• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello valt steeds weg...

H

htheman

Heyz,

er is iets heel vaags aan de hand bij mij. Ik heb een Chello Classic verbinding met 1 router (Sitecom) en een switch ertussen. Sinds gister (nadat ik mijn normale speed terughad omdat ik was gecapt) valt mijn verbinding om de zoveel minuten weg en komt automatisch (zonder modem reset). Ik heb btw mijn router 2 jaar fzo.

Wat helemaal raar is, is dat ik op mijn eerste pc wel internet krijg en op mijn eigen pc (waar een switch tussenzit) niet. Je zou dan denken dat het aan de switch ligt, maar ik heb da kastje zo lang nie aangeraakt.

Ik heb alles gecheckt met ipconfig /all en het blijkt dat ik gewoon verbinding met internet heb  ???. IE, bittorent, mirc etc. doen et gewoon niet. Maar Counter-Strike (online-game) dan weer wel ???.

Nu komt nog zoiets vaags... net viel internet van eerste pc ook zomaar uit ???

ff samengevat:

- Ik heb WEL verbinding met Chello via ipconfig en Chello QuickFix (pingen gaat ook)
- Verbinding valt steeds uit en start automatisch weer op (zonder modem/router reset)
- Ik kom niet op internet, alleen bij Counter-Strike
- Switch heeft hier nikz mee te maken, maar ik vermeld et er effe bij
- Niet alle verbindingen vallen uit (soms de eerste pc, soms de tweede)
- Het gebeurt zomaar, dus niet alleen tijdens het downloaden maar ook tijdens het surfen


Ik snap er nix meer van. Ligt dit nou aan Chello of gewoon aan mijn router? Heb mijn router en modem allebei te vaak gereset. Zelfde resultaat.
Ik denk trouwenz ook niet dat Chello HelpDesk mij hier verder bij kan helpen (aangezien er een router is bijbetrokken :P), dus jullie zijn me laatste hoop!

ThX
htheman
 
Ik had precies hetzelfde, verbinding lijkt weg te vallen. Als je constant pingt zie je veel packetloss.
Misschien is dit ook voor jouw de oplossing..

Ga naar http://192.168.100.1/config.html
Noteer voor ze zekerheid de gegevens van "Upstream Channel ID" en "Favorite Frequency (Hz)"
Klik op Reset All Defaults
Klik op Save Changes
Klik op Restart

Restarten duurt nu langer dan normaal..
Ga hierna terug naar het config scherm en kijk of de 2 settings nu anders zijn (andere frequentie).

Bij mij was dit het geval, en alles loopt weer als een trein.
 
Helaas nog steeds hetzelfde... eerste pc wel internet en tweede niet ...

/release en /renew heeft ook geen nut. Vage situatie :-\
 
Ook ik heb dit probleem, echter ik heb 2 pc's: een met XP sp1 en een met Xp sp2.
Staat de pc met xp sp1 aan dan zijn er geen problemen, staat de XP sp 2 aan of beide, dan valt de verbinding af en toe weg.
Vroeger gebeurde dat nooit.

Analyse:
Problemen kunnen onstaan zijn door de meest recente veranderingen:

* nieuwe video kaart in de xp sp2 computer : Geforce 6800 GT: maar lijkt me sterk
(overigens een kut kaart: upgraders kies voor ATI RAdeon)
* Chello: lijkt te zijn ontstaan eind februari begin maart bij het afschaffen van de data limieten
* windows update: recent zijn er updates voor XP SP2 binnengehaald.
* Router: (Draytek 2900) :oal lijkt me dat sterk, werkt reeds een jaar zonder problemen

Conclusie
Vraag me af of het inderdaad wel aan Chello ligt, gezien het feit dat m'n pc met XP sp1 geen problemen heeft met verbindingen.

heb op de pc met XP sp 2 nu TCP optimizer gedraaid, tot nu toe werkt die sinds 3 maart 23.00
zonder bovengenoemde problemen, maar hou jullie op de hoogte.

Crywolf

:o
 
Terug
Bovenaan