• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello light verwijderen uit mijn pc

T

The Love

Ik ben sinds kort overgestapt op ADSL omdat Chello gewoon te langzaam en vervelend is. Maar nu met een nieuwe modem blijft Chello irritant dominant aanwezig in mijn pc en vetraagt het mijn ADSL aansluiting.
Kan er misschien hier iemand mij helpen of is er iemand die suggesties heeft hoe ik Chello kan 'deleten'?
 
Heb jij al bij configuratie - software gekeken wat je daar kunt verwijderen.
 
ik vrees dat je gebruik hebt gemaakt van chello software (quickfix heet dat toch?)
probeer je computer en register "chello" en "quickfix" vrij te krijgen. (vraag een ervaren gebruiker of ie met regedit alle zoekresultaten met "quickfix" en "chello" er uit wilt halen.(opletten quickfix kan ook naam bij andere toepassing van ander programma zijn wel opletten bij regedit)

Je bent waarschijnlijk vervuild met een upc adware. ;D

erg hardcore maar nog niet zo verkeerd bij windows is verse herinstallatie en dechello cd-roim in de echte prullenbak( zodat ie nooit in je cd/dvd-rom kan belanden). en vervolgens je computer zelf instellen zoals voorgeschreven in de handleiding/installatie van je adsl provider. (of laat je adsl provider z'n cd los op je windows).

Het is dus een softwarematige issue , en ik neem aan dat je chello-kabelmodem niet meer in contact is met je pc (dus niet 2x internet tegelijk adsl modem en chello modem (chello-modem is n.l. geen echt kabelmodem , want hij gedraagt zich er niet na :P )

Dus lukt het niet , gewoon schijf wissen waar windows op staat (format) en opnieuw installeren.(vergeet niet al je persoonlijke data (bv mijn documenten) to copieren naar andere partitie/cd/dvd als deze op je windows schijf staan(tevens tip om mijn documenten eigen partitie te geven)).
Gelieve met ervaren gebruiker erbij , die voor jou daarna de machine zo instelt/update/beveiligd zoals jij dat wilt.

succes.
(of chelloquickfix uninstalleerd netjes zodat je pc chello register vrij is , dan hoeft bovenstaande niet , dan is chello software uninstall voldoende.
 
- quickfix uninstaleren.
- Als je internetexploder hebt geinstaleerd van chello. Deze deinstaleren en een gewone versie van microsoft instaleren
-Nakijken of in internet explorer onder extra-opties-verbindingen geen chello dingen meer staan. (Als het goed is hebben die er nooit gestaan.)
-Email programma instellen dat ie geen email van chello meer ophaald maar van je nieuwe provider.

-Verder bestaan er geen chello instellingen.
- eventueel is er nog een kabelmodem software geinstaleerd bijvoorbeeld van mototrola. Deze kan ook ge uninstaleerd worden.

Jeroensky {cyberjunkie} :Formateren is een slecht advies voor zo'n klein probleempje. Lijkt wel of je bij de chello helpdesk werkt. Zodra het een probleem is die niet op te lossen is met de kennis opgedaan in groep 3 van de basis school is het advies formateren en op nieuw instalerren. Voor de meeste gebruikers die dit soort kleine problemen hebben is het instaleren van windows moeilijker als het probleem oplossen.
 
little_peet zei:
Jeroensky {cyberjunkie} :Formateren is een slecht advies voor zo'n klein probleempje.

ok. gaan we er vanuit dat het allemaal netjes uninstalled.

Voor 'n Grolsch-Beugel wedden dat je er toch meuk ervan vind in het register.
Schone lij/refresh = bij windows nooit verkeerd. Helemaal als je alle install-proggies/persoonlijke data op aparte partitie laat , en dus alleen systeem verfrist.(fortatteren systeem-windows-partitie).

maar idd , afhankelijk van hoe je app = geconfigureerd dus... :-X

Tevens geef ik deze nogal rigelreus-simpele mededeling, omdat gros v/d geruikers niet veel van systemen weet, en dus geleerd heb in 1e instantie simpel te antwoorden.(vandaar dat ik duidelijk onderscheid zie tussen windows / linux antwoorden, linux = meer specifieker , windows = meer binaries)
dus een binary antwoord, verse herinstall.

Jou persoonlijke mening gaat bij mij persoonlijk niet op :)

gegroet.
 
He he weer iemand die dat @#$%#@# programma geinstalleerd heeft.....
Mensen doe dat nou niet, dit is net zo erg als een browser van Planet installeren ;-(
 
Jeroensky {cyberjunkie} Iemand die begint over chello light verwijderen uit een PC kan heel waarschijnlijk geen nieuwe versie instaleren. Een normale gebruiker heeft helemaal geen last van die paar regels die in de registry achterblijven.

Ik zie juist windows en linux andersom. Linux kun je kort antwoorden "doe dat" Linux gebruikers weten wat ze doen. Een windows gebruiker moet je bij de hand pakken en elk knopje wat ze moeten klikken beschrijven omdat ze er anders niet uitkomen.

Iemand waarvan je weet dat ie geen of amper kennis heeft van computers adviseren te formateren is dom.
Als iemand dat advies aan je geeft weet je dat die gene er geen verstand van heeft of niet de moeite neemt je echt te helpen.
 
little_peet zei:
Ik zie juist windows en linux andersom. Linux kun je kort antwoorden "doe dat" Linux gebruikers weten wat ze doen. Een windows gebruiker moet je bij de hand pakken en elk knopje wat ze moeten klikken beschrijven omdat ze er anders niet uitkomen.

Dit is wel erg kort door de bocht... dat alle windows gebruikers niet weten wat ze aan het doen zijn.....  >:(
Generaliseren heet zoiets en volslagen onterecht wat je nu zegt...
Of dat Linuxgebruikers alles weten... ;D
 
Doch kan ik iedereen aanraden Jeroensky`s advies op te volgen en eens in de zoveel tijd de C schijf te formateren, voor sommigen is het misschien rigoreus maar de voordelen die je ervan hebt zijn groot, na een paar maanden je schijf vol te hebben gepropt met van alles en nog wat blijft hoe dan ook het meest in de registers hangen, met als gevolg een trage pc. Grote problemen zijn hierbij makkelijk opgelost en het is hartstikke simpel, alles wijst zich vanzelf, vooral met winxp. om de 3 maanden formateer ik mijn C schijf en dan gaat ie weer razendsnel.
 
Jeetje, formateren doe ik mischien 1x in het jaar ofzo.
Als je gewoon je PC goed onderhoud, en niet altijd zomaar vanalles installeerd en zonder te lezen op 'OK' of 'Ja' klikt, dan gaat het gewoon goed hoor.
 
Terug
Bovenaan