• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello in studentenhuis

  • Onderwerp starter gijsvandenberg
  • Startdatum
G

gijsvandenberg

Ik heb een vraagje. Ik heb voor een studentenhuis een Chello Classic verbinding aangevraagd. Nu willen ze graag in dat huis de verbinding verdelen over 5 kamers. Nu heb ik een modem gekregen van chello, maar daar zit zowel een USB als een ethernet aansluiting op. Ik heb nog niks geinstalleerd, alleen even de inhoud van de doos bekeken en dit viel me meteen op. Betekend de USB aansluiting dat ik het modem niet onafhankelijk kan gebruiken?? dus zonder PC?? ik wil namelijk graag een router er achter hangen. Het merk van het modem is trouwens Digital.

alvast bedankt!
 
als ik me niet vergis is de usb om het direct aan je pc te hangen
maar als je zegt er moet een router op komen
dan gebruik je de ethernetpoort en laat je de usb met rust

groetjes
 
Je moet de ethernetuitgang van het modem verbinden met de WAN-ingang van de router.
Vanuit de router leg je kabels naar de 5 pc's.
Let wel op het type kabel dat je gebruikt! In sommige gevallen moet je gebruik maken van cross-cables, daar heb ik verder geen verstand van, maar een iemand anders hier kan het vast wel uitleggen(toch?).
 
super bedankt!
dat van die kabels kom ik wel uit. Staat neem ik aan in de handleiding van de router of ik een crossed kabel moet hebben tussen modem en router. Van router naar PC is altijd gewoon dacht ik. Het ging mij alleen om die USB aansluiting, ik schrok dat het een beveiliging vanuit chello zou zijn om te voorkomen dat verbindingen gedeeld worden.

Morgen maar es een Sitecom WL025 halen en dan kan ik draadloos aanleggen binnen het huis. vloeren zijn van hout en niet van (gewapend) beton, dus ik neem aan dat het signaal wel tot de zolder kan stralen... iemand hier (goede/slechte) ervaring mee?

nogmaals dank voor de reacties!
 
Je legt een normale kabel tussen modem en router en dat draadloos signaal zal wel lukken tot zolder :)
 
Chello biedt aan studentenhuizen toch ook 10mbit ? chello classic over 5 computers verdeeld vind ik zelf namelijk nogal erg veel.
 
Doe jezelf een plezier en zeg per direct weer chello op.

Chello bied n.l. veel te weinig upload om internet over 5 machines te delen.
Wil niet lullig doen , maar kijk of je ADSl via bbnet kan krijgen. Die bied voor dezelfde prijs meer download en veeeel meeer upload.

Echt waar  ;D

p.s. studenten kunnen via www.surfspot.nl (van hogescholen en universiteiten samengebracht bieden ook internet aan zelfde voorwaarden als bbnet en tweak.net (hoor ik net in m'n oor gefluisterd door ED)
en dit allemaal vanaf www.20jaarsiberie.nl hehehe
 
www.48KHz.tk zei:
Doe jezelf een plezier en zeg per direct weer chello op.

Chello bied n.l. veel te weinig upload om internet over 5 machines te delen.
Wil niet lullig doen , maar kijk of je ADSl via bbnet kan krijgen. Die bied voor dezelfde prijs meer download en veeeel meeer upload.

Echt waar  ;D

Helemaal mee eens ;D
 
Ach je kan nog altijd upgraden naar chello plus. ;D En als je eenmaal een contract bent aangegaan duurt het 12mnd voor je er weer vanaf kan.
 
dont get me wrong, maar ik doe dit in opdracht van iemand anders. die wilde perse chello.En het pakket is inmiddels al aangevraagd en ontvangen. Anders had ik natuurlijk wel 8:1 BBned verbinding aangevraagd. Ikzelf ben zo'n geluksbal die in een 10Mbit huis woont. dus 1mb up en 1mb down via de Technische universiteit Eindhoven. Helaas kan dit niet in alle studentenhuizen hier in Eindhoven.
 
Terug
Bovenaan