• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello, DHCP en geen internet!

0

0Tolerence

Ik heb reeds al die topics gelezen hierover, maar mijn probleem blijft nog steeds niet opgelost!
Ik heb slechts voor beperkte tijd internet, varierent van 1 uur tot een paar minuten. Krijg regelmatig een verkeerd ip adres met opstarten.. Waar het op neer komt is dat ik geen internet heb.. Ik moet de modem resetten en repair connection doen (winxp prof) om op internet te komen! Ik heb die chello mongolen al 100 keer gebeld en ze weten en doen geen fuck!
ik lig er al 2 maanden uit!

heb btw een motorolla modem, netwerkkaart functioneert goed.
 
Hebben die Motorola's niet zo'n PowerManagement ingebouwd?

Bij te veel internet gebruik schakelt 'tie op offline..... ;D
 
Heb zelf ook een motorola modem en moet hem regelmatig van de netspanning afhalen om een verbiinding met internet te krijgen.
Chello gebeld, maar vindt het niet nodig om een andere modem te plaatsen.
 
ga zeuren bij de helpdesk en zorg ervoor dat je een Terayon modem krijgt. ik had eerst een com21 (die was slecht), ik zeurde en kreeg een Terayon modem. ;D
 
Heb ook een Motorola modem en........ geen problemen....... 8) Een keer lagen alle UPC diensten eruit dat door werkzaamheden kwam aan het kastje voor mijn deur..... Sindsdien is wel mijn verbinding trager... hebben ze wat 'raars' kunnen instellen? Waardoor ik dus gekort wordt op mijn 'spaarzame' verbinding?
 
Ok, allereerst worden 169.x ip adressen bijna altijd door fouten in de software veroorzaakt. Soms kan het echter bij storingen van Chello ook optreden.

Motorola modems doen niet onder voor Lanctiry, Terayon of com21. Dit is reinste onzin. Voordeel dat je hebt als je een Motorola modem hebt, is het feit dat je de coax kabel eraf kunt halen, vervolgens een ip release renew doet, de modem gaat nu als dhcp fungeren en geeft je een 192.168.1.100 ip adres. Op dat moment de coax kabel weer terugsteken, weer ip release renew en het zou opgelost moeten zijn.

Als je echt wilt weten waarom je dat 169.x ip adres krijgt, kijk dan eens in je system logs (bij win2k of winxp). Dan zie je exact waar de fout ligt.

Wat ook vaak helpt is het resetten van de modem. Beste methode om dit te doen is het uitzetten van de pc, vervolgens kabelmodem van de spanning halen, minuutje wachten, kabelmodem weer op de spanning zetten en online laten komen. Hierna de pc ook weer aanzetten. In veel gevallen krijg je dan opnieuw een goed (chello) ip adres.

Als je dan nog steeds een 169.x ip adres blijft houden met een Motorola modem (Lancity hetzelfde) is de oplossing vervolgens de modem een nacht van de spanning te laten. Hierdoor wordt de modem volledig gereset en is het de volgende morgen weer opgelost!
 
Meneer rotjeknor,

/quote
Ok, allereerst worden 169.x ip adressen bijna altijd door fouten in de software veroorzaakt. Soms kan het echter bij storingen van Chello ook optreden.
\quote

Ligt het meest aan chello, daarna aan je hardware en dan pas aan je software...

Ik suggereerde alleen maar iets, niemand zegt dat meneer ook daadwerkelijk 169.x adres krijgt.
 
Terug
Bovenaan