chello installeren na formateren

  • Onderwerp starter supertjibb
  • Startdatum
S

supertjibb

Hallo, ik had mijn computer geformateerd en was van plan internet te laten werken. Ik heb een doe-het-zelf pakket van Chello en daarbij dus zo'n instalatiecd. Als ik die CD draai zegt ie dat ik mijn netwerk niet juist is aangesloten. Dit terwijl alle kabels wél goed zijn aangesloten en op de modem zelfs alle lampjes branden. Ik heb al aantal dingen geprobeert zoals modem te resetten, modem 2 minuutjes uit gezet etc. Zoals ik al zei; de lampjes op modem geven aan dat alles juist is verbonden maar de instaltieCD geeft aan dat dit niet zo is. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt
 
Heb ook wel eens mijn computer geformateerd, maar daarna had ik gewoon internet zonder installatie cd.
Maar goed neem aan dat je al geprobeerd heb om op internet te komen.
Probeer anders eens https://prov.upc.nl en probeer je opnieuw aan te melden.
Ik neem aan dat je netwerkkaart wel goed werkt en ook het TCP/IP protocol is geinstalleerd.
 
fido zei:
Heb ook wel eens mijn computer geformateerd, maar daarna had ik gewoon internet zonder installatie cd.
Maar goed neem aan dat je al geprobeerd heb om op internet te komen.
Probeer anders eens https://prov.upc.nl en probeer je opnieuw aan te melden.
Ik neem aan dat je netwerkkaart wel goed werkt en ook het TCP/IP protocol is geinstalleerd.
Die hele installatieCD is niet echt nodig. Als alle lampjes branden, is je Chellomodem keurig online gekomen en kun je volgens mij gewoon internetten. Kabeltje in de PC en gaan met de banaan.
 
Hola, wat ook kan: je moet nog ff de chipset van je moederbord van je resource CD installeren om de netwerkkaart weer werkend te krijgen. Die zou je ook nog ff kunnen checken.
 
Ik zit aan het volgende te denken. Op zich heb je in mijn beleving die Chello CD alleen nodig als je geen kennis hebt van het TCP/IP-protocol. Bij mij is hij althans altijd in z'n hoesje blijven zitten. Instellen na opnieuw formateren of na aanschaf van een nieuw systeem ging elke keer min of meer automatisch. Even het TCP/IP wat betreft IP-adres op automatisch zetten, en het werkte weer. De finishing touch zoals half-duplex of full-duplex etc. kwam later wel.

Ik vermoed echter dat het programma op de Chello-CD een al goed functionerende netwerkkaart verwacht. Ik denk dan ook dat je wellicht toch daar allereerst je aandacht op moet richten. Heb ooit een keer bij iemand anders meegemaakt, dat de netwerkkaart na formateren niet automatisch werd gedetecteerd.

De remedie was toen (omdat de wizard nieuwe hardware op de een of andere manier ook niet werkte) uitschakelen, netwerkkaart verwijderen, en weer inschakelen. Het systeem ziet nu een configuratie zonder net werkkaart. Vervolgens opnieuw uitschakelen, netwerkkaart terugplaatsen en weer inschakelen. Het systeem constateert nu nieuwe hardware en redt zich daar verder mee. Meestal is zo'n kaart dermate standaard dat hij meteen wordt herkend, soms vraagt hij om een installatie diskette of -CD.
 
Na een schone installatie druk je de toetsen "start+pause" op je keyboard in.Vervolgens hardware/apparaat beheer.Dan zie je uitroep tekens bij de devices die nog niet de drivers hebben die nodig zijn.
Op de cd van het moederbord staan inderdaad de drivers voor aanwezige Lan-poorten en cpu+chipset,ide poorten etc.
dit is waarom je niet meteen verbinding krijgt,gebruik de cd van het moederbord en na een restart zal het internet gewoon werken.
Heb je een nieuw internet pakket van upc/chello?Dan moet je de internet explorer openen,als je geluk hebt krijg je meteen de provisioning pagina van chello,anders toets je https://prov.upc.nl/reg/login.jsp of https://62.179.105.77/ , dan kan je het mac adres van je interne netwerk kaart (lan-poort of een pci kaart)registreren,dit betekent dat het adres word gekoppeld aan het mac adres van je modem (die aan je wandcontactdoos zit aangesloten).

De upc installatie disk is totaal niet nodig.
Met oudere netwerk kaarten/devices kan het zijn dat de windows installatie cd de juiste (doch oude) divers heeft en voor je installeerd,dan kan je meteen het internet op.
1 tip,als je het intenet hebt draaien,ga dan eerst alle windows updates doen alvorens je de andere aanwezige hardware van drivers voorziet,zoals video en geluid etc.
Succes.
 
Ola,

Als je PC hebt geformateerd, houd dan het volgende aan:
* Zorg dat je eerst alle drivers heb geïnstalleerd (Hardware)
* Virusscanner installeren (Bijv. AVG Free Edition)
En als allerlaatste je internetverbinding in orde maken.
Anders heb je de moeite voor niks gedaan....

Zeker met XP!
Één keer zonder virusscanner Windows opnieuw erop gezet met internetverbinding.
Resultaat: 45 virussen!
 
Zeker met XP!
Één keer zonder virusscanner Windows opnieuw erop gezet met internetverbinding.
Resultaat: 45 virussen!
Da's sterk zeg :o zou dan van je provider af moeten komen.
Of was dit niet een clean install?

Immers,als je voor het eerst online komt log je in op de chello hoofd pagina om vervolgens meteen naar windows update te gaan.Krijg je door dit proces zoveel virussen dan klopt dit volgens mij niet.Of er moeten zaken in je webbrowser aangepast zijn (misschien door het eerst installeren van hardware drivers die graag hun mainpage in jouw favorieten zet?).

Ter verduidelijking,een bezoek aan een website levert een cookie op,deze kan weer andere internet processen in werking stellen met besmetting van virï tot gevolg etc.
Dus alleen naar de microsoft website gaan en updaten,daarna andere zaken zoals hardware en als laatste software met av als eerste dan.Ik heb dit nog niet zo lang geleden zelf weer eens gedaan zonder enige schade.

Uiteraard is ieder kort bezoek (hoe vluchtig ook) aan eender welk andere website een risico.
Vergeet ook niet dat er tegenwoordig software is die je vraagt om anti virus software eerst uit te schakelen alvorens verder te gaan met de installatie,dit om problemen te voorkomen.
Niet dat ik dit zou doen,alleen als de install niet goed zou gaan,immers kan je ook nog het lijntje er uit halen(of lan-verbinding uitschakelen).

Ach,ik zet wel eens vaker de av uit,dan gebeurd er heus nix,zolang je maar weet wat je doet en niet van alles maar loopt te installen wat je tegen komt.En voor web surfen het idd een pre,dit kan niet vaak genoeg gezegd worden.
 
"Lijntje", zoals jij het zegt Flow, zat er gewoon in als test...
:-\

En ja het was een clean install...

Geen pagina geopend en pas als allerlaatste een virusscanner geïnstalleerd..
Tevens ook Ad-Aware erover heen gegooid: schade viel nog mee ;) ; slecht 65 melding..

Heb bij iemand veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeellllllllllllllllllllllllll erger gezien.
Dat was meteen Format c: \q
 
Hm,dit doet me denken aan iemand die ik ken uit regio rotterdam,die had ook adsl,en zijn ipnummr viel in een reeks die konstant werd aangevallen.Dat begreep ik toen niet helemaal,maar het kwam er op neer dat hij steeds voor virussen moest oppassen,vooral met een clean install,zijn provider kon/wilde er niets aan doen.
Dit is wel al een poosje terug.
Bij upc is dit gelukkig ( nog?) niet.

Maar jij hebt hier een punt mee ja,al is dat niet bemoedigend :-\.
 
Terug
Bovenaan