• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello Zelf Admin

L

lucasvanos

Die Chello "zelf admin" slaat echt nergens op. Je kan je MAC adres 100 X wijzigen en er gebeurt helemaal niets. Of heeft iemand hier andere ervaringen (oplossingen) voor?
 
zelfde ervaring bij mij.
Door wat hardware problemen heb ik al 3 keer een andere netwerk kaart gehad, en telkens dezelfde problemen.
Volgens de techneuten daar verdwijnt het oude MAC address niet uit hun systeem waardoor de hele handel er dubbel in staat.
netto resultaat: niks werkt meer.
Via de helpdesk wordt dan alles leeggemaakt, waarna je router (ten minste in mijn geval) 1 uur uit moet staan.
daarna helemaal geen probleem meer, en deed de zelf admin het ook gewoon.

grtz,

Wim
 
hoef je die wel te veranderen?
als ik een andere netwerkkaart erin doe krijg ik gewoon een ander IP
80.xx ipv 62.163.xx
 
Dat lijkt me erg sterk. Chello DHCP werkt namelijk op MAC adres. Als jij een andere netwerk kaart in je PC doet, krijg je echt niet zomaar een IP adres ???. Maar toch bedankt voor de hulp ;)
 
Lucas zei:
Dat lijkt me erg sterk. Chello DHCP werkt namelijk op MAC adres. Als jij een andere netwerk kaart in je PC doet, krijg je echt niet zomaar een IP adres ???. Maar toch bedankt voor de hulp ;)

Ligt aan de regio, maar inderdaad in de meeste regio's gaat het via het mac adres...
 
Het probleem is dat je modem het mac van je netwerkkaart 'learned' in het geval van de motorola modems hierdoor blijft je oude mac erin staan. Dit kun je voorkomen door 'm eerst te releasen maar dit werkt niet altijd. En als je oude kaart stuk is gaat dit natuurlijk helemaal niet.

Bij de Terayon modems gaat dit nog een stapje verder doordat deze geen gebruik maakt van een eigen macadres maar die van je netwerkkaart.
 
Ik heb een Motorola modem. Als ik dus een ipconfig/release doe en een ipconfig/flushdns moet het wel werken?
 
Terug
Bovenaan