Caiway in het nieuws

cornelisvandenberg

Quality Member
Berichten
6.349
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Volgens berichten in Volkskrant en AD heeft KPN medegedeeld dat de overname van Caiway niet doorgaat vanwege o.a. de grote weerstand van de NMA.
https://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3238341/2012/04/10/KPN-ziet-af-van-koop-kabelaar-Caiway.dhtml
Hiermee lijkt de weg vrij voor nieuwe kapers op de kust, zeker gezien het feit dat Caiway zelf bij de aankondiging van deze overname had aangegeven dat ze een sterke partner hadden gezocht.
Inmiddels een iets uitgebreider artikel op
https://webwereld.nl/nieuws/110128/kpn-trekt-zich-terug-bij-overname-caiway.html

edit toevoeging
 
Re: Caiway niet naar KPN

Hoe zit dat nou met Caiway, ze zijn hot krijg ik het idee bij lezen TotaalTV. Komen ze als (enige) kpn concurrent op glas van reggefiber? Mag het hopen, want hun prijsstelling is klasse.

Go Caiway... \o/ \o/
 
Re: Caiway niet naar KPN

Ook daarover verschillen de meningen ik heb ook in andere artikelen veel commentaren gelezen waarin abonnnees van Caiway helemaal niet zo blij zijn met de huidige situatie.
Ook wat glasvezel betreft is de reactie van Caiway klanten zeer wisselend net zo als bij andere providers.
De lof komt vooral van de kant van niet abonnnees van Caiway waarin uitsluitend naar de prijs van het basispakket TV wordt gekeken maar niet naar het geheel.

Ook hier is het gewoon waar liggen je persoonlijke prioriteiten op het basispakket valt niets aan te merken maar wil je meer dan ligt het anders in het eerste geval ben je tevreden in het tweede geval niet.
Bij de alles in een pakketten die daar eigenlijk in de discussie minder ter sprake komen ligt het weer anders en ook daar is de uiteindelijk de persoonlijke keuze doorslaggevend.

Ikzelf zou zelfs als ik kon kiezen voor een bepaalde kabel provider wat betreft televisie aanbod toch weer kiezen voor UPC omdat ik kies voor het volledige TV aanbod wat betreft zenders een ander zal iets anders kiezen vanwege het grote aantal basiszenders en men daaraan genoeg heeft.

En bij veel reacties op totaal tv zijn de reacties vaak gericht op het basispakket en komt het geheel minder ter sprake.
 
Re: Caiway niet naar KPN

Aahh ok. Maar is er nou, mag miniem zijn, kans dat als er in Amsterdam- Zuid glas komt, dat ik hen als optie heb, naast het onvermijdelijk (en (persoonlijk)ongewenste) Kpn?
 
Re: Caiway niet naar KPN

Ik kan niet in een glazen bol kijken maar ik verwacht dat ze eerst hun eigen netwerk volledig verglazen en daarna pas zullen kijken naar eventuele verdere uitbreiding.
In feite dus zeer ongewis of ze ook op andere netwerken gaan aanbieden en op welke termijn.
 
Re: Caiway niet naar KPN

In de TV totaal vandaag dit verhaal https://www.totaaltv.nl/nieuws/13834/caiway:-minder-hd-op-kabel-door-bandbreedte-gebrek.html
Dat komt me toch een beetje merkwaardig over omdat Caiway de enige is die analoog heeft uitgeschakeld ten behoeve van de bandbreedte.
Eigenlijk roept dit meer vragen op dan het beantwoord Caiway en Ziggo zeggen bandbreedte gebrek te hebben en blijven wat uitbreiding HD betreft op dit moment toch een beetje achter op UPC.
Is er dan toch een groot verschil in de techniek van de verschillende providers.
Of spelen hier heel andere motieven een rol.

ik heb het onderwerp van het topic veranderd omdat het niet meer over de overname gaat maar ineens veel breder is geworden.
 
Eerlijk gezegd geen flauw idee op wat voor technieken Caiway opereert.
Ik stel alleen vast dat ik steeds uiteenlopende en wisselende verhalen hoor over de bandbreedte op de kabel.
Kent men bij UPC ook beperkingen maar lost men die anders op en heeft dit bepaalde gevolgen voor de kwaliteit en capaciteit.
Het roept bij mij in ieder geval vragen op.
 
Maar mij gaat het qua deze provider om hun Glas-activiteiten, maar het is jouw topic. ;)

Vraag me bijv. af of zo een Kudelstaart als gemeente nou in hun gebied al zat, op dat dat agressieve uitbreiding is geweest. Helaas kom je met wiki Caiway ook niet heel veel verder.
 
Terug
Bovenaan