• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

chello DTV wel echt D?

V

Vash|dlm

Ik vroeg me af of de output van de Chello box wel écht digitaal is, of alleen maar van betere qualiteit dan standaard coax.

Bijvoorbeeld doordat de SCART-output RGB ondersteunt, wat scherper is dan de standaard coax kabel.
Want zover ik weet ik SCART namelijk niet geschikt voor digitaal materiaal?
 
Vash|dlm zei:
Ik vroeg me af of de output van de Chello box wel écht digitaal is, of alleen maar van betere qualiteit dan standaard coax.

Bijvoorbeeld doordat de SCART-output RGB ondersteunt, wat scherper is dan de standaard coax kabel.
Want zover ik weet ik SCART namelijk niet geschikt voor digitaal materiaal?


Scart is Analoog.
 
Xela zei:
Scart is Analoog.
Inderdaad, de zenders komen wel digitaal binnen maar de decoder vertaalt het signaal weer naar analoog omdat anders de TV het niet snapt.
Decoders die o.a. via HDMI met de TV zijn verbonden geven het signaal wel digitaal door naar de tv.
 
en je kan geen andere digitale ontvanger gebruiken (icm met de UPC smartcard), die wel digitale uitgangen heeft?
 
En vanaf wanneer kan die geleverd worden? (niet dat ik een HD-abo wil, geen interessante hd-programmas, maar ik wil gewoon een digitale uitgang op mn box)

November ofzo meen ik ergens gelezen te hebben, kan er nu geen info meer over vinden?
 
Vash|dlm zei:
niet dat ik een HD-abo wil, geen interessante hd-programmas, maar ik wil gewoon een digitale uitgang op mn box
Ik betwijfel of je deze decoder wel kunt krijgen als je geen HD abonnement afsluit bij UPC, en voor de zekerheid je TV moet natuurlijk ook een digitale ingang heb maar dat lijkt me logisch :D
 
Tja... huidige televisies kunnen alleen analoog signaal ontvangen en er ook daadwerkelijk iets mee doen, dit geldt voor zowel scart als de antenne-ingang.

De mediabox kan wél iets met de digitale signalen die zijn verborgen in het antennesignaal. Deze zet het als het ware om naar analoog zodat je huidige televisie het gewoon kan laten zien.

Bij een HD-box en HD-geschikte televisie zou je deze conversieslag kunnen overslaan door gebruik te maken van HDMI, maar ik vraag me af of dat erg zinvol is. Ik heb het zelf nog nooit gezien, dat moet ik er even bijzeggen :)
 
Jullie gebruik(t)en toch ook iLink als je iets van een digitale camera op DVD wil(de) branden.
 
Dan is het eigenlijk alsof je een auto met lpg koopt en alleen maar met benzine mee kunt rijden? Het blijft vreemd dat je een digitale box krijgt en er vervolgens alleen een analoog signaal uitkrijgt. Je koopt vervolgens een dure nieuwe tv breedbeeld en krijgt nauwelijks een breedbeeldzender, en het beeld van je digitale tv is eigenlijk slechter dan van een oude beeldbuis. Om nog even verder te gaan, alle flatscreens zijn uitgerust met een tuner, maar die mag je van upc niet gebruiken, zij leveren jouw een tuner die redelijk traag werkt en niet iets extra's bied, het moet UPC veel geld kosten en wij betalen nu twee keer voor een tuner en kunnen er maar een gebruiken, gaat toch steeds meer op de kleren van de keizer lijken. Om er nog een positieve draai aan te geven, als de tuner het niet doet(die van UPC) krijg je wel een nieuwe maar het kraakt aan alle kanten, om op de keizer terug te komen, ikvoel me behoorlijk in mn blootje staan :o :-\
 
Terug
Bovenaan