CCTV (camera) beelden bekijken via 3G (android) , HELP !!!

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

Ronenhan

Hallo,

ben nieuw hier op het forum en hoop in de juiste rubriek te zijn beland. Ben reeds meer dan 10 jaar een tevreden @home/Ziggo klant maar ben nu ten einde raad:oops:

Heb een DVR H.264 recorder aangeschaft met een bewakingscamera waarvan ik de beelden via een mobiele telefoon ook kan bekijken. Tenminste moet dit kunnen, weet alleen niet hoe......

Via mijn netwerkje kan ik wel middels het (statische)IP-adres van de DVR de beelden bekijken op mijn PC. Via 3G kom ik er echter niet verder mee.

Heb met VMEYE geprobeerd maar aangezien ik echt een NOOB:giveup: ben lukt het me niet om een beeld erop te krijgen. Nu lees ik iets over een DDNS server die je moet hebben maar dat het ook middels PORT FORWARDING moet lukken.

Is er iemand hier die mij op weg kan helpen want mijn kennis hiervan is van dermate laag niveau dat me dit zelfstandig niet zal lukken. Heb al de nodige dagen/uren ge-googled maar helaas zonder resutaat. Ook heb ik al vanalles zelf geprobeerd qua forwarding maar hier doe ik blijkbaar toch iets niet goed.

Bvd. Ron
 
Via 3G dien je dus gebruik te maken van het IP-adres wat je modem krijgt van Ziggo. Dit is het WAN adres.

Deze kun je eenvoudig vinden via: https://www.whatsmyip.org/

Vervolgens moet je zien te achterhalen welk poortnummer er wordt gebruikt voor de camera.

De camera dien je een vast ip-adres te geven. Dit kun je of instelling bij de software van de camera en anders in de router.

Stel je geeft je camera een ipadres: 192.168.1.105
De camera maakt gebruik van poortnummer 2500

Je dient dan een portforward aan te maken met deze gegevens.

Als er vanaf internet een verzoek komt voor je camera dan zal hij al het verkeer wat op poortnummer 2500 binnenkomt doorsturen naar het ipadres 192.168.1.105 en dat is je camera.

Een portforward wordt hier aardig uitgelegd. Komt je router niet voor dan pak je een ander. De plaatjes zijn wel anders maar de mannier waarop is meestal gelijk.
https://portforward.com/

DDNS kun je later altijd instellen maar heb je niet nodig om het werkend te krijgen.
 
Aanvulling op de duidelijke, bovenstaande reactie:

Als jij intern je cameras met de browser kunt zien zonder een poort op te geven, betekent dat hij standaard poort 80 gebruikt. In je router moet je dan ingeven dat een eenvraag op poort 80 extern naar poort 80 intern moet gaan, op het locale ip adres van je camera.

Als je van buiten inlogt moet je dan je externe IP opgeven, gevolgd door ':80' Maar omdat 80 altijd de default poort is als je een brouwer gebruikt, mag je dat ook weglaten en alleen je externe IP in een browser intypen.

Pas als je meer lokale apparaten op poort 80 wilt aanspreken wordt het lastiger en moet je met unieke poortnummers per apparaat werken.
 
Ga hiermee eens aan de slag, meld me zsm weer met eventuele bevindingen.

Dank alvast voor de reactie's :mrgreen:
 
Pfffff...

is ie weer:

Moet ik TCP , UDP of Both selecteren ???

Heb ze alle 3 geprobeerd maar met krijg het niet werkend :giveup:

Modem is een Ubee evw3200

port checker site zegt: connection timed out :cry:

update: geprobeerd de poort te forwarden met programma (simple port forwarding) echter ook geen succes, zelfs niet na (tijdelijk) uitschakelen windows firewall.....
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Je moet tcp kiezen (in twijfel werkt both ook).

programma (simple port forwarding)
Ik ken dit niet, maar het zal gebruik maken van UPnP in het modem, dat moet in de Ubee aan staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan