Chello wireless

J

Jacko

Afgelopen 5 uur almaar gefrustreerder wordend, geprobeerd m’n chello internetverbinding wireless te krijgen. Na alle instellingen in de router te hebben doorlopen, oa het MAC adres gekloond, krijg ik nog steeds geen verbinding. Heb wel verbinding weten te krijgen met de router, maar dit signaal is erg zwak. Dit terwijl de router zich op zo’n 3 meter afstand bevindt?!?.

Router is van het merk SMC, het wireless pci kaartje in de pc ook. Op het moment weet ik het even niet meer, dus ik hoop dat er hier wat mensen zijn die er misschien wat meer ervaring mee hebben en misschien wat tips voor mij hebben.

mod edit: onnodige returns weggehaald
 

René

Moderator
Berichten
9.576
Internet
  1. T-Mobile
Eerste vraag is, werkt het wel als je je pc rechtstreeks aansluit op de router?
Als dat allemaal goed werkt dan kun je het beste eerste zonder beveiliging (dus wep encryptie uit enzo) proberen of het goed gaat.
Als dat al niet lekker werkt, probeer eens een ander kanaal in te stellen.
 
T

TeStIcLe

Hoi.
Ikzelf heb ook smc wifi hardware hier(wrouter+pci clients).
Je hebt het over een smc client die slecht verbind? (die is sowieso compatible met wrouter) smc heeft n.l. 108Mbps techniek, maar is van smc zelf, voor compatibility met andere merken kan je de wrouter beter op mixedmode zetten(802.11b+802.11g) zie instellingen van je wrouter.
Verder automatisch wilt niet zeggen dat het altijd goed is, bv als je insteld dat de smc wrouter automatisch vrije kanaal uitzoekt, krijg je dus dat om de 5 minuten je kanaal veranderd(free channel random), en sommige bv p2p programma's houden niet van netwerk verbindingen die af en toe 4 sec offline zijn ivm kanaal switch.
Ikzelf gebruik de computer met smc client om te kijken welke kanalen vrij zijn.(1t/m13). Dan schrijf ik een vrij kanaalnummer op die erboven en eronder liefst 2 kanalen vrij heeft. Dat vrije kanaalnummer gebruik je dan als vast gebruikt kanaal in je wrouter. (japanse multilanguage wifi hardware is leuk, heb je kanaal14 als optie, en weinigen die je daarop storen, eu gaat n.l. t/m kanaal13).

Ook bedenken hoe het signaal uit je antenne straalt. Zo'n omni antenne(sprietje) als deze recht omhoog staat kan je het zien als een paraplu vanuit het midden v/d antenne. Antenne draaien heet polarizeren, en je raad het al dit kan enorm uitmaken betreft signaalkwaliteit tussen wrouter en client. Je hebt ook richtantennes, van die vierkante dingen, maar die stralen dus niet 360* rond maar de energie is gebundeld in een hoek van b.v. 80*, komt dus wat verder met zelfde vermogen, van daar de term richtantenne/shotgun.

eeh dus als je de computer dmv ethernet draad(rj45 stekkertjes) aansluit werkt ie probleemloos? Mooi dan hoef je jealleen terichten op 802.11 instellingen. (kanalen/vermogen/encryptie/macfilter). Heb je bv het zendvermogen van de client eens op maximaal(long) gezet? ipv powersafe modus, powersafe als je 230V~ voeding hebt, vat je em? LOL ;D)
Tevens een tip: als je de wrouter gaat instellen doe je dit dmv een computer op de lan zijde van de wrouter te plaatsen in de ipreeks van wrouter lan/wlan. Met een draad dus, en dewifi verbinding op die computer(indien aanwezig) uit zetten om dubbele verbinding(ethernet+wifi) te voorkomen. Want als je 802.11 gaat instellen op een wrouter, dan wordt natuurlijk de verbinding verbroken als je erop inlogt met een wifi device, vandaar dus dmv ethernetkabel(rj45 stekkertje) op wrouter lan. Eventueel wrouter hardware default wan mac-adres doorgeven aan chello-helpdesk(voor in modem macfilter), handig bij een wrouter reset).

Na dit geratel maar es kijken hoe je verbinding is, en eeh metaal belemmerd de straling(denk aan ijzer in magnetron), dus ook muren met gewapend beton erin.
https://www.smc.com/index.cfm?event=support&localeCode=EN_NLD
 
Topicstarter
Topicstarter
J

Jacko

René [Mr. Jinx] zei:
Eerste vraag is, werkt het wel als je je pc rechtstreeks aansluit op de router?
Als dat allemaal goed werkt dan kun je het beste eerste zonder beveiliging (dus wep encryptie uit enzo) proberen of het goed gaat.
Als dat al niet lekker werkt, probeer eens een ander kanaal in te stellen.

Yup heb hiervoor jarenlang een probleemloze verbinding met draad gehad. Heb ook de router aangesloten op mn oude netwerkkaart en toen werkte het internet wel. Zal zo even de opties doorlopen van kickass en dan laat ik wat meer weten. Overigens staat de pc met netwerkkaart (PCI) op de grond, dus de antenne zit aan de achterkant van de pc. Gewapend beton heb ik hier niet, want het is hier bijna allemaal van hout :) Router staat nu dus in de woonkamer en in de aangrenzende! slaapkamer de pc.


1e zorg vind ik trouwens dat de Internet verbinding gaat werken. Zie even de bomen door het bos niet meer qua router instellingen :(. Het zwakke signaal kan ik later dan wel bijstellen!.


Iig bedankt voor de uitgebreide reacties zover :)
 
Bovenaan