• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

chello met sitecom dc-202 werkt niet

T

timba83

Hallo ik heb een probleem met mijn sitecom dc-202 router,

Ik heb twee pc's elk met windows xp. Daarnaast heb ik heb een chello internetaansluiting, ik gebruik alleen straight kabels en heb alles goed aangesloten. Mijn router vindt mijn motorola SB4200E cable modem wel (wan lampje gaat knipperen) alleen wanneer ik de setup van de router draai en ik bij de test van de internet connectie kom, kan hij geen contact maken met de remote server.
Heeft iemand enig idee wat ik hier fout doe, of wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn??

Timba83
 
Heb je je MAC-adres gecloned? Chello verifieert namelijk of dit klopt, hiermee kun je maar met een netwerkkaart bij Chello aangesloten worden. Wanneer je dit adres cloned lijkt het voor Chello of je met die netwerkkaart inlogt.
 
Ik moet er bij zeggen dat ik al een tijdje loopt te rommelen met deze router. Ik heb er al een paar keer een goed werkende verbinding gehad maar die valt af en toe uit. Na veel gepruts in netwerkinstellingen krijg ik de verbinding dan weer terug maar het blijft terugkomen. Ik krijg trouwens alleen een lopende verbinding wanneer ik een netwerkbrug instel. Al met al een beetje vreemd dus...
Nu heb ik gehoord dat chello om de zoveel tijd je pc een nieuw ip-adres toewijst. Het lijkt dus steeds net of die vernieuwing van ip-adres niet goed verloopt.

Ik weet niet of ik het allemaal goed gezegd heb maar ook na update van de nieuwste firmware blijft dit probleem zich voordoen
 
Ja, ik heb het mac-adres gecloned
 
Ik weet niet of ik het allemaal goed gezegd heb maar ook na update van de nieuwste firmware blijft dit probleem zich voordoen
Heb je na deze update alles opnieuw ingesteld in je router?
Heb je alles al eens gereset?

Ik weet uit eigen ervaring dat een sitecom router en een motorola modem prima samenwerken. Bij mij al een jaar lang 24/7 modem en router online zonder problemen.
 
weet iemand hoe je dat kan veranderen in de sitecom router over die Lease verkrijgen en Lease verloop dat je ip het zelfde blijft
Heb al een paar keer gehad dat de ip veranderd wordt
 
novioclub zei:
weet iemand hoe je dat kan veranderen in de sitecom router over die Lease verkrijgen en Lease verloop dat je ip het zelfde blijft
Heb al een paar keer gehad dat de ip veranderd wordt
Ik heb een Sitecom DC202 (en een Motorola surfboard ) en heb nooit een instelling kunnen vinden en ook nooit nodig gehad. Ik heb al een jaar hetzelfde IP nummer.
Ik heb mijn modem en router wel altijd aan staan (dit is het beste) dus de lease blijft automatisch in stand.

Gezien je berichten over wegvallende verbindingen wil ik je volgende dingen adviseren.
1. Laat je router en modem altijd aanstaan. (Als dit nog niet deed.)
2. Controleer bij wegvallen of het niet toevallig je modem is die zijn verbinding verliest. Zo ja neem kontakt op met Chello.
3. Ga naar https://www.sitecom.nl en dan naar producten -> datacommunicatie-> DC202 Kijk bij FAQ - Instellingen voor alle grote Nederlandse breedband providers en download bij Drivers - Windows Netwerk Configuratie.
Je hebt nu duidelijke handleidingen hoe je het eea insteld en kunt misschien ook zien wat je eventueel niet goed hebt gedaan.
 
kijk in win xp naar de instellingen van je netwerkkaart van zowel ip config als hardware config (device manager/apparaatbeheer) en post ze hier!
Heb namelijk een soortgelijk probleem gehad!
 
Terug
Bovenaan