• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Carrier select mogelijk?

S

Scarp

Is het mogelijk om gebruik te maken van carrier select bij UPC telefonie? Dus bv 1602 of 1649 ervoor te zetten voor het bellen via een ander bedrijf. Als ik namelijk naar de tarieven voor het buitenland kijk op de upc internetpagina's dan is dat schrikbarend duur en ik bel eigenlijk alleen naar het buitenland.

Gisteren kwam er namelijk een "medewerkster" van UPC langs om mij nog meer UPC spullen te verkopen en die beweerde dat het kon. Ik ben er overigens nog niet op in gegaan. Het zou het voor de zekerheid met haar supervisor overleggen en mij terugbellen.
 
Kijk bijvoorbeeld op: https://www.telediscount.nl

Het is niet echt carrier select, maar je belt een 0900-nummer. Voor bepaalde landen staat een bepaald tarief.
Het nadeel is dat je gelijk begint te betalen zodra je dat nummer gebeld hebt. Ook al wordt niet opgenomen door degene die je wilt bellen of zijn ze in gesprek.
 
Dat telediscount ding liet ze me zien. Het nadeel van zo'n 0900 nummer is dat je telkens het hele nummer moet intoetsen, terwijl alle nummers nu met prefix in mijn telefoon staan.
 
Carrier select (de 16xx) is met UPC niet mogelijk, niet met digitale, en ook niet met analoge telefonie. Staat letterlijk op de UPC website:

Kan ik gebruikmaken van carrier select services (Tele2, Onetel, etc)?

Nee, Carrier Select diensten werken niet in combinatie met digitale telefonie.
Ook Carrier pre-select diensten, waarbij u niet zelf 16xx hoeft in te toetsen, maar waar dit automatisch gebeurt, werken niet met digitale telefonie.

Dat 0900 gebeuren is natuurlijk wel mogelijk. :)
 
PJH zei:
Carrier select (de 16xx) is met UPC niet mogelijk, niet met digitale, en ook niet met analoge telefonie. Staat letterlijk op de UPC website:

Dat 0900 gebeuren is natuurlijk wel mogelijk. :)
Bedankt. Ik had het nog niet op de website gezien.
 
Terug
Bovenaan