• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello zonder radio/TV abonnement

E

Egberink

Doordat ikzelf gebruik maak van satelliet onvangers hoef ik geen radio/TV abonnement op de kabel te hebben.

Ik wilde echter wel een chello aansluiting via de kabel. Toen ik vorig jaar belde met chello zeiden ze dat dit geen probleem was en dat dat kon.

in maart 2002 werd ik ook netjes aangesloten met chello en alles was goed. In het contract stond echter een artikel 4.1 die bepaalde dat iedereen over een geldig radio/TV abonnement moest beschikken om chello te kunnen krijgen. In overleg met chello en de monteur, die het getekende contract mee moest nemen, heb ik dit artikel doorgestreept omdat dit op mij niet van toepassing was.

Nu sinds juni factureerd UPC mij echter een radio/TV abo en beweren dat het een en ander, na 15 maand, niet zonder elkaar zou kunnen.

Uiteraard ga ik dat niet betalen en zal mijn rechtsbijstandverzekering dit af laten handelen.

Ik ben echter wel benieuwd of er nog meer mensen zijn zoals ik die geen radio/TV abonnement via UPC of energiebedrijf hebben maar wel een chello aansluiting?
 
Het is gewoon een technisch probleem; als je een chelloaansluiting hebt moet er een coaxkabel vanuit het UPC-coaxnetwerk naar jouw huis lopen, en ze kunnen onmogelijk radio & tv er voor jou uitfilteren. Daardoor heb je de beschikking over kabelradio/tv, en zul je er dus voor moeten betalen.
 
Het is een discussie die al heel lang speelt tussen de kabelmaatschappijen en klanten.

Het probleem is dat het technisch wel mogelijk is maar daarvoor moet weer extra geïnversteerd worden in het netwerk.

Aan de andere kant is het een probleemvan de provider en niet van de klant dat zij hun diensten niet kunnen/willen scheiden.
 
Zelfde geval met ADSL...


Dit had je best wel aan kunnen zien komen... Mja. niet pas na 15 maanden..
 
Wat "The Viper" al vertelde klopt het dat het absoluut mogelijk is om het signaal te scheiden, dat was eens in Vlaardingen zo toen alles nog van de Gemeente was, iemand wilde niet betalen voor de buitense zenders, maar wel Ned1, 2, 3 wat volgens de wet ook is verplicht om die door te geven, de gemeente heeft daar extra kosten voor moeten maken om de andere zenders te filteren.

Dit is ook mogelijk met dit probleem, alleen weten wij allen dat UPC niet zit te wachten op extra kosten, dus zal je het hogerop moeten zoeken om je recht te halen, vaak, heel vaak hebt je gelijk, maar heel moeilijk om je recht uit eindelijk te halen/krijgen.
 
:(Ik heb ongeveer het zelfde probleem.Ik wil wel chello maar geen rtv aansluiting.Ik dacht dat ik het voor elkaar had maar dat bleek niet zo te zijn toen de rekening kwam!!Staat dus gewoon rtv kosten op.Ik heb bij de installatie tegen de monteur gezegd dat hij de rtv aansluiting niet hoefde te maken,dat was prima(ik had zo bedacht om die kabel te vezegelen in een kastje ofzoiets).Binnen 15minuten nadat de monteur weg was stond er al een controleur van upc op de stoep,situatie uitgelegd en hij had er geen moeite mee.Net zo als Egberink kijk ik via de schotel.Ik ben dus ook benieuwd of er meer mensen zijn die zo'n situatie hebben.Mischien kunnen we dan gezamelijk iets ondernemen.
 
Terug
Bovenaan