• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello niet in studentenhuis!

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

jbv

Vorige week heb ik chello aangevraagd voor in mijn studentenhuis. Gebeld voor een afspraak en verteld dat het om een studentenhuis ging.

Tot mijn verbazing werd me verteld dat het niet mogelijk was om dan een chello aansluiting te installeren.

Zijn er mensen die dit ook meegemaakt hebben en tips hebben om toch over chello te kunnen beschikken?

Alvast bedankt,
JBV
 
Dit neigt een beetje naar discriminatie vindt ik. Als chello je niet wil aasluiten krijg je ook geen chello dat is logisch. Je kunt natuurlijk wel iets illegaals gaan doen maar daar komen ze toch achter op den duur.

Waarschijnelijk geven ze geen aansluiting omdat ze bang zijn voor constant downloaden en server gebruik en dat soort dingen. Studenten hebben die naam. Let op ik zeg niet dat jij dit van plan bent maar chello wil niet het risico nemen dat jij dat doet. Daarom zij ik in het begin al discriminatie. :-\

Je kunt nog eens bellen maar ik geef je niet veel kans. :-\

Jammer...

Je kunt natuurlijk ook nog adsl proberen. ;)
 
ach. Je kunt een woonuis in de buurt vragen of ze chello aan willen vragen en daar laten installeren. Daarna ga jij het kabelmodem halen en in het studentenhuis installeren en dan werkt het gewoon hoor.
Dat weet ik na mijn verhuizing wel ;)
Netjes aangemeld dat ik ga verhuizen (3 keer) Nooit meer iets gehoord.
Zelf de boel verhuist en aangesloten en het werkt tot op de dag van vandaag prima....
 
Dat verhaal van aanvragen op ander adres zal ik maar schrappen. Amateuristisch gepruts (wat soms vast wel werkt).
Voor m'n mede studenten in een studenten huis die chello willen.

Voor je begint wijs je een persoon aan die verantwoordelijk is , dat is de persoon die een chello abbonnement neemt, andere inwoners betalen gewoon aan hem/haar b.v abbo delen door aantal gebruikers (tenzij b.v. het tv-pakket op iemands anders naam staat, dan is dat de hoofdpersoon.)

Aan chello maak je natuurlijk niet bekend dat het een studentenhuis is , ook zet je al je mogelijk aangeschafte routers en je andere niet chello gewenste hardware effe in de kast tot de monteur geweest is.

Maak een afspraak , en zet de zgn chello computer op een centrale plek in huis (waar alle netwerkkabels makkelijk naar toe kunnen, desnoods in meterkast).

Laat de monteur de boel installeren op die computer. Als de monteur weg is je chello configuratie effe op hardware ;D papier zetten.

Je netwerk aanleggen , die chello computer weer loskoppelen en een router ertussen , met al je computer clients erop. Klaar...

Let wel op dat je niet belachelijk veel data slurpt (kan dat uberhaupt wel met die 15KB/s up?) zodat je andere mede abonnees stoort in de straat (informeer desnoods bij de buren als ze ook chello hebben tijdens het data zuigen).
Ga pas klagen over chello als je zeker weet dat je interne netwerk 100% ok is, als je veel klaagt over router storingen bouw je immers ook een reputatie op bij chello. Ze zijn wel traag , maar niet dom.

succes ermee !
 
_-{pig666}-_ zei:
Dat verhaal van aanvragen op ander adres zal ik maar schrappen. Amateuristisch gepruts (wat soms vast wel werkt).
Dat sluit dan prima aan bij de technische dienst en service van chello zelf zou ik zeggen.
En Chello weet best welke huizen studentenhuizen zijn (tenzij je natuurlijk met 4 man in een regulier huisje woont ofzo), dus werkt de uitvoering die jij beschijft ook maar in sommige gevallen.
 
De reden waarom Chello niet in Studentenhuizen installeert is als volgt:

- De manier waarop de meeste kabelaansluitingen in de woningen zijn aangesloten is niet in orde: Er komt nl. een groene kabel binnen ergens in een kruipruimte/centrale ruimte, die wordt gesplitst door meestal een amateuristisch flutkabeltje en/of een versterker. Dit heeft meestal tot resultaat dat er dus of te weinig signaal is op de kabelaansluiting van de aanvrager, of dat er door de versterker een niet retourgeschikt signaal aanwezig is.
- De monteur moet de modem in de kamer zetten waar de aanvrager woont. Dit ivm evt. kabelmodembeschadigingen van andere bewoners en andere irrelevante zaken als deze in een ruimte staat waar iedereen bij kan.

Kortweg gezegt: Het signaal wat er bij de aanvrager in huis binnenkomt is niet goed genoeg om daar een kabelmodem neer te zetten.

Wat je evt. wel zou kunnen doen, dat is nogmaals aanvragen, er niet bij vermelden dat het om een studentenhuis gaat. Zorg er vervolgens voor dat de hoofdaansluiting van de kabel (de groene kabel waar die dus voor het eerst is gesplitst) ergens in een droogvrije/afgegrendelde plek ligt waar die monteur bij kan.
Trek vervolgens zelf een Netwerkkabel (UTP CAT5) van die plek naar de desbetreffende kamer/pc.

In 9 van de 10 gevallen zal de desbetreffende monteur alles gewoon installeren omdat die monteur er dan vrij weinig werk aan heeft en het voor hem niet uitmaakt of je nu wel of geen internetverbinding gaat delen met andere huisgenoten.
 
Gewoon bellen en een aansluiting vragen. Die monteurs werken niet eens voor UPC zelf maar werken vaak op freelance basis dus die interesseert het echt geen ****
 
Chello weet idd van een hele hoop huizen al dat het studentenhuizen zijn. O.a. in Nijmegen. Vroeger (toen de contracttermijn nog 3 maanden was) wilde ze vaak niet aansluiten omdat er teveel verloop is onder studenten, waardoor de aansluiting vaak na 4 maanden alweer opgezegd werd. Dit rendeerde dus niet, want binnen 3 maanden maakt chello nog echt geen winst op je aansluiting.

Beste wat je idd kunt doen is 1 verantwoordelijke aanwijzen, die krijgt de chello op zijn naam, en verder onderling regelen.

Wat de monteurs betreft, dat is idd ook waar. De meeste monteurs die chello aansluiten zijn ingehuurd, en werken voor andere bedrijven. De meeste interessert het dus idd geen zier. Maar sommige doen er wel erg moeilijk over, en ik spreek hier uit ervaring.
 
ik had een super aardige, hij wilde zelf helpen met internet delen ;D

Ik denk trouwens eerder dat chello bang is dat er volop gedeeld gaat worden, je zegt het al, studenten (das meervoud) huis.
 
Hier is nog een topicque erover:

https://ziggoforum.nl/topics/278/;start=0
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan