• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello stopt met haar proxy servers!!

  • Onderwerp starter Bramp2004
  • Startdatum
B

Bramp2004

Stond vandaag in de nieuwsbrief. >:( :-[
Reageer hier als je het hiermee niet eens bent.


Dit is voor mij persoonlijk erg onhandig omdat ik dan niet meer kan posten op enkele beleggingsforums.
Het is ook onhandig als je eigen, locatie gebonden DNS-servers er uit liggen. Dan had je met een proxy nog kans om online te komen..
Chello heeft ook al waardeloze nieuwsservers met een retentietijd van max. 24 uur en ook nog deze service eruit. >:( Ik vind dat ze in ieder geval met een goed alternatief moeten komen. Misschien kunnen die ook hier gepost worden.

Goede voorbeeld: ;D
https://www.multiproxy.org/all_proxy.htm
https://www.samair.ru/proxy/proxy-03.htm
https://tor.eff.org/
https://www.showmyip.com/nl/ (kun je checken of je IP ook inderdaad in die van de proxy is omgezet)
 
Ik heb hem ook gezien. Zelf schrijven ze:
Om de prestaties van chello nog verder te verbeteren schaft UPC de proxy-servers af.

Corrigeer me als ik me vergis, maar is dit nou echt zo erg? Vanaf het begin van mijn abonnement bij Chello zes jaar geleden werd me geadviseerd om die proxy uitgeschakeld te laten. Waarom? Simpel omdat deze alleen maar vertragend zou werken. Nog afgezien van de kans op verouderde informatie.
Hoe dan ook, voor mij verandert er hoegenaamd niets.

Waar ik nieuwsgierig naar ben, is wat met de huidige snelle breedbandverbindingen nog het nut is van die proxyservers. Bij de oude inbelverbindingen kan ik me er zeker een voorstelling van maken, maar hier niet zo erg. Dus is het niet al lang een volstrekt overbodige voorziening? Versta me goed, ik wil je best ondersteunen met een eventuele "electronische handtekening", maar dan wil ik eerst wel weten of dit echt zin heeft.
 
ik heb nog nooit gebruk hoeven maken van een proxy,,

mischien mis ik wel heea van de virtuele wereld van tegenwoordig maar waar gebruik ik het voor?

onbereikbare site's heb ik nog niet meegemaakt maar maak me eens wijs:)
 
In het verleden wel eens van de brabant-proxy gebruik gemaakt. De synchronisatie van DNS was toen erg slecht. Wilde alles gesynchroniseerd zijn bij UPC, dan kon dit maximaal 3 weken duren werd mij toen verteld door UPC Helpdesk. Een fotografie-forum waarmee ik dagelijks contact had, had in het weekend een andere IP-range gekregen. De maandag erop kon ik ze niet bereiken via chello. Op mijn werk en via een inbel verbinding bij een andere provider had ik geen problemen. Bij de HD vertelde ze mij dat dit 3 weken zou duren. Proxy ingesteld en ik kon weer naar het forum. Iedere dag geprobeerd zonder proxy en na ongeveer 2,5 week kon ik het pas weer zonder proxy bereiken.

M.a.w. als ze de proxies eruit halen, dan hoop ik dat ze de DNS synchronisatie wel sterk verbeterd hebben.
 
Waarom speciaal via chello proxy?
met google vind je zoveel proxies dat je elke dag een andere kan kiezen, en blijft er nog zat over.

Elke proxy vertraagt....
 
paulcobben zei:
Bij de HD vertelde ze mij dat dit 3 weken zou duren. Proxy ingesteld en ik kon weer naar het forum. Iedere dag geprobeerd zonder proxy en na ongeveer 2,5 week kon ik het pas weer zonder proxy bereiken.

M.a.w. als ze de proxies eruit halen, dan hoop ik dat ze de DNS synchronisatie wel sterk verbeterd hebben.

Vroeger kon het inderdaad dagen tot enkele weken duren voordat DNS-servers bijgewerkt waren. Tegenwoordig (sinds een jaar of 2 (?)) is dat anders. Nu duurt dat synchroniseren slechts enkele minuten tot een uur. Dit verschil was goed merkbaar bij ip2name omzetters zoals homeip.net Enkele minuten na het aanpassen was dit ook daadwerkelijk in de DNS gebeurd
 
Al jaren ben ik trouwe chello klant en moet zeggen dat ik nog nooit heb gemerkt dat die proxy iets sneller maakt maar toch vind ik wel dat hij beschikbaar moet zijn, niet zozeer om het cachen van pagina's maar voor privacy doeleinden. Ik bedoel met name dat het proxy een ander adres afgeeft via de browser en dat je in feite voor de bezoekende site anoniem bent. Nu ben je dat voor chello niet integendeel, maar het gaat er juist om dat wanneer je iets in een gastenboek of zoiets zegt niet meteen je IP open en bloot ergens terecht komt.

Mijn hele familie heb ik uitgelegd om altijd even de proxy erop te zetten wanneer je iets post op een publiek forum en wanneer je mailt met iemand die je niet kent. Nu is het natuurlijk wel zo dat er publieke proxies zijn maar die zijn extreem traag en vaak zijn dat zwevende servers die misbruikt worden. Ik wil gewoon een IP afscherm proxy (of heet dat strict gesproken niet zo?) die alleen voor chello betalers beschikbaar is die gewoon eventjes mijn ip op proxy chello zetten als ik weer eens mijn mening ergens post over meneer Bush of meneer Bos. Het is niet zozeer dat je van plan bent rotzooi te cracken want dan moet je natuurlijk geen chello proxy gebruiken, maar het gaat gewoon even om dat stukje privacy want mijn eigen IP is behoorlijk statisch.
 
Zelf in het begin gebruik gemaakt van proxy servers (1999), maar dat leverde veel vertraging op.
Sinds die tijd nooit meer gebruikt.
 
vannacht is proxy amsterdam ook uitgezet door chello jammer dat je nu overal je ip moet blootstellen ???waarom chello geen proxy...............
 
heeft chello proxy uitgezet op last van stichting brein omdat allemaal uploads via proxy liepen ???
zaakje stinkt
 
Terug
Bovenaan