• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello buiten upc gebied

  • Onderwerp starter speedyGonzales
  • Startdatum
S

speedyGonzales

Hallo,

ik ga buiten dekkingsgebied van upc wonen. Waar ik nu ga wonen is chello wel verkrijgbaar, maar via DSL. Ik heb al een postcodecheck gedaan en volgens deze is met mijn afstand tot de centrale een snelheid van 15 Mb/s mogelijk.

Ik zal de internetverbinding met paar mensen moeten delen, dus het wordt een abbonement van paar Mb/s. Ik weet nog niet welk abbonement en bij welke provider het wordt, moet nog met andere mensen in de woning overleggen.

Weet iemand aan hoeveel Mb/s je genoeg hebt als je in totaal met 3 of 4 man op een internetverbinding zit, voor surfen, mailen, chatten, af en toe filmpjes bekijken en audio streams beluisteren en af en toe muziek downloaden.

In elk geval ik heb nu chello light en ben er heel tevreden over, absoluut nooit problemen gehad en de snelheid is goed. Vandaar dat chello een van de kandidaten is. Heeft iemand er ervaring mee en kan me vertellen of het aan te raden is of niet.

groeten
 
Het hangt er van af wat jij + je huisgenoten ermee willen doen. 15 Mb/s zou in principe voldoende moeten zijn. Als je zorgt voor een leuke router met QoS, dan kun je de snelheid goed verdelen over verschillende computers/services (bijv. ftp/torrent-verkeer een lagere prioriteit toekennen en http-verkeer een hogere prioriteit toekenen zodat het surfen op het web goed gaat terwijl je flink aan het downloaden bent).
 
Ik dacht aan chello extreme, maar als classic voldoende zou zijn dan is dat ook goed. Ik zit te twijfelen of 8Mb/s wel voldoende zou zijn. Dit haal je in de praktijk sowiso niet en als je het dan ook nog moet delen...

Het kan best zijn dat je meestal niet allemaal tegelijk zit te internetten, ik zit ook niet de hele dag op het net. Maar als ik dan ga internetten dan wil ik wel dat het een beetje opschiet. Soms wil je even wat informatie opzoeken of nieuws lezen of wat dan ook en als het niet soepel gaat, kan bij mij tenminste voor aardig wat ergernis zorgen. Kort gezegd, wil ik een redelijk snelle en betrouwbare verbinding.

Ik heb me niet zo veel in routers verdiept. Ik zou goed moeten rondkijken, ik weet vaag over QoS dat je verschillende prioriteiten aan het verkeer kan toekennen. Goed idee, maar details ken ik nog niet. Heb gehoord dat je voor een snellere verbinding de juiste router moet hebben die de maximale snelheid ook aankan.

En als je dan chello aanvraagt buiten upc gebied. Hoe lang duurt het voordat je verbinding hebt.

de groeten :) :6
 
Zolang er geen fanatieke downloaders tussen zitten is chello classic meer dan genoeg. Wat betreft de levertijd van Chello DSL: ik zou het niet weten, ik bied alleen technische ondersteuning op Chello DSL, het verkopen gaat via een andere afdeling. Ik verkoop echt alle producten van UPC, behalve Chello DSL. ;D
 
Opzich is ook een 8Mb verbinding al voldoende als je dit alleen gebruikt om te internetten.
Als je heftig wil gaan downloaden met z'n allen tegelijk dan is een 15Mb (of liefts hoger dan) wel aan te bevelen.

Ikzelf heb chelle extreme dit koste mij maar 2 euro in de maand meer. (Ik heb ook digitale telefonie van UPC daarom).

Een hogere snelheid is leuk vooral als je grote bestanden moet downloaden.
 
Hoi,

ik weet nog niet precies hoeveel mensen in de woning geinterreseerd zullen zijn in een internetverbinding. In de eerste plaats moet de snelheid goed zijn, maar ook in verband met de kosten per persoon, hangt ervanaf wat iemand voor internet wil betalen.

Heel fanatiek zal waarschijnlijk niet gedownload worden. Gewoon dagelijks gebruik: surfen, e-mailen, af en toe een filmpje bekijken of muziek luisteren via streams en muziek downloaden. Ik weet nu dat er vijf personen in de woning zullen zijn, dat wordt dan 20Mb/s, tenminste als iedereen een aansluiting neemt.

Maar ik ben ook geinteresseerd naar de ervaring met chello buiten het dekkingsgebied van upc. Dit gaat dan neem ik aan over de telefoonlijn en andermands netwerk tot het upc netwerk bereikt?? ??? Ik heb speedtest gekeken, scoort ook in die gebieden goed, ga nog op testpagina van upc kijken.
 
Terug
Bovenaan