoder, maar dan houdt het op.
daar kom je wel achter als je ook een digitale tv hebt aangeschaft.

toch veel kijkplezier gewenst.
 
Je kan een HDMI naar SCART omvormer kopen, als je TV nog een scart-aansluiting heeft.
https://www.allekabels.nl/hdmi_kabels/hdmi_omvormers/hdmi-naar-scart.html

Chromecast kan je dan op die manier aansluiten.
Er wordt hier overigens gesuggereerd dat de Chromecast spanning ontrekt aan de HDMI, maar dat is niet waar, je zal nog wel moeten zorgen dat de Chromecast spanning krijgt van een externe bron. Maar waarschijnlijk had je dat al, aangezien je hem wel via Wifi kon detecteren.

(Zie net dat de oplossing al was genoemd hierboven....)
 
Het werkt!!! De aanhouder wint.

‘ACoster’, dank voor je meedenken; die [HDMI NAAR SCART OMVORMER] had ik gisteren al meteen besteld en toen ie vandaag om vier uur binnenkwam heb ik gelijk de Chromecast op de 2e scartpoort van de TV aangesloten, geïnstalleerd en korte tijd later werkte het naar tevredenheid! :applause:
Toch wil ik niet nalaten om de andere heren ook te bedanken voor hun inbreng; ik heb het stukje kabel “– [LG recorder] - <coax> -“ weggelaten, wat een beter beeld opleverde; dank daarvoor! :thankyou:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan