• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Check vanaf een andere plek of je thuis nog online bent

  • Onderwerp starter LennertXL
  • Startdatum
L

LennertXL

Aangezien er de laatte tijd veel topics gewijd zijn aan uitvallende internetverbindeningen dacht ik dat het aardig zou zijn om vanaf een andere plek te kunnen checken of je thuis nog wel online bent. Hiervoor heb je 2 verschillende emailadressn nodig om op msn in te kunnen loggen.

Ga als volgt te werk:

Log op je thuis pc in op MSN messenger en zet jezelf afwezig.

Gebruik op een andere plek (werk, internet cafe, bij vrienden) MSN Webmessenger en log onder andere naam in.

Je kunt nu heel eenvoudig in de gaten houden of je pc thuis nog online is.


Greetz,
Lennert
 
Je kan ook gewoon een Ping open zetten.
doet wonderen en is niet zo omslachtig.
 
alleen die msn messenger aan kan er mijnsinziens al voor zorgen dat je offline bent.(securityleak)

Maar het idee is leuk , je kan natuurlijk ook gewoon pingen ;)
...scheelt een hoop werk , en geen messenger nodig.

lol iets als , draai een http servermet een html met de text , "je bent online!"(of script met onlinetijd).
Zorgt het proggie weer voor security isues , want waarom programma's met bijbehorende open poorten gebruiken als je het niet nodig hebt(errvanuitgaand dat je geen http server draait).

of seed torrents met een audiofile "nog steeds online!!!"(echo echo) in 6 channel Ogg =)"

snapje , gewoon effe pingen , heb je geen extra software nodig , welk OS kan er nou geen ping uitvoeren?
 
Vertel mij eens even hoe ik moet pingen?
Ben nog een leek op gebied van netwerken maar wil er graag meer over te weten komen.

Greetz,
Lennert
 
start>accesoires>command prompt (dos emulator)
dan opent er zich een vertrouwd zwart dosscherm en tiep je in:
ping www.google.com

dan druk je op enter...
als ie het niet doet is misschien je dns server niet correct , dit kan je dan testen door een online zijnde ip nummer in te voeren, dan wordt het iets als ping xx.xx.xx.xx x=nummer(je publieke ip adres van je thuisinternetaansluiting)


als je wilt weten hoe de verbindingen lopen (hops) dan kan je een tracert uitboeren.
dan tiep je: tracert www.google.nl
om het zwarte scherm weer te sluiten tiep je: exit
dan druk je op enter

dus de ingetiepte commando's zijn "ping" en/of "tracert" en het dos scherm sluiten is "exit" , deze commando's natuurlijk zonder '' symbool.

good old Dos.
 
Dit werkt niet als je btje normale firewall hebt die het ICMP verkeer blokt.

Er zijn wel meer mogelijkheden.. Als je bijv. nog een oud modempje in je pc hebt.. Kan je om de 5 minuten zelf een internet controle uitvoeren en anders via dat oude modempje een SMS/email bericht versturen.

Je kan ook een prog maken die elke 5 minuten even naar een bepaalde url gaat, PHP pagina bijv. die kan registreren of er binnen de laatste 5 minuten nog iemand geweest is.. als dat niet het geval is geeft die webserver de melding dat de internet verbinding verbroken is op een bepaald moment (5 min + laatste bericht).

Deze progs bestaan ook allemaal wel.
 
Ik log vanaf mijn universiteit altijd in op mijn pc thuis via extern bureaublad, ideaal: geen gezeur met dingen opslaan op een andere pc en je hebt altijd je eigen programma's in het handbereik. Ook leuk om de verwonderde gezichten te zien van voorbijlopende mensen: heee hij heeft wel MSN op zijn pc :D

weet je trouwens ook meteen of je pc dus wel of niet online is. En ik kan ook nog kijken of er geen inbrekers thuis zijn: webcam!

mzl
 
EftheM zei:
Ik log vanaf mijn universiteit altijd in op mijn pc thuis via extern bureaublad, ideaal: geen gezeur met dingen opslaan op een andere pc en je hebt altijd je eigen programma's in het handbereik. Ook leuk om de verwonderde gezichten te zien van voorbijlopende mensen: heee hij heeft wel MSN op zijn pc :D

weet je trouwens ook meteen of je pc dus wel of niet online is. En ik kan ook nog kijken of er geen inbrekers thuis zijn: webcam!

mzl

Ik doe hetzelfde vanaf de uni. alleen dan met RealVNC, ideaal dan kun je vanaf iedere pc via de webbrowser op je eigen pc komen. Alleen wel even een goed wachtwoord gebruiken natuurlijk :P
 
je kan ergens op de website van microsoft ook de bestanden die nodig zijn voor extern bureaublad downloaden. Zet ze in je mailbox dan kun je ook op een windows 98 pc gewoon extern bureaubladeren.. :laugh:
 
ah ik zou ook even hierop wat willen vragenm:

is het mogelijk om op je website die op webspace draait een indicator te zetten of je thuisserver aanstaat? ik draai abyss webserver, maar mijn eigenlijke site staat op andere hosting, ik gebruik die server soms om file sop te slaan.

Is het mogelijk de status van de server via html/js/php te laten weergeven?
 
Terug
Bovenaan