Chello > Rdam-Schiedam

B

b0kkie

Heej, ik zit vlak op de grens tussen Rotterdam en Schiedam. Ik vind dat Chello een beetje wazig daar is.

Ik heb momenten dan gaat het als een trein, en momenten dan gaat het als dikke stront.

Ik game nogal veel en daarbij is een lage ping en geen packetloss wel geweldig. Als ik 's ochtends game, niets aan de hand. . ping van 40 en 0 loss. Ga ik 's avonds gamen dan zit me ping rond de 80 - 110 en heb ik altijd loss van rond de 15.

Nu zullen die getallen weinig zeggen in jullie ogen...
Maar het is dus een groot verschil als je er mee speelt.

Kzou welis willen weten waarom dit nou precies is enzo..
En ofdat ook anders kan??

eej, groetjes..

Jeroen
 
Waarschijnlijk wordt het 's avonds drukker en moet je je bandbreedte met meer mensen delen.


P.S. Die cijfers zeggen wel zeker iets....
 
ah ja maar dat wist ik al :)

Maar ik bdoel . t gaat in ene drastisch naar de klote die bandbreedte .. en das niet zo fijn

En de loss dan erbij... dat snap ik niet
't netwerk moet toch gewoon functioneren,
zonder al die loss?

gtz,
b0kz
 
Zodra het 's avonds drukken wordt op het internet ben je uiteraard afhankelijk van de snelheid die chello heeft toegewezen in jouw wijk. Hoe meer mensen er aangesloten staan in jouw wijk, hoe meer verdelingen er zijn mbt. de snelheid.
Dit is vrij normaal aangezien iedereen weet dat je de kabel deelt met andere mensen in je wijk. Zodra er meer mensen in jouw wijk gaan klagen over een te lage snelheid + veel packetloss iedere avond, dan is UPC/Chello genoodzaakt om een nieuwe wijkcentrale kastje neer te zetten (Head-End), waardoor de snelheid weer omhoog gaat omdat de bandbreedte dan wordt verdeelt over het bestaande kastje + het nieuwe kastje.
MAAR, dit kost uiteraard veel geld bij UPC/Chello, en aangezien je zelf ook wel weet hoe het er voor staat met dit bedrijf kan het zijn dat ze dus nog niet zo'n nieuw kastje gaan neerzetten alleen maar omdat jij 's avonds niet meer kan gamen.
 
Tja, fair-use, online spellen spelen is een reclame kreet van ze hoor... Als dat niet fatsoenlijk kan dan moeten ze het oplossen, maarja, het is een bagger bedrijf...
 
Dat hoor ik nou de meeste mensen zeggen ... en toch zijn ze blij dat ze een kabelverbinding hebben en niet met een telefoonlijntje zitten te prutsen..
Ik hoor ook steeds vaker "ik hoop dat ze snel failliet zullen gaan" ... en toch heh ... als ze eenmaal failliet zijn en niemand de eerste paar weken de kabelverbinding overneemt qua internet gedoe zitten de meeste zonder internet via de kabel en zitten ze nog meer te zeiken. Tis ook nooit goed! :)
 
Internet dan eens op andere uren

In de Spits duurt het toch ook langer voordat je door de Bexelux tunnel heen bent........., maar dat wordt ook sneller, wie weet verhoogd (verbreed) Chello zijn netwerk ook wel.
Nu er steeds meer ADSLérs op Breedband overgaan moet Chello hun Breedband wel verhogen.

Of is dit wat erg optimistisch.....


Maar ik heb een goede verbinding aan de andere kant van de Maas, maar ik blijf er bij "mijn Patch-kast zit net om de Hoek en dat zal het wel zijn...................


Groetjes
 
Terug
Bovenaan