• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello en repotec router

J

Jeu

Ik heb het volgende:

- Repotec router RP-IP515LM
- Realtek netwerkkaartje
- Chello internetverbinding
- Windows XP pro.

Het lukt me niet om, interverbinding te krijgen via de router.

Ik heb het volgende reeds gedaan:

- Wizard opgestart in internet explorer (192.168.0.1)
- vervolgens het MAC-adres laten clonen
- Wizard vervolgen en dan gaat hij de verbinding testen en ik kreeg keer op keer de mededeling dat hij geen verbinding kan maken met "remote server"

Het bovenstaande is zoals het in de handleiding beschreven staat!!!

Wie kan me helpen?
 
Ik had precies hetzelfde met een sitecom router. Achteraf bleek er precies op het moment dat ik die router aan het installeren was een storing te zijn.

Stel dat er bij jou zeker weten geen storing is(Kijk naar de lampjes op het modem) Dan moet er iets verkeerd zijn met je kabel of toch de instellingen op de router.

Het kan ook nog zijn dat je router gewoon niet werkt met chello.

ps. Als alle lampjes op het modem wél goed branden is dat nog geen garantie dat er echt geen storing is. Sluit hem eens op je chello computer aan en kijk dan of ie het wel doet.

Succes
 
Er is geen storing bij Chello, want ik kan wel gewoon internetten, ik heb de router hier gekocht https://www.crazypc.nl/nl/dept_17.html en zij melden op hun site dat hij geschikt is voor Chello.
 
Er vanuit gaande dat die router wél compatibel is met chello(staat op die site) moet er iets mis zijn met die kabel van je router naar de pc of met de instellingen van de router.

Kijk dus eerst eens even naar de router of het ledje bij de wan poort brand. Is dat niet zo dan is je kabel niet geschikt voor de router. Hij werkt, naar wat ik nu weet wél op je pc dus mischien moet het een gekruiste kabel zijn?! Gewoon kijken naar het ledje.

Als het ledje dus wel brand moet je toch echt wat gaan experimenteren met de instellingen van je router. Directe verbinding. Mac adres klonen. Enzovoort gewoon wat proberen en dan zou het moeten gaan werken.

Altijd vervelend dit soort problemen. Ik hoop dat het je lukt dat ding goed in te stellen.
 
In het kader van de goede moed, vandaag maar weer eens een poging gewaagd! Eerst maar weer eens helemaal volgens de handleiding, en meteen de eerste keer deed hij het! Ik snap er geen reet van maar dat is niet zo heel erg.
 
Terug
Bovenaan