Chello installatie nieuwe pc...

  • Onderwerp starter Verduijnovic
  • Startdatum
V

Verduijnovic

Ik heb op mijn studentenlocatie een andere pc staan. Ik deze opnieuw geinstalleerd etc., dus ik dacht nu internet overzetten.

Momenteel zit mijn modem op een accespoint en zit mijn laptop draadloos op internet. Maar omdat ik niet steeds met mijn laptop wil sjouwen van mijn huis naar studentenlocatie de keuze voor vaste pc.

Vervolgens heb ik alle adviezen hier op gevolgd om een andere pc aan te sluiten op mijn chello light. Kabel in de nieuwe pc, deze uitgezet, modem 1 minuut uit, weer aangezet. Tot nu toe alles goed. Ik krijg tevens het Chello aanmeldscherm waarbij ik mijn SID kan aanvullen en waarbij wordt gevraagd om mijn nieuwe pc aan te melden en te vervangen door mijn andere....

Vervolgens volg ik de instructies op van 30 seconden de modem eruit en pc uit en vervolgens alles weer aanzetten en dan moet internet het doen.... niet dus. Mn pc is eeuwenlang bezig met het opsporten van de proxy instellingen.... om vervolgends doodleuk aan te geven dat de pagina niet kan worden weergegeven.

Zet ik dan de boel weer over naar mijn draadloze accespoint doet internet het gewoon weer (zoals nu).

Mijn vraag wat doe ik fout.. heb al gedacht aan een router maar weet niet of het probleem daarmee is opgelost. Graag wat hulp.....
 
Heb nog even verder gekeken... Is het pc - mac adres dat wordt weergegeven via https://prov.upc.nl ook het mac - adres dat wordt gebruikt voor de internet verbinding?

Want het is namelijk zo dat ik met meedere laptops apart van elkaar kan internetten met 1 (draadloze) netwerkkaart... Maar is het mac adres in prov.upc dan van deze kaart?
 
Het macadres dat je bij chello registreerd moet het macadres zijn van de netwerkkaart die je gebruikt.
Ga via start naar uitvoeren, type cmd OK Type nu ipconfig /all.
Zoek de gebruikte netwerkkaart op in de gegevens die je krijgt. Het macadres is het fysiekadres.
Controleer of dit macadres (fysiek adres) gelijk is aan het macadres dat je op de provisioning pagina ziet.
Een proxyserver kun je beter niet instellen in je netwerk instellingen.
 
Dit lukt me dus niet maar als ik met winipcfg kijk zie ik wel een mac - adres maar dit komt niet overeen met wat in de provisioning staat.

Daarna heb ik dus wat ik al eerder heb gedaan om het mac adres aan te passen bij chello. Maar dan stuit ik dus op de eerder genoemde problemen.....
 
"winipcfg"- dan heb jij windows 98 of ME, ik was uitgegaan van Windows XP
Het macadres daar is het macadres dat je nodig hebt.

Je kunt het proberen nadat de modem langer van de stroom af is geweest (uren bv), zodat hij het geleerde macadres verliest.

Als het veranderen van dat macadres via de provisioning pagina niet lukt, dan even de helpdesk bellen en zeggen dat je een andere computer hebt en dan het juiste macadres doorgeven.
 
Johnny54 zei:
"winipcfg"- dan heb jij windows 98 of ME, ik was uitgegaan van Windows XP
Het macadres daar is het macadres dat je nodig hebt.

Je kunt het proberen nadat de modem langer van de stroom af is geweest (uren bv), zodat hij het geleerde macadres verliest.

Dit werkt als je modem 6 uur offline is geweest, dan wordt je IP geflusht en kan je 'n nieuwe netwerkkaart aanmelden.
 
Ik zal dit proberen, dan nog vind ik het raar dat ik in 1ste instantie de provising pagina kreeg om het mac adres te vervangen en hij hierna nog niet werkte.

In ieder geval bedankt voor de tips, ik zal jullie tips vandaag gaan gebruiken door 6 uur de modem uit de stroom te halen!!!
 
Richub zei:
Dit werkt als je modem 6 uur offline is geweest, dan wordt je IP geflusht en kan je 'n nieuwe netwerkkaart aanmelden.

om een nieuw mac adres bij upc te registeren hoeft de modem echt niet 6 uur uit te hebben gestaan, nergens voor nodig, als het niet lukt om het nieuwe mac adres bij upc te registeren dan moet je HD bellen met de vraag of ze je infra weg willen donderen
 
Terug
Bovenaan