• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Chell & Linux...

K

Klaas

Beste mensen, ik heb mijn probleem al in de nieuwsgroepen gegooid, maar daar weet men met mijn probleem geen raad.
Het probleem is dat mijn linux bak op de een of andere manier steeds van gateway wil switchen. Ik had het eerst via DHCP geconfigureerd en daar had ik dus het probleem dat mijn verbinding steeds weg viel na een x aantal dagen uptime.
DHCP uitgezet en nu de boel handmatig geconfigureerd. Nu krijg ik dus weer hetzelfde probleem. Als ik op het moment dat ik geen verbinding heb met 'route' naar mn routing tabel kijk, dan duurt een tijdje voordat ie de default gateway laat zien. ifdown eth1 ifup eth1 brengt de boel weer online voor een x periode waarna het probleem weer verder gaat.
Nu heb ik nog eens goed gekeken, maar op de een of andere manier staat er elke x na een tijdje geen verbinding een andere gateway terwijl dit toch echt vast ingesteld is door mij :(
Wie weet hoe dit kan? En hoe kom je achter het juiste gateway adres? (die ik nu heb, is het adres wat ik van chello kreeg toen ik nog met DHCP werkte).

Ik heb overigens zo'n nieuw motorola surfboard.
 
Heej,

Je moet niet een gateway instellen, deze krijg je automatisch!!!! (lees maar in je chello boekje.... pag. 17) Je moet alleen de gateway instellen voor je interne netwerk.... (meestal 192.168.0.1 oid) en dan moet het werken....
Denk er wel aan dat elke keer dat je je server (waar heb je anders een linux bak voor ;-) elke keer opnieuw moet vrijgeven als je server uit is of als chello eruit ligt... dit in verband met je automatische ip-adres.... En als je Samba draait moet je um weer uit zijn 'standby' modus halen..... suc6
 
Ik snap je niet helemaal geloof ik... geen gateway instellen voor chello? Ik krijg momenteel niets automatisch omdat ik hem van DHCP afgehaald hebt. Gateway voor interne net IS mn server zelf, dus dat hoef ik ook niet in te stellen ;-)
AFAIk moet ik wel degelijk een gateway voor chello instellen :)

maareh, zou je anders jou ethernet config file kunnen sturen ofzo? (bij mij /etc/network/interfaces)
 
Misschien heb je de dhcp daemon niet goed uit gezet?
controleer us met:

$ ps -ef|grep dhcp

met de iproute2 utilities kan je wat uitgebreider je route tabel bekijken:
$ ip route

Welke distributie hebt je?
 
KlaaS® zei:
Ik snap je niet helemaal geloof ik... geen gateway instellen voor chello? Ik krijg momenteel niets automatisch omdat ik hem van DHCP afgehaald hebt. Gateway voor interne net IS mn server zelf, dus dat hoef ik ook niet in te stellen ;-)
AFAIk moet ik wel degelijk een gateway voor chello instellen :)

Je kunt alles voor Chello en je lokale netwerk dynamisch instellen. Je krijgt zo een config toegewezen door Chello voor je internet en lokaal een config toegewezen voor je lokale netwerk (waaronder de gateway).

In principe hoef je alleen maar het geheel op DHCP in te stellen. Je krijgt om de zoveel dagen inderdaad een nieuw ip-adres en soms een nieuwe gateway toegewezen.

Dat is de normale gang van zaken. Als dat werkt, dan is het toch goed zo?
 
Terug
Bovenaan