Chello Easy - Datalimiet

R

R.Oei

Mijn vriendin heeft sinds kort Chello Easy (met datalimiet van 500mb).

Sinds vandaag geeft het dataverbruik programma van Chelloo aan dat we 520mb gebruikt hebben. Worden we dan vanaf nu / morgen teruggezet naar de ISDN snelheid? Mijn vriendin heeft ook geen waarschuwingsmailtjes ontvangen ofzo... Of zoals ik hier in het forum las, is het systeemlimiet 2 gb, zodat hij dan pas teruggezet wordt?
 

sphr-

Forum Gebruiker
Berichten
11
Klopt, maar je krijgt er wel mailtjes van te voren van op de Chello emailaccount. Vaak is het ook zo dat de mailtjes een paar dagen vertraging hebben blijkt uit eigen ervaring..
 
J

Jinxster

Ik had zelf eerst light (datalimiet = 2 gigabyte) en ik kreeg een mailtje toen ik op 3 gigabyte zat. Besloot toen even rustig aan te doen en even niets te downloaden. Kreeg ik de dag erop weer een mailtje, nu dat ik was afgeknepen, terwijl ik die dag niets had gedowload ! Blijkt dus inderdaad dat deze mailtjes vertraagd zijn. Ik zou even rustig aan doen als ik jou was, want ook al denk je dat je nog wel even door kunt gaan, blijk je ineens afgeknepen te zijn. Groeten, Jinxster.
 
D

Duckie_NL

als je over je limiet zit schiet rustig aan doen toch niet op...
kan je net zo goed gewoon doorgaan..want als je terug willen zitten als je er overheen zit maakt het niet uit of het 1 mb is of 1gb..

Zou zeggen gewoon genieten van de light-speed tot dat ze je terug zetten...en met geluk gebeurt er niets
 
D

defence

Dit onderstaande emailtje kwam net binnen

quote ''
Uw modemsnelheid is met onmiddellijke ingang teruggezet.

Om uw chello light verbinding voor u en andere chello gebruikers optimaal te houden hanteert UPC een bovengrens voor de gebruikte data. Het gemiddelde gebruik bij chello light is 2 GigaByte per maand. Op dit moment is u gebruik meer dan 1,5 keer dit gemiddelde.

Tot het einde van de maand zal uw modemsnelheid beperkt worden tot maximaal 48 Kbps voor zowel het up- als het download verkeer. Alle onderdelen van de chello dienst blijven gewoon voor u beschikbaar, maar tegen een lagere snelheid.

Vanaf de 1e van de volgende maand zullen de modeminstellingen weer op de voor uw chello abonnement geldende snelheid worden teruggezet

Sinds deze maand ben na 4 jaar Chello Classic terug gegaan naar Light.
Had eigenlijk geen idee dat het zo snel ging met de datalimiet. Ik heb nu volgens chello 4200 MB data verbruikt.

Gek genoeg is mijn snelheid nog steeds normaal.

Mijn vraag is het knijpen ook vertraagd? In de mail van Chello staat met onmiddelijke ingang.??

Mhh mischien toch maar terug naar Classic ;)
 
J

Jinxster

Met geknepen bedoelen ze vertraagd. Je komt dan op de snelheid van een telefoonverbinding te zitten ... nou ja, snelheid, zo traag als dikke stront zul je bedoelen. Met onmiddelijke ingang, is dan ook direct
 
D

defence

Jinxster zei:
Met geknepen bedoelen ze vertraagd. Je komt dan op de snelheid van een telefoonverbinding te zitten ... nou ja, snelheid, zo traag als dikke stront zul je bedoelen. Met onmiddelijke ingang, is dan ook direct

Ik begrijp heel goed wat ze met knijpen bedoelen. Echter volgens Mordax is mijn download snelheid (2 dagen na de email met de tekst ''terugzetten met onmiddelijke ingang'') nog steeds 112 KB/s. (Chello Light 128 KB/s Max).

Van mij mogen ze dan knijpen wat ze willen  :).
 
J

Jinxster

Check je snelheid eens op coax.nl. Is wel betrouwbaar.
Ik heb ook weleens snelheid getest op speedtest.nl, kreeg ik steeds wat anders.
 
Bovenaan