Chellomedia sluit voor Film1 contract met Walt Disney

soundwork

Forum Gebruiker
Berichten
1.054
Digitale TV
  1. Ziggo
Buena Vista International Television (BVITV), het internationaal filmbedrijf van de Walt Disney COmpany, heeft met de Nederlandse betaaltelevisiezender Film 1, onderdeel van Chellomedia, een overeenkomst gesloten. Hiermee komt Film 1 in bezit van de exclusieve filmrechten voor uitzenden via betaaltelevisie en Video On Demand diensten.

In het pakket van filmrechten zitten onder meer de licenties van films van Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures en Miramax films. De rechten zijn gebiedsgebonden en zijn alleen voor de Nederlandse markt gekocht. Het gaat hier om de uitzendlicenties van zowel kabel als satellietdistributie. Daarbij moet verder opgemerkt worden dat Film 1 ook de uitzendrechten van het gehele pakket heeft verworven voor het uitzenden in hoog gedefineerde kwaliteit (HDTV). De rechten voor Video On Demand (VOD) zijn gekocht voor de nieuwe dienst van Film 1 die aan het eind van het jaar in Nederland gestart zal gaan worden.

Bron: www.satplaza.com

Hmm, aan het einde van het jaar. Zou UPC dan al zover zijn om VOD te bieden voor Film 1?
 
Het VoD platform draait al bij UPC, via een netwerkscan op een "alternatieve decoder" zie ik deze applicatie. Het is nog wachten op een firmware update van de UPC decoders die dit gaan ondersteunen. Dit zal wel een grote update worden aangezien VoD met technieken als PKI certicifaten en AES al encryptie werkt.
 
soundwork zei:
Bron: www.satplaza.com

Hmm, aan het einde van het jaar. Zou UPC dan al zover zijn om VOD te bieden voor Film 1?

Ik heb nu schotel met abo op film1 en vind het aanbod nu ver beneden peil. Af een toe een aardig filmpje, maar meestal wat ik al heb gezien. Hopelijk wordt het aanbod in recentere films en een beetje meer Disney voor de kids nu beter. Mijn contract loopt eind dit jaar af, en wilde het er eigenlijk uit gooien vanwege het matige filmaanbod voor 19,99 p/mnd. Wellicht, als er iets meer bekend wordt over de programmering, houd ik het nog een jaartje aan.
 
;D moet je maar kabel nemen, voor dezelfde prijs 3 + 1 kanalen en in de toekomst ook nog HDTV, (als het tenminste ooit nog komt bij UPC).
 
VoD diensten Film1??? Kan iemand dat uitleggen...

We hebben nu toch all VoD op de mediabox (onder het knopje: Ondemand)
 
We hebben nu NVoD, het verschil is dus dat bij NVoD je eigenlijk niet kan pauzeren of de film laten beginnen wanneer het jouw uitkomt omdat het via een gewoon tvkanaal wordt uitgezonden (waarbij je dus per film moet betalen).
Bij VoD is het een beetje hetzelfde idee als bij een dvd, je kan het starten wanneer je wilt, voor- en terugspoelen en je kan het pauzeren.
Voordeel is ook nog dat je bij VoD een veel groter aanbod van films op het netwerk kan hebben.
 
waterstof zei:
Paashaas, bedankt voor de info!

Dit lijkt mij zeker niet verkeerd ;)

Dat is het ook niet, Film 1 heeft namelijk megaveel filmrechten dus dat kan nog leuk gaan worden 8)

Edit: je kan de applicatie trouwens al zien (zonder films tot nu toe) als je netwerknummer 999 uitkiest en dan vanuit je tvguide naar het kanaal "vod app" zapt.
 
Terug
Bovenaan