• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chello bergafwaards / mijn opzegging

  • Onderwerp starter WiddowSon
  • Startdatum
W

WiddowSon

Na anderhalve maand lang van het kastje naar de muur te zijn gestuurd heb ik vandaag mijn chello abbo opgezegd. Lees (en huiver) hier onder...

Zeker 8 keer heb ik in de maand Juli de helpdesk mogen bellen met klachten over mijn connectie met het internet.
Iedere keer werdt mij verteld dat het probleem wel eens bij mezelf zou kunnen liggen, wat natuurlijk een mogelijkheid is.
Maar ik ben geen leek met het internet gebeuren en weet waar ik op moet letten om dergelijke problemen te voorkomen.
Na aanraden van de helpdesk heb ik dus maar mijn router en tussen uitgehaald en mijn PC direct op de modem aangesloten, opnieuw aangemeld bij de provising pagina met de firewall op non-aktief.
Maar ook dat heeft niet mogen baten. Ik was er zelf al van overtuigd dat het connectie probleem niet bij mijzelf lag en heb dat door deze handelingen kunnen uitsluiten.

Mensen die regelmatig met de helpdesk bellen herkennen onderhand denk ik wel de standaard opmerkingen wel zoals:
Mijnheer we kunnen wel een monteur langs sturen maar als deze ondekt dat het probleem bij u ligt moet u voorrijd kosten betalen;
en Maar Mijnheer we zien hier dat u signaal heeft en een IP heeft gekregen van onze DHCP...
Nu is het zo dat de service van chello verder gaat dan het bieden van een IP namelijk ook daadwerkelijke toegang tot het internet zodat pakketjes die je aanvraagd aankomen op plaats van bestemming (jou PC) en niet ergens onderweg blijven hangen.

Een kleine anderhalve maand geleden (eind juni) heeft UPC/Chello namelijk een aantal nieuwe servers geplaatst hierdoor is er een probleem ontstaan bij klanten welke een zogenaamd filterkastje van chello tussen de modem en de aansluiting in de muur hebben zitten.
Dit filterkastje zwakt de frequentie namelijk af. (Niet dat ze je daar op wijzen bij de helpdesk)

Eindelijk eind juli heb ik dan iemand van de helpdesk kunnen overtuigen om een monteur langs te laten komen.
Zijn bevindingen waren alsvolgt:
a.) Het filterkastje zorgt voor problemen (chello weet toch dat klanten deze filterkastjes hebben aangezien zij deze zelf geplaatst hebben)
b.) Ook zat er een los contact bij de aansluiting in het kastje dat buiten in onze wijk stond (dit hadden ze kunnen weten aangezien ik ze er op gewezen had in voorgaande gesprekken dat mijn signaal erg zwak was soms tussen de 15 en 20 dB Downstream en 30 dB upstream, dit moet liggen rond de 30dB down en 50dB up)

De monteur heeft dan wel netjes de problemen verholpen, maar dat had naar mijn idee al veel eerder moeten/kunnen gebeuren.

Dubbelop een zwak signaal, en dit alles op gebied waar de verantwoording ervan bij chello ligt.
Direct maar even mijn geld terug gevraagd voor de periode dat ik hierdoor gedupeerd was wat overigens zonder enig probleem ging (een klein pluspuntje!)

Eind goed al goed zal je denken, maar dit was voor mij de druppel die de emmer deed overlopen en mijn besluit vast heeft gesteld om mijn abbo te annuleren.

Dus ik bellen met 0900-1580, krijg ik een mevrouw aan de lijn welke ik op de hoogte breng van mijn opzegging.
Hierop stelt zij de vraag wat de reden is dat ik de opzegging doe.
Ik zeg die wil ik u best zeggen, maar dat heeft alleen zin wanneer u deze noteerd.
Waarop ze vrij nors reageerde en zij. Meneer dat is een vraag die ik MOET stellen, ander kan ik u niet doorverbinden.
Dus ik ben midden in mijn verhaal, onderbreekt ze me en zegt ja ik zal u doorverbinden (dus luisteren was er niet bij)
Niet dat ik daarna iemand van de juiste afdeling aan de lijn kreeg, waarna ik wederom met 0900-1580 bel.
Dit keer krijg ik een jonge man aan de lijn welke de opzeggen van mijn chello abbo volledig afhandeld.
Ik wijs hem naderhand ervan op het feit dat hij mij niet specifiek om mijn beweegreden vraagt en leg hem de voorgaande gebeurtenis voor.
Hierop is meneer zo vriendelijk om naar mijn verhaal te luisteren, en garandeerd mij ervan dit te noteren. (eindelijk iemand bij chello die me WEL serieus neemt)

Dit is mijn reactie:

Ik snap best dat er een grote groep klanten is die totaal geen kijk heeft op het gehele process.
Maar er is ook een grote groep klanten die wel weet hoe dat process in zijn werk gaat met betrekking tot DHCP, DNS, ROUTERS, HUBS en noem het maar op.
Tot die laatste groep behoor ik zelf en die maak je niet wijs dat wanneer er problemen zijn met DHCP (die er in juli zeker 4x heeft uitgelegen)
of een zwak signaal (15 tot 20 dB) dat het probleem niet bij chello ligt. En dan heb je ook nog een groep helpdesk medewerkers die A. niet op de hoogte is van de staat van de services of B. je gewoon glashard voor liegt dat er geen storingen waren bij de DHCP)
Dat wekt nog meer frustratie op en lost al helemaal niets op.

Mijn tip voor chello, het zou intern een stuk opener kunnen zodat mensen bij de helpdesk de klanten eerlijk kunnen inlichten,
en niet met een of ander rot smoesje je van het kastje naar de muur te sturen.
Wees open naar je klanten, eerlijkheid duurt altijd nog het langst!

Gegroet, een Ex-Chello klant

PEACE!

(titel gewijzigd)
 
Terug
Bovenaan