Caiway heeft primeur met NET5 HD

Status
Niet open voor verdere reacties.

wolfje55

Forum Gebruiker
Berichten
221
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Kabelaanbieder Caiway heeft volgende dinsdag, 17 november, de primeur met NET5 HD. Dat heeft Eric Eljon, directeur van SBS productions, vandaag om de in het Hilversumse Beeld en Geluid gehouden HD dagen bekend gemaakt. SBS praat ook met andere distributeurs.

https://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2553
 
Gaat toch niet zo zijn dat we straks zonder RTL 7, 8 HD en NET5 HD zitten. Ziggo ACTIE!
 
Gaat toch niet zo zijn dat we straks zonder RTL 7, 8 HD en NET5 HD zitten. Ziggo ACTIE!

Achter de schermen wordt er al lang actie ondernomen bij Ziggo. Maar voor zover ik het begrijp is het breekpunt bij de onderhandelingen (met RTL en SBS) dat deze zenders structureel betaald willen worden voor doorgifte van hun HD simulcasts (!) terwijl Ziggo niet verder wil gaan dan een eenmalige financiële bijdrage aan deze commerciële zenders om de benodigde investeringen in apparatuur te (helpen) financieren., net zoals ze dat voor de NPO hebben gedaan. Zolang deze patstelling niet wordt opgelost zullen de HD simulcasts van RTL en SBS niet te zien zijn bij Ziggo.

Ik schaar me trouwens achter de positie van Ziggo dat HD simulcasts van bestaande SD zenders uit het kosteloze basispakket ook deel moeten uitmaken van dat basispakket, en dat de HD versies van de zenders van de RTL groep en de SBS groep dus niet terecht moeten komen in een betaald HD pakket. Als Ziggo gewoon de poot strak houdt zullen de commercielen vanzelf een keer overstag gaan, want op een gegeven moment zal het belang van een optimaal bereik van de HD simulcasts commercieel de doorslag geven.

Wat die meneer Eljon van SBS beweert is natuurlijk een lachertje, en de (eeuwige) vergelijking met auto's om het voor Jan met de pet aannemelijk te maken dat de kijker het maar moet ophoesten is helemaal van de gekke. Om het even scherp te stellen: stel dat RTL4 (destijds RTL Véronique) in 1989 was begonnen met uitzenden in zwart-wit (en in mono) en toen had beweerd dat kleur natuurlijk mooier was maar dat de kijker daar dan maar extra voor moest betalen, denk je dan echt dat ook maar iemand dat au sérieux genomen zou hebben? Nee dus. En, veel korter geleden, met de overgang van de zenders van de RTL groep en de SBS groep naar 16:9 anamorf breedbeeld, hebben we toen iemand van die zenders horen beweren dat breedbeeld weliswaar mooier was maar dat de investeringen daarvoor dan ook maar door de kijkers moesten worden opgebracht? Nee dus.
 
NET5 HD komt bij Caiway ook weer gewoon netjes in het basispakket.
Zoals het hoort !!!

https://dutchmedia.nl/blog/?p=1921

SBS Broadcasting BV start op 30 november met het aanbieden van een hoge definitie-versie van Net 5. De zender die via SBS Broadcasting BV onderdeel is van ProSiebenSat.1 Media AG, volgt daarmee RTL Group SA die met RTL 7 en RTL 8 in Nederland met hoge definitie-versies zijn begonnen via onder andere UPC. Net 5 HD zal initieel alleen via CAIW te zien zijn. CAIW heeft de ambitie om in 2010 meer dan 40 HD-zenders aan te bieden.
De verwachting is volgens een woordvoerder van SBS Broadcasting BV dat medio februari Veronica TV (18-06 uur) eveneens met een hoge definitie-versie zal starten. In het voorjaar, rond mei is het de bedoeling dat ook SBS 6 een Hoge Definitie-versie zal krijgen.
In de beginperiode zal op Net 5 het aantal HD-produkties nog beperkt zijn. Onder andere de serie Floor Faber en enkele Amerikaanse produkties zullen in HD te zien zijn. SBS werkt er aan om de rechten voor overige met name buitenlandse produkties in HD te verkrijgen. Net 5 HD zal bij CAIW te zien zijn via het basispakket. Met andere operatoren is SBS Broadcasting BV in gesprek. Tijdens de ‘HD Dagen’ bleek dat er enige verschil van inzicht bestaat tussen de visie van SBS Broadcasting BV die een vergoeding wenst voor doorgifte van haar HD-zenders en operatoren als Ziggo en Canal Digitaal.
 
De Nederlandse commerciële zenders gooien mooi hun eigen glazen in op deze manier.

Ik ben inmiddels maar begonnen met het downloaden van Amerikaanse series in HD (Fringe, True Blood) via Usenet en loop dan ook al een seizoen voor en soms zelfs worden deze programma's hier nog niet eens uitgezonden.

De commerciëlen zijn mij dus al kwijt voor deze series. ;)

Het standpunt van Ziggo is hier dan ook de enige juiste! :thumb up:
 
Ik ben inmiddels maar begonnen met het downloaden van Amerikaanse series in HD

Nu pas :wink:

No kidding, helemaal eens, doe ik ook.
Volg Desperate Housewives, Fringe, Heroes, Legend of the Seeker, Merlin, V en Gossip Girl direct uit de VS via Usenet met ondertitels van Bierdopje.com.

Weten de NL zenders zeker dat ze mij als kijker missen voor deze series.
 
Eljon zei:
In de ogen van Eljon, die in dit punt al jarenlang consequent is gebleven, moet HD bekostigd worden door de eindgebruiker, de kijker dus. Deze moet een voor de kwalitatieve meerwaarde die HD met zich meebrengt ook het prijskaartje die hier aan vasthangt moeten betalen. “Vergelijk het met een auto. Wil je een auto geleverd hebben in metallic lak is dat natuurlijk mooier maar betaal je daar ook extra voor.”
Wat een *^&@$#$... :schater:

In plaats van dat ze het zien als een investering voor de toekomst en klantenbinding, zien zij er weer een lekker melkkoetje in.
Ik weet zeker dat zij sowieso meer kijkers trekken met kwalitatief goede series in HD en dat ze dat dan weer dubbel en dwars terug kunnen verdienen middels reclame.
Maar goed alles draait tegenwoordig om de centen. ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan