Chello IP veranderen gaat zo:

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

Helper

Stel je wilt je IP veranderen: dan zijn er drie opties,
de eerste optie: sluit een andere computer aan op het internet, daardoor krijg je een nieuw IP, haal hem er weer af en zet die oude er weer op. nu is je IP anders dan dat hij was, succes gegarandeerd!
Optie twee: een andere netwerk-kaart kopen.
optie drie:heb je Windows XP? mooi zo! Druk met je rechter muisknop op "mijn netwerklocaties" doe eigenschappen, druk dan vervolgens ondersteuning,druk dan details..., bekijk en noteer je IP je Subnetmask, je gateway, de DHCP server, en bijde DNS servers. Ga vervolgens naar de eigenschappen van je netwerk kaart,hier kom je zo: Druk met je rechter muisknop op "mijn netwerklocaties" doe eigenschappen, doe dan nog eens eigenschappen in algemeen,ga nu naar internet-protocol en doe eigenschappen. Druk op: het volgende IP adres gebruiken: voer je IP in maar met 1 cijfer veranderd, ga dan zo door tot alles vol is en druk dan ok. je computer kan nu het internet niet op! maar als je je computer aan laat en na 15 minuten hem opnieuw opstart zou hij het moeten doen, doet hij het niet? dan zul je weer de standaard instellingen moeten toepassen, als je dit doet dan word je IP onmiddelijk vervangen door een ander IP, nu heb je een ander IP suc6. er is ook nog een vierde optie die iedereen weet: je modem uitzdetten voor mischien twee a drie weken, maar dit is het meest nutteloze optie van allemaal, duurt toch veel te lang, oh nee! er is nog een nutteloze optie! met UPC klanten service bellen of mailen!

Thnx to: Jeff.
 
nou......ik zag er vragen over staan en ik zag niet een oplossing die ik had dus, gooi ik m hier ff, die andere waren gesloten dus, ik denk ik help ff.niet gewenst hier gooi het maar dicht, en zeg me waar het volgens u wel geplaatst kan,mag worden.
 
Bedankt voor deze tip helper!

Methode 1 & 2 kloppen wel, alleen de laatste methode ben ik niet zo blij mee.
Daarmee kun je volgens mij andere mensen in de weg zitten.

ps: WouS.. je kunt het rustig vertellen hoor. Chello dicht niet zo snel de "gaten". Kijk maar naar DHCPFORCE, dat werkt al maanden.
 
heb je het al geprobeerd??? Mensen mee in de weg zetten haha. Het werkt hier en bij vrienden. Optie 3 is een goede optie maar je moet er ff wat voor doen. die optie heb ik namelijk gebruikt voor wat ban problemen met gamespy en servers van games. het werkt hoe dan ook, heb je er niet zo veel verstand van? doe het dan ook maar niet.
 
optie 1 slaat een beetje de plank mis
(van pc1 met ipadres1 naar pc2 zorgt voor ipadres2
en dan weer terug naar pc1 heb je weer ipadres1)

optie2 is eigenlijk de enige methode waarbij succes gegarandeerd is, maar je laat wel het opnieuw doorlopen van de aanmeldings procedure (https://prov.upc.nl) buiten beschouwing...

optie3 is werkelijk te krankzinnig voor woorden....

Optie 3 is een goede optie maar je moet er ff wat voor doen. die optie heb ik namelijk gebruikt voor wat ban problemen met gamespy en servers van games.

oh nou snap ik het, een knutseluser, ja die blokkeer ik ook meteen op mijn server. die zijn meer last dan lust ;D
 
Als men zulke adviezen gaat opvolgen, vind ik ook dat er niet geklaagd mag worden bij storingen aan de DHCP-server.

Voor de laatste optie ben ik het eens met Rene. Toen het netwerk hier nog Sonera was ipv Chello waren er ook veel ip-kapertjes. Waardoor bijtijds nog wel eens een storinkje als resultaat uitkwam.
 
Inderdaad is de 3de optie een heel foute optie. Met die optie kun je er voor zorgen dat jij en iemand anders niet op het internet kunnen doordat er een IP conflict optreed (waarom denk je dat die dingen uniek moeten zijn binnen een netwerk).

De andere 2 opties zijn ook zeker niet gegarandeerd !!! Die opties kunnen maar in enkele gevallen werken.

Ik vind het overigens een foute zaak om info te posten waarmee je de internetverbinding van anderen kunt storen (optie 3) !!!
 
met alle respect voor de poster van dit onderwerp, hier maak je meer mee stuk dan je ermee vooruit kunt gaan....helemaal met optie 3, opties 1+2 zullen wel werken, echter kosten chello geld.....veel geld, heb je enig idee wat de kosten zijn voor ip adressen ? ieder adres dat je gebruikt wordt gereserveerd voor een bepaalde tijd, word dus niet meer gebruikt .....boel adressen die niet gebruikt kunnen worden kosten gewoon geld......en maar klagen over abb. kosten enzo
 
dayzer zei:
met alle respect voor de poster van dit onderwerp, hier maak je meer mee stuk dan je ermee vooruit kunt gaan....helemaal met optie 3, opties 1+2 zullen wel werken, echter kosten chello geld.....veel geld, heb je enig idee wat de kosten zijn voor ip adressen ? ieder adres dat je gebruikt wordt gereserveerd voor een bepaalde tijd, word dus niet  meer gebruikt .....boel adressen die niet gebruikt kunnen worden kosten gewoon geld......en maar klagen over abb. kosten enzo

Beetje overdreven lijkt me, volgens mij heeft chello nog best wat over, ze hadden toch een aantal grote (B?) reeksen? Ennuh, er lopen nu zoveel mensen naar ADSL dat er vast wel wat slotjes vrijkomen.

Je kan trouwens ook vaak in de windows NIC instellingen een mac adres softwarematig bepalen, die kwam ik niet tegen in de lijst. hangt wel af van je driver.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan