Chello spam filter per 13-12-2004

K

karin

Eindelijk gaat Chello een spam filter zetten op de e-mail, hopelijk zal het ook effectief zijn. Ik krijg in ieder geval veel spamberichten op mijn chello email account. Dit is de mail die ik zojuist heb ontvangen:

Beste chello abonnee,

Binnenkort zullen we u voorzien van GRATIS anti-spam bescherming voor uw chello abonnement

Deze service scant en filtert uw e-mail, herkent potentiële spam en scheidt deze van uw echte berichten, om ervoor te zorgen dat uw communicatie per e-mail plezierig, geordend en efficiënt blijft. Vanaf 13 december zal deze waardevolle service standaard geleverd worden bij uw chello abonnement.

Deze gratis anti-spam service is onderdeel van ons uitgebreide programma, om het versturen van virussen en spam naar uw mailbox, te stoppen. De gratis antivirus service die 13 december wordt gelanceerd, maakt ook deel uit van dit programma. Het antivirus programma heeft bewezen zeer succesvol te zijn. Al in de eerste maand werden 125 miljoen e-mails gescand in acht Europese landen. Uit meer dan 3,5 miljoen e-mails werden virussen verwijderd. Wij zijn ervan overtuigd dat de anti-spam service even waardevol zal zijn.

Wat is spam?

De plaag van de hedendaagse e-mail Inbox, spam, refereert aan ongewenste of ongevraagde junk e-mails die uw mailbox bezetten en rommelig maken. Deze e-mails adverteren doorgaans producten en worden naar een wijdverbreide verzendlijst of nieuwsgroep verstuurd.

Hoe werkt de chello anti-spam service?

Iedere e-mail die u ontvangt zal automatisch worden gescand en gefilterd. Als potentiële spam wordt gevonden, zal dit in een aparte SPAM map worden geplaatst, in plaats van in uw reguliere e-mail Inbox. U hebt daarna de optie om de spam berichten apart van uw reguliere mail te bekijken, of om ze simpelweg allemaal te verwijderen.
U hoeft niets te installeren of te configureren, u kunt de filter opties naar uw eigen voorkeur instellen. Het is ook mogelijk om deze service uit te zetten; alle spam berichten worden dan in uw Inbox bezorgd.
De service heeft alleen gevolgen voor e-mail van zogenaamde spammers, niet voor die van uw vrienden.
De chello anti-spam service stoort uw Internet verbinding niet en botst niet met andere veiligheidsoplossingen die u eventueel op uw PC heeft geïnstalleerd.
Het filteren van spam is een essentiële maatregel, die helpt ervoor te zorgen dat uw Inbox vrij blijft van ongevraagde e-mails. Het vermindert de tijd die u zou verspillen aan vervelende e-mail en het voorkomt een rommelige Inbox. Mocht u deze dienst echter niet willen ontvangen , dan kunt u deze gemakkelijk uitschakelen. Op 13 december zullen we u informeren hoe u de instellingen naar uw eigen voorkeur kan instellen.

Als aanvulling op de maatregelen die wij nemen, wilt u misschien uw eigen computer verder beveiligen met een PC Anti-Virus pakket. chello biedt u aanzienlijke korting op PC Anti-Virus pakketten van McAfee. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de portal van chello www.chello.nl.

Wij vertrouwen erop dat deze services uw Internet beleving gezond en simpel zal houden!

Met vriendelijke groet,
UPC Nederland
 
Nou, dit vind ik dan weer een pluspunt van Chello, nu alleen hopen dat het geen normale e-mails als spam gaat aanzien, maar die mail is in ieder geval nog wel terug te halen.
 
Een Pluspunt ???  >:( ???

Chello is volgens mij de laatste provider die deze service aanbied :'(
 
Uhh...

Iedere e-mail die u ontvangt zal automatisch worden gescand en gefilterd. Als potentiële spam wordt gevonden, zal dit in een aparte SPAM map worden geplaatst, in plaats van in uw reguliere e-mail Inbox. U hebt daarna de optie om de spam berichten apart van uw reguliere mail te bekijken, of om ze simpelweg allemaal te verwijderen.

Betekend dit dat ik steeds manueel in moet loggen in m'n webmail om die spam folder te legen? In dat geval heb ik liever geen spamfilter.
Dan kunnen ze beter de mailtjes 'marken' als spam zodat je in je mailclient het woordt spam door kan verwijzen naar de prullenbak...
 
Ja helemaal mee eens een spam filter alleen op de webmail werkt niet. Maar het is wel goed van chello dat ze eindelijk een spam filter instaleren.
 
DieHardNL zei:
Een Pluspunt ??? >:( ???

Chello is volgens mij de laatste provider die deze service aanbied :'(

Ten eerste is het een extra service. Dat ze er wat later mee komen is een klein beetje jammer, maar ze hadden ook helemaal niets kunnen doen aan spam
 
Ik heb die mail ook ontvangen. Ik heb een hoop spam in mijn chello account dus ben wel blij dat ze eindelijk met het spam filter komen. Ik hoop alleen ook dat het niet allemaal via web login is. En gewoon via outlook express of welk emailprogramma te benaderen is. Ik log namelijk nooit in via het web.
 
Terug
Bovenaan