• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello : xp sp2 leert?

D

DefQon

Ik had vanmiddag ff storinkie..normaal nooit.. maar belde ik chello..ik heb plus..blabla heel verhaal dat ik nog geen 8mbit had.
maar dat het nu helemaal kut was..ongeveer 50 kbyte maar.. zei ie dat de firewall van sp2 leert..en chello ziet als een hacker?en daardoor langzamerhand alles dicht kan gooien.. nu doet mijn verbinding het nu weer gewoon op de oude snelheid van chello plus 4600kbits maar kan dat dat die firewall leert?
 
Chello is internet en dat komt binnen via poort 80. Geen enkele firewall zet die dicht.
Zelfs al zou dat gebeuren dan gaat dat in een keer en niet geleidelijk aan want dat kan niet.
Kortom weer een zwetsverhaal van de helpdesk.  :P

Mijn verhaal is niet correct. Zie de uitleg in het bericht hieronder.
 
internet komt niet binnen op poort 80. Alleen als je een standaard webserver hebt draaien en iemand een request bij jou doet komt het binnen op poort 80. Dan moet jij in de firewall specifiek aangeven dat poort 80 van buiten connect mag worden.

Als jij een request doet. Dan open jij een willekeurige poort en connect op poort 80 van een webserver. Omdat jij dit van binnen uit doet zet de firewall de poort die jij geopend hebt automatisch open voor inkomend verkeer.

Type maar is netstat op je command prompt nadat je een aantal webpagina's bezocht hebt. Zul je zien dat er een hele rits poorten (waarschijnlijk vanaf 1024) open staat geconnect met een remote adres op poort 80.
 
maar het is dus wel een zwetsverhaal? ???
 
tuurlijk xp2 leer :S dat zou bill willen ja. ze verzinnen steeds meer van die vage andwoorden. de helpdesk medewerker schrok zelfs toen ie het hele verhaal van xp2 deraf en een firewal en een antivirus enz enz aan mij vertelde en ik zij meneer geloofd u uzelf nou?... uuhhm ja want dit is wat ik door krijg.
hij vroeg heeft u een virus scanner, waarop ik andwoordde nee. toen begon ie te beweren maar misschien heeft u dan wel een virus. ;D de sukkel. ik zij ik heb nog nooit een virus gehad. en me verbinding valt altijd weg en nu heb ik ineens wel een virus.. toen zij ik na stuur maar een monteur langs.
kortom bullshit wat ze je allemaal vertellen.
 
Als je nog ooit van deze "fantastische" verklaringen krijgt moet je het volgende antwoorden:
"beste meneer/mevrouw, heeft U 1 moment geduld dan neem ik er even een cassette recorder bij en neem dit gesprek op, deze uitleg gelooft mij niemand. Ik denk dat mijn systeembeheerder dit wel een geweldig verhaal vind en ik kan het niet zo goed vertellen als U. Dus als U een moment heeft mag U dit verhaal nogeens vertellen."

Wedden dat ze kwaad worden, zoja moet je vragen of ie nog meer bullshit verkoopt.
Maargoed iedereen gelooft je meteen dat ze je dit verteld hebben als je zegd dat het chello os die dat verteld.

Is toch echt erg hoor.......
 
moet zeggen..heb 2 jaar ict gedaan dus snap het een en ander wel..maar niet echt bezig gehouden met sp2..dus tjah:Pvertel mij iets erover en ik twijfel als ik het niet ergens gelezen heb :P vond het al zo vaag klinken..een firewall die leert :-X ze proberen je trouwens wel altijd simpel af te schepen alsof het je eigen fout of die van je pc is :-* :'(
 
Het zullen wel allemaal zwetsverhalen zijn, maar helaas komen ze er vaak goed mee weg, omdat de meeste HellDesk bellers de kennis niet hebben. Ik ook niet, ik haal het hier vandaan.

Ze gebruiken een soort tang-redenering die echt fantastisch is. Uitgangspunt is dat het aan de spullen van de klant licht(uiteraard  :angel:).
Vraag 1 heeft u een firewall/ router met firewall? Doorvraag 1 Heeft u XP2?
Wat je ook antwoort, (ja of nee) als klant ben je de oorzaak:
Geen firewall?
Reactie: Meneer uw computer is onveilig, u bent gehacked / heeft spyware etc. en daarom heeft uw computer geen goede verbinding.
Wel XP2?
Reactie: Jaah dat werkt nog niet goed, daar hebben we al zoveel problemen van gehoord.

Wel een firewall/router enz.
Reactie: Ja de poorten staan dicht. U moet ze goed instellen.

Zo dan ben je als software gebruiker klaar als je niks weet van al die instellingen enz. En dat geldt denk ik voor 95% van alle internetters in NL. In ieder geval voor mij en deze dingen hebben ze ook tegen me gebruikt. Je wint het nooit. Behalve als je op 3 computers andere systemen hebt draaien met/zonder firewallen en toch dezelfde problemen houdt  ;D .
 
Vorrig jaar kreeg ik ook zo'n "u" verhaal tehoren. Ik heb toen op al hun vragen geantwoord "Ja, maar dat heb ik ook al geprobeerd" ik denk dat ik dat zinnetje wel 10x gezegt heb. Toen hij door zijn vragen lijstje heen was was de enige oplossing de monteur. zal ook wel op zijn schermpje gestaan hebben.

Als ze vragen heeft u een firewall, dan is het dus Ja, Maar heb ook al geprobeerd zonder firewall met het zelfde resultaat dus daar ligt het niet aan.
Heeft u een virus scanner. Ja en deze is up to date en ik heb ook al geprobeerd als deze uitgeschakeld is dus daar ligt het niet aan.
En ga zo maar door.
 
Terug
Bovenaan