Chello Snelheid: In niet UPC gebieden met chello (COM21)

  • Onderwerp starter FutureCow
  • Startdatum
F

FutureCow

Wij hebben hier al sinds kabel bestaat kabel internet. Vroeger hadden we hier telekabel wat echt een gigantische stap was vanaf ISDN. Download snelheden van 600+KB/s en upload snelheden van 300KB/s. Hier hebben we helaas maar kort van mogen genieten. Chello ging de boel overnemen. Maar hier in harderwijk wou de gemeente heb kabel netwerk dat hier lag niet verkopen aan UPC. Dus huurde chello van de gemeente het netwerk. Nadat eerst de snelheden drastisch verlaagd zijn naar de toen snelheden van chello, was de dienst toch nog wel redelijk. We hebben een jaar er tussen gehad dat het echt waardeloos was, dat je er per dag een paar uur uit lag etc. Maar de laatste tijd is dit allemaal wel weer prima.
Nu hebben ze sinds een tijdje de snelheden flink verhoogd. Prachtig natuurlijk misschien weer een beetje richting het telekabel tijdperk. Maar niet voor ons. Heb meerdere malen met chello gebeld en in het kort komt het hier op neer:
Wij blijven met ons COM21 modem zitten deze zal bij ons niet vervangen worden(de komende tijd(jaren?) niet denk ik)Ze zouden de snelheden hier wel verhoogd hebben met het huidige netwerk, maar het netwerk kan een hogere upload snelheid dan 20kb/s niet aan. Ze kunnen hier niets aan doen. Ze weten ook niet of er ooit nog wat aan gaat gebeuren en waneer dan wel. Hoe kan die enorme snelheid van telekabel niet meer gehaald worden? tuurlijk zullen er meer mensen op de kabel zitten dan toen(hoewel hier in harderwijk veel overgestapt zijn wegens de lage snelheden van de kabel)Maar het is niet zo dat het netwerk het niet aankan. Wij hadden met telekabel al het COM21 platform en daar is verder niets aan gebeurd.

Wij betalen dus even veel maar krijgen echt maar een heel klein gedeelte van de snelheden, en hier kan helemaal niets aan gedaan worden. We kunnen 1 keer de helft van onze abbo kosten terug krijgen wegens een dienst die niet naar wens is.

Zijn er meer mensen die hier problemen mee hebben en weten of er bij hun in korte tijd iets aan gedaan wordt? Of mensen die weten wat chello hier mee gaat doen?
 
:( Helaas woon ik ook in Harderwijk en zal ik dus waarschijnlijk ook geen nieuw modem krijgen ???

Upload van 5-10kb/s en sinds een paar dagen is de verbinding bagger.
 
Ik heb het idee dat Harderwijk niet rendabel is voor chello, misschien teweinig ABO's in de regio???
Komt ook doordat het netwerk vna chello wel enigszins versnippert is.

Wat je zou kunnen proberen is om een 4200 of een 5100 te lenen en kijken of dat online komt( evt prov .)want dat er misschien een leugentje om onwil is dat zou ook kunnen.

Je kan ook een klacht indienen bij de NLIP(zie internet) over het niet willen uitbreiden van het netwerk in jullie regio, als je evenveel betaald als bijv. rtd (50,00 euro p/mnd) dan is het zeker de moeite waard

PS het is niet war dat een com21 geen hogere uploads aankan, want ik haalde met dwnld wel 400Kbyte/sec, upl weet ik niet, ik heb het vermoeden dat up-dwn verh1:5 is (geschat)
 
FutureCow zei:
We kunnen 1 keer de helft van onze abbo kosten terug krijgen wegens een dienst die niet naar wens is.

Hoe kun je dat regelen? Ik heb ook nog steeds Com21, en woon nieteens in de buurt van Harderwijk. Hier hetzelfde verhaal over het netwerk dat het niet aankan, terwijl er naar mijn idee maar een handjevol mensen gebruik maken van de Chello verbinding in de gehele stad.
 
:o En opeens is de verbinding weer super snel :S Zelfs torrents doen het eindelijk normaal :D

Upload max 15kb/s Het lijkt er op dat chello voor nu even klaar is met kloten :angel:

Zullen ze nog steeds niet voor een nieuw modem kunnen zorgen als deze com21 dood is? :angel:
 
Zit bij kabelnoord en had het zelfde eerst ook.
heb nu wel de 1e verhoging en krijg donderdag docsis.

Gewoon hard aan de bel steeds trekken en anders eisen dat je minder hoeft te betalen.
En zelfs eigenlijk geld terug moet hebben, anders stap je over op adsl.
 
ligt allemaal en alleen aan het com 21 modem
probeer een moterola op de kop te tikken is alles voorbij

het com21 modem werkt niet met eurodocis en moterola wel
 
Terug
Bovenaan