• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

chello xtreme

death zei:
Ja oke na het lezen inderdaad moet ik toegeven dat jtech toch gelijk heeft sorry jtech dat ik jou dan aanviel.
Even goede vrienden.

Wel bedankt voor de info ik zal wel even alles los koppelen en dan het 1 voor 1 gaan proberen

Ik bedoelde het goed met je, het was echt niet mijn bedoeling je te kwetsen.

Maar ter zake: kan je ook de statuspagina van je modem even uitlezen (meestal 192.168.100.1)? Eens even kijken hoe je up- en downstreamwaardes zijn.
 
ja maar je heb me niet gekwetst hoor :'(

hahah nee oke back to topic
Bekijk bijlage 2914


Mod edit: link voor plaatje aangepast.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
death zei:
ja maar je heb me niet gekwetst hoor :'(

hahah nee oke back to topic
Bekijk bijlage 2914


Mod edit: link voor plaatje aangepast.

Tja, zo te zien is de upstream powerwaarde de boosdoener: De waarde van 58 dBmV is te hoog. Die waarde mag maximaal 55 zijn (liever nog 50-52). Daarboven kan je uitval van de verbinding krijgen of gewoon een slechte verbinding hebben. Meestal kan je hier zelf weinig aan veranderen en ligt de oorzaak ergens in het Chello netwerk. Ik adviseer je dan ook hierover contact met de HD op te nemen en uitdrukkelijk die waarde te vermelden.

De downstreamwaarden zijn ruim binnen de vereiste marges, dus daar ligt het niet aan.

Zet ook je netwerkkaart eens op automatic i.p.v. 100 full duplex, dat kan ook nog wel eens verschil maken, maar die hoge upstreampowerwaarde los je daar niet mee op natuurlijk, aangezien die waarde een gevolg is van het feit dat de UPC centrale je modem automatisch opdracht geeft meer dBmV uit te sturen als het ontvangen signaal in de centrale te zwak binnenkomt.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Is idd te hoog, ik heb het doorgezet naar betreffende afdeling die dit op kunnen lossen ;D
 
Engbur-UPC zei:
Is idd te hoog, ik heb het doorgezet naar betreffende afdeling die dit op kunnen lossen ;D
Hoort daar niet een individuele monteur voor ingeplanned te worden? :P
 
Engbur-UPC zei:
Is idd te hoog, ik heb het doorgezet naar betreffende afdeling die dit op kunnen lossen ;D

Bedankt Engbur, zeer snelle service! Je aanwezigheid hier werkt goed, want je melden bij de HD met zo'n probleem kost toch vaak heel veel tijd alvorens er een oplossing is.
 
Zet ook je netwerkkaart eens op automatic i.p.v. 100 full duplex
Dat heb ik zelf ook,en ik heb dezelfde uitkomst als op het plaatje wat betreft interface parameters.Eerlijk gezegd verbaas ik me steeds weer over de adviezen van full duplex of half duplex.Ik heb ze allen uitgeprobeerd,en automatic deed het gewoon het beste bij mij.Volgens het plaatje heb ik dan 100 full duplex wat ook echt prima werkt,maar waarom word dan altijd half duplex aangeraden?

Ik had het eens opgezocht en daaruit bleek dat full duplex verkeer in beide richtingen tegelijk ondersteund,half duplex niet.
 
hoi allemaal,

Ik heb ook extreme en ik heb eens wat uitgeprobeerd maar op auto modus loopt mijn verbingen 2250kb/s en op 100 full modus maar de helft

Ik wilde even melden misschien dat er iemand iets aan heeft ;) ;)
 
[Uitleg-modus]

Bij automatische detectie wordt er een handshake gedaan over de juiste snelheden. Door dit 'hard' in te stellen kun je een aantal problemen oplossen de in de handshake misgaan. Normaal gesproken hoor je dan alsnog goede snelheden te kunnen halen.

10 / half duplex: Wordt aangeraden voor alle chello varianten tot en met light
100 / half duplex: wordt aangeraden vanaf chello classic.

Waarom niet gebruik maken van full-duplex. De reden hiervoor is het volgende

De full-duplex methode is eigenlijk bedoeld voor gebruik met switches. Een switch reguleert het verkeer zo dat pakketten niet kunnen botsen, dit noemen ze ook wel collisions.

Een modem is niet hetzelfde als een switch. Ondanks dat een modem op zich fullduplex aan zou kunnen, werkt dit niet met alle netwerkkaarten optimaal.

Half duplex zorgt ervoor dat er netjes gewacht wordt totdat de ander is 'uitgezonden'. Hierdoor is het niet nodig om pakketten opnieuw te verzenden. In veel (niet alle) gevallen werkt een verbinding hierdoor soepeler, voor zowel upload/download, wanneer er zowel redelijk veel up- als download is.

Daarnaast geldt voor full-duplex dat de bekabeling echt in orde moet zijn. Zelfs een klein foutje kan zorgen voor een enorme daling van de snelheid.

[/uitleg-modus]
 
Terug
Bovenaan