Chello news server

A

ambra

Heeft iemand ervaring met downloaden van bin.files van een Chello news server??
Ik heb nl. ontzettend last van incomplete bestanden.
 
Klopt, dit is al jaren zo.
De newsservers van chello leveren zeer slecht binaries.. niets aan te doen. Lid worden van een betaalde server is je enige optie als je flink wilt leechen.
 
en waarom ze er nix aan doen?

Nou simpel weg, het kost hun klauwe met geld je moet nagaan dat 1 GB een factor 10 duurder is op een news-server voor de provider dan als je "normaal"een gigabytje binnentrekt.. dus lekker slecht houden maakt men er ook geen gebruik van alsdus Chello..
 
en waar haal jij die informatie vandaan dat dit duurder zou zijn?

data binnen hun netwerk is namelijk gratis. Alles wat op de newsserver staat hoeft maar 1 keer betaald te worden en kan dan gratis aan duizende gebruikers geleverd worden. Als de newsservers niet in orde zijn gaan gebruikers via andere methode de zelfde dingen downloaden zoals via P2P programma's, ftp servers, http servers. Hierdoor genereerd elke gebruiker opzich de data, en zelfs al is newsserver data 10X duurder als gewone data. Als je daarmee een factor 1000 bespaard op de hoeveelheid data, is het nog altijd een factor 100 goedkoper.

En als dit 10X duurder is als gewone data, waarom betalen ze dan voor data waar niemand wat aan heeft door het incompleet te houden. dat is dan helemaal weg gooien van geld.
 
Zullen ze een "eigen"newsserver hebben of kopen ze t slecht alleen maar in? why gecapte verbinding en zo slecht retentie enzv enzc , er is geen ruk aan geld ingestoklen geloof mij maar t kost een hoop centjes mochtent in kopen bij een newsprovider..
 
een hoop centjes is maar hoe je het bekijkt. voor een isp kost het als je alles fullspeed wil regelen en uitbesteden ongeveer 1 dollar per gebruiker. Ik zou het een best aardige oplossing vinden als chello dit als extra service regeld en zou er best een extra 5 euro's per maand voor over hebben. Betaal nu aan een ander bedrijf, is niet echt slim van chello
 
Klopt leek mij ook slimmer, dat ene extraat kan je toch net een aantal gebruikers over de streep trekken, maar t schijnt echt veel meer te kosten uit bronnen van andere providers nu weet ik niet echt hoe chello dit verder heeft geregeld maar neem aan dat er weining verschil in zit.. Om de kosten te drukken cappen ze al dus slecht teken... kost echt vele malen meer die gigabytje bij "news" wanneer providers dit inkopen..
 
ok even wat prijzen voor ISP's.

Server Colocation: $50/Month
Outgoing Bandwidth: $70/Mbit/sec Monthly
Full Newsfeed: $500/Month

Hier komen dan de kosten van een newsserver (de hardware) nog bij.

Prijzen voor het uitbesteden van naar een newssever bedrijf

Price per port, limited to 10 KBytes/s: $10/Month
Price per port, limited to 75 KBytes/s: $75/Month

er moeten voor deze prijzen minimaal 10 poorten afgenomen worden.
 
little_peet zei:
en waar haal jij die informatie vandaan dat dit duurder zou zijn?

Kijk maar eens bij Xs4all, die hebben Newszilla als newsserver.  Kost bergen met geld en mankracht om al die servers draaiend te houden. Het gaat alleen om de binaries servers. Dit is dan extra service en het is experimenteel.

Daarnaast vind ik dat een provider alleen een textserver moet draaien. Voor binaries moet men maar een payserver nemen, die zijn er op ingericht en besteden al het geld alleen daarvoor.

Zie de klachten bij Demon waar men "gratis" gebruik kan maken van Usenetserver...voor een duppie op de eerste rij willen zitten.... ;D

Een goeie payserver kost je zowat 12 euro per maand.....maar dan heb je wel wat...   ;)
 
Voor een ISP heeft chello nog niet eens zo een heel slechte newsserver. chello bijvoorbeeld voerd zelfs alle dvd groepen, wat newszilla van xs4all niet voor ellkaar krijgt. xs4all daarentegen heeft meer compleet. maar voor iedereen die wel iets met usenet doed merkt dat xs4all de intresante groepen niet voert. Demon is niet te vergelijken want die heeft het uitbesteed.

Ik koop een block van een aantal gig in bij een newsserver en download zoveel mogelijk van chello en wat daar niet op staat haal ik van een andere. Je moet er alleen rekening mee houden dat chello maar een retentie heeft van 24 uur. bijvoorbeeld een DVD van 4,5 gig, daar heeft chello er meestal wel 3 gig van opstaan. dan heb je nog maar 1 gig nodig via een andere. Kun je met een goedkoop block dus heel lang doen
 
Terug
Bovenaan