• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello niet aan de gang te krijgen op router.

E

ejv

Dit weekend een nieuwe PC gebouwd voor een vriend van me met daarbij een Cnet WR-854 Wireless router(volgens mij een Sweex in een ander jasje)
Alles leek prima te werken, router ingegaan en MAC-adres van de aanwezige Realtek 8139 gekloond. Hierna werd er direct een IP-adres toegewezen aan de router.
Probleem waar ik echter tegenaan liep was dat er onmogelijk een web-pagina geopend kon worden, IE bleef daarna hangen op webloc. gevonden, wacht op antwoord. Pingen op het internet ging prima(wellicht dat de DNS-server het spoor even bijster was? )
Na nog wat gekut toch maar besloten de modem 3 uur uit te zetten om de lease te laten verliezen.

Na dit proces is het echter met geen mogelijkheid meer gelukt ook maar iets te laten werken op de router.
Het gekke is ook dat als ik na het verlies van de lease de kabel eerst op de router aansluit(waarbij ik dus ook niet op provisioning uitkom) en daarna op de PC, ik ook geen IP meer op de PC krijg toegewezen(hooguit voor 10sec 192.168.100.* adres van het Motorola modem, waarna deze er weer uitvliegt)

1x kwamen via de Cnet heel even op provisioning, maar tijdens het proces knalde het er weer uit....

Ten einde raad maar een Linksys WRT54G van het werk meegenomen, maar met deze exact dezelfde problemen, zelfs een werkende Chello verbinding die dan actief op de PC is niet aan de gang te krijgen met de wizard-cd.

Ik word echt compleet mesjokke van dit gedoe, terwijl ik telefonisch op het werk mensen succesvol er doorheen sleep.


De Cnet router deed het prima op mijn verbinding thuis(aansluiting van Wageningen Uni, 100mbit), deze vereist echter geen mac-kloon oid.

De modem is een witte Motorola Surfboard(type weet ik zo niet)


Plz. help ???
 
Bij mij loopt wrt54g /chello/motorola 4100e prima.

Als je mac gekloond hebt, zet je alles uit en dan na ca 10 minuten start je het modem op.
Daarna de router en dan de pc.

That's it.
 
Terug
Bovenaan