CaiWay schiet tekort qua prestatie en kwaliteit

rstoekenbroek

Forum Gebruiker
Berichten
6
Internet
  1. DELTA
Digitale TV
  1. Caiway
Nu een maand op Delta/Caiway vanuit 10+ jaar Ziggo. WIlde weer eens wat nieuws proberen. Tja, alsof je vanuit de eredivisie degradeert naar het amateur voetbal. Spijt als de weinige haren op mijn hoofd.
De geleverde afstandsbediening is uit het CAI-tijdperk. Veel te veel toetsen uit de tijd dat je nog teletekst en je videorecorder wilde aansturen. Je moet hem heel precies richten op het Amino Aria 7X kastje, alsof je in een vuurpeloton staat.
Naast die aftandsebediening (geen type-fout) zijn er veel meer aanmerkingen, zo bevriest de slaapkamer TV met enige regelmaat het bewegende beeld, ontdooid vaak wel weer na een aantal seconden. In de woonkamer vervaagt heel subtiel het HDTV beeld heel lichtjes naar de coax-TV kwaliteit. Gaat na 5-10 seconden voorbij.
Het lijkt mij dat de Aria 7X onvoldoende buffering biedt en/of dat de streaming servers van CaiWay het niet aan kunnen.

De 200Mb internet aansluiting, LAN en WiFi werkt goed!
 
Ja, dat zie ik er uiteindelijk wel gebeuren. Maar mijn vaste telefoonnummer is al overgeschreven en Ziggo beeindigd. Dus moet ik een jaartje geduld hebben. Het TV-pakket is een lachertje. Eigenlijk kan je wel zonder. Want met NLZIET, AmazonPrime en NPOplus kijk je je ogen uit. Trouwens Samsung heeft een gratis portaal met 50+ zenders voor als je gewoon uit verveling wat wilt zappen.

Een lachertje bij CaiWay is kanaal 23, getiteld Cayway Info. Daarop wordt permanent een brandend haardvuur getoond. Zonder enige informatie. Boeiend!
De website is trouwens ook heel summier. Op het gebied van klantenservice zijn er veel pagina's waarop staat: druk hier, voor alle informatie. En als je daar op klikt komt je op een karige pagina met nauwelijks info en een verwijzing naar de chatbox.

In de TV reclames van Delta schreeuwen ze van de daken 2GB glasvezel te hebben uitgevonden. Wat ze niet vertellen is dat hun TV nog sterk lijkt op een Centrale Antenne Inrichting van jaren geleden.
 
Als ik zo lees, weet ik wat het ieder geval wat het niet gaat worden als ze bij ons aan het eind van het jaar klaar zijn met het glas
 
Televisie van Caiway en Delta is echt niet van deze tijd. Ze worstelen met Dolby Digital. Geen UHD kanalen, zelfs niet van ESPN en de afstandsbediening is echt goed richten en in het zicht plaatsen.
 
Mijn kritiek richt zich op de TV provider CaiWay (onderdeel van DELTA). Op zich ben ik wel tevreden over de glasvezel van Delta. Ook het Nokia modem/wifi wat zij leveren werkt goed. Met de Nokia in de meterkast en mijn laptop op WiFi in de woonkamer heb ik daarmee altijd 200Mb up en down beschikbaar (conform mijn internet abonnement).
Via wat oude Devolo Powerline adapters heb ik in de rest van het huis LAN aansluitpunten (45Mb up en down) via het lichtnet voor de slaapkamer TV en testcomputers in de hobbykamer.
Ben al jaren fan van Powerline, mits je wel enig begrip heb van wat er in de groepenkast aanwezig is.
 
dat denken dus veel klanten dat ze er wettelijk aan vastzitten voor de contractsduur..dat is niet zo. je moet de aanbieder 3x een kans geven het op te lossen, lukt dit niet, dan is het een "WANPRODUCT" en kan het contract beeindigd worden. ( dat is met alle producten..fietsen,auto's etc..)
ik heb er reeds enkelen gesproken die met 6 maand terug waren bij ziggo.
 
Als ik de reacties zo lees zijn het dus niet allemaal loftuitingen, hoewel die er wel bij zijn,
Maar ik vraag me wel af waarom je toch koos voor glasvezel. Had je dit echt wel nodig, zoals een veel snellere upload? Of is het enkel maar de slogan "voorbereid zijn op de toekomst"? Dan kies ik persoonlijk voor de optie die ze hier binnenkort aanbieden om het gratis aan te leggen zonder verdere verplichtingen.
 
Mensen ik had 3 weken geleden weer een mooie.
Ik vraag aan de klant van ziggo: heeft u ook glasvezel erbij als backup?
Nee, dat was een aanbieding. Als antwoord.

Dus u gebruikt dat niet meneer?
Nee, maar was goedkoop. Een aanbieding.

Echt ongelooflijk.
 
Terug
Bovenaan