• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello nieuwsgroepen (alweer)

T

ton7

Net overgestapt van ADSL naar Chello Extreme en tot mijn verrassing werkte alles in 1 keer (het blijft toch UPC). Alleen de nieuwsgroepen waren vreselijk langzaam. Na wat gezoek kom ik er uiteindelijk via dit form achter dat dit aan de Chello nieuwsgroep servers ligt die schijnbaar zuigen. Iedereen lijkt aan te raden om maar via een derde partij betaald een abbonoment op nieuwsgroepen te nemen, maar dat is toch idioot? Met mijn ADSL provider op 3Mb/s kon ik 5 keer zo snel nieuwsgroepen downloaden dan met mijn Extreme 20Mb/s account! 39Kb/s haal ik nu ongeveer. Ik betaal 60e maand voor mijn internet verbinding inclusief toegang tot nieuwsgroep servers van Chello, maar als die zo vreselijk langzaam zijn, voel ik me een beetje genomen. Als ik dit van te voren wist of zelfs maar vermoedde, was ik bij mijn provider gebleven en had ik een ADSL upgrade genomen.

Ik heb een beleefde klacht / vraag bij support neergelegd, als meer mensen dat nou doen, komt het misschien eindelijk onder de aandacht? (De eerste reactie was een standaard - verbinding tot het net hangt af van de drukte op het internet - mailtje, die had het dus duidelijk niet begrepen. Heb het dan ook opnieuw ingestuurd).
 
Met alle respect hoor, maar je zegt eerst dit:

ton7 zei:
Net overgestapt van ADSL naar Chello Extreme en tot mijn verrassing werkte alles in 1 keer (het blijft toch UPC).

Als je dat al verwacht, waarom probeer je het in hemelsnaam? En als je al weet hoe chello te werk gaat, dan had je ook al wel op kunnen zoeken dat de nieuwsservers gewoon niet goed zijn.
 
Ik vrees dat ik je niet kan steunen, maar vermeld het toch. Bij mij werkt één en ander gewoon vlekkeloos. Gewoon via Outlook Express. Maar ik ben maar geabonneerd op één groep (genealogie), en toevallig heb ik daarmee zelden of nooit klachten. Mogelijk dat de diverse klachten betrekking hebben op binaries, en daar heb ik geen ervaring mee.

PS:
Als het inderdaad betrekking heeft op binaries:
Het is algemeen bekend dat juist onder binaries ontzettend veel zit wat ronduit als rotzooi kan worden bestempeld, om nog maar te zwijgen over illegale bestanden. Is het dan misschien mogelijk dat de categorie binaries daardoor wat stiefmoederlijk worden behandeld? Vergelijk Torrents, voor een groot deel ook zo illegaal als het maar kan, en daarvan wordt als ik de berichten observeer de snelheid blijkbaar ook onderdrukt.
 
kunt ook voor 7,50 in de maand naar eweka.nl gaan heb je met je chello extreem op nieuwsservers 2400 kb gemiidelde snelheid
 
Chello newsservers zijn al vanaf het begin bagger!

Heb in het verre verleden hier als eens bij hun over geklaagd,
heeft geen prioriteit zeiden ze toen.
Maar Usenet heeft de laatste jaren een gigantische vlucht genomen,
meer en meer mensen ontdekken dit.
Als ze wat slimmer zouden zijn zouden ze hier wat meer in investeren
alla Xs4all met hun newsserver!
Maar goed...met de vlucht van usenet nam ook het aantal commerciele
usenet-providers toe waardoor de keus voor hun eigenlijk vrij simpel is.
Ik ben het helemaal met je eens dat voor 60 euries/maand hier iets wel
aan gedaan mag worden, schijnt toch een behoorlijke investering voor ze te zijn,
en zolang er geen mensen weglopen alleen voor het feit van de newsserver, laten ze
dit mooi over aan de usenet-providers.

Voor text gerelateerde bestanden werkt het wel,
voor binaries totaal niet!
Geen retentie en zeeeeeer incompleet.
Zodoende ben je al gauw aangewezen op een commerciele usenet server .

Hier zijn er zat van en voor een heel schappelijke prijs als je vergelijkt wat je allemaal
kunt downloaden.
Gebruik er zelf 2: Usenetserver.com en Eweka.

Eweka is voor mij op dit moment de beste,
goedkoop (7,50), snel (volle Chello speed ~18Mb),
en zeer compleet!

Maar maak zelf je keuze, Chello zal echt niet beter worden,
en voor die paar euro meer kun je je geen buil vallen.


Caesar
 
Meestal als ik iets nieuws wil ga ik naar info zoeken over hoe en wat en niet maar hopen dat alles lekker werkt en is zoals ik het wil. Zodat ik er achteraf nadat ik het heb genomen er achter moet komen dat het eigenlijk eigenlijk iets is wat ik niet wil.
Op google had je makkelijk ff vantevoren het kunnen lezen:
https://www.google.nl/search?hl=nl&q=chello+nieuwsgroepen&btnG=Google+zoeken&meta=
 
Sommige isp's hebben inderdaad een goede newsserver, maar bij de meeste is het duidelijk minder belangrijk.
Ze hebben alleen tekst en geen binaries, of maar een klein deel van de binaries, of de snelheid wordt geknepen, of de retentie is laag, of een combinatie van het een en ander.

Chello hoort dus bij de slechtere, zoals je hier en op ieder site over nieuwsgroepen kunt lezen.
 
Tja, dat de binaries niet goed zijn is al bekend. Dat had je kunnen weten, als je van tevoren wat research had gedaan. ;) Mijn inziens heeft het voor UPC geen enkel nut om te investeren in een eigen usenet-platform. UPC dient zich te richten op het toegang bieden tot internet (chello), en niet tot het toegang bieden tot usenet. Zoals je zelf waarschijnlijk al weet, hebben vele bedrijven (zoals Eweka, TweakNews, GigaNews, Usenetserver, AstraWeb) zich gespecialiseerd in toegang tot Usenet: het verkeer neemt gigantisch toe, en daarmee wordt de retentie ook verlaagd (tenzij je investeert in nog meer opslagruimte). Het investeren in nog meer (reduntante) opslagruimte tbv usenet-toegang is voor een ISP niet te doen, waar moet het geld vandaan komen? Kom nu niet aanzetten met 'Ik betaal al 60 euro per maand voor chello extreme en telefonie'.

Bij XS4All hoef je trouwens niet te gaan klagen over 'de nieuwsserver ligt plat', want dat is bij hun nog steeds een "bèta"-dient. Als het werkt, werkt het. Werkt het niet, dan heb je pech.

Nu ga ik iets zeggen, ik houd m'n hart al vast voor de vele kritiek die ik over me heen ga krijgen:
De binaries zijn vaak bedoeld voor het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal (zoals films, software, muziek etc). Het downloaden van films en muziek is niet illegaal, maar niet netjes. Als je ze toch wil downloaden, geef dan ongeveer € 7,50 per maand uit aan een bedrijf zoals Eweka. Die € 7,50 bespaar je wel door:
1x per maand minder naar de bioscoop te gaan
3 biertjes minder te drinken tijdens het uitgaan
etc etc...

^^ op persoonlijke titel
 
7,50 bespaar je wel door:
1x per maand minder naar de bioscoop te gaan

En dan halverwege eruit gestuurd worden, U heeft niet voor de
volledige film betaald ;D


Voor de rest:prima verhaal!

Caesar
 
@ Mr. 97k5ixS744 .. jij praat een beetje onzin! >:D

Je kan nu vergelijkbare adsl verbindingen krijgen voor de helft vd prijs van wat chello van ons vraagt.. (ok,bij de meeste zijn daar de newsservers ook niet optimaal,maar meestal wel beter dan hier..kan ook niet slechter :P)

Maar als bv ewaka dat kostendekkend kan doen voor 7,5 euro/maand, dan zou dat bij chello dus ook moeten kunnen!

En ik ben van mening dat voor de bedragen die chello vraagt dat een goede newsserver er standaard in zou moeten zitten(en nog sterker.. een goede newsserver zal hun -dure- outbound traffic verminderen...)

just my 2 cents....... :P
 
Terug
Bovenaan