• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello geeft eindelijk een datalimiet aan

  • Onderwerp starter Sky is the limit
  • Startdatum
S

Sky is the limit

Gevonden bij Webwereld:

Geen provider in Nederland gaat zo voortvarend te werk wat betreft het aan banden leggen van excessief dataverbruik als Chello. De UPC-dochter maakt, net als veel andere breedbandaanbieders, gebruik van een zogenoemde fair use policy.

Hierbij is geen sprake van een expliciete datalimiet. Dit wil echter niet zeggen dat abonnees onbeperkt hun gang kunnen gaan. Integendeel; sinds kort maakt Chello melding van duidelijke bovengrenzen. Wie daar teveel bovenkomt, kan een waarschuwing verwachten. Uiteindelijk gaat Chello dan over tot het afknijpen van de breedbandpijp tot een zielig datastroompje van 64 Kbps.

Het gemiddelde verbruik van Chello Plus is volgens Chello 27 GB per maand. Als iemand meer dan drie keer het gemiddelde verbruikt (dus 81 GB per maand), wordt hij afgeknepen voor het resterende deel van de maand.

Bij dit duurste pakket van Chello zitten de fanatiekste downloaders. "80 GB per maand is helemaal niets", zo zegt een van hen tegenover WebWereld. "Op Nederlandse nieuwsgroepen alleen al worden er per dag zo'n zestig nieuwe films aangeboden van per stuk zo'n 5 GB. En dan heb ik het nog niet eens over alle muziek, games en software." Deze persoon, die anoniem wil blijven, heeft dan ook al te maken gehad met de maatregelen van de providers.

Bij andere abonnementen ligt de grens vanzelfsprekend lager. Zo is het gemiddeld verbruik van Chello Classic 8 GB per maand. Hier hanteert de kabelaar een bovengrens van vijf keer het gemiddelde, dus 40 GB per maand. UPC waarschuwt twee keer per mail als het verbruik richting deze hoeveelheid gaat. Bij het derde mailtje geeft UPC zijn klant kennis van de snelheidsbeperking.

https://www.webwereld.nl/nav/nb?19372
 
Terug
Bovenaan